שתף קטע נבחר

 

אולמרט הבטיח: יהיה חשמל במוקדים הומניטרים

סוגיית ניתוק החשמל לעזה הטרידה מאוד את נשיא הרשות בשיחותיו עם ראש הממשלה, היום בירושלים. אולמרט הבטיח כי השלטר לא ייסגר בבתי חולים ומוקדים אסטרטגים אחרים. את אולמרט הטרידה סוגיית מפת הדרכים. ראש הממשלה הבהיר "באווירה טובה" כי כל התקדמות עתידית במשא ומתן מותנית ביישום המפה. "הוסר הבאג והשיחות יימשכו", אמרו גורמים מדיניים

"אווירה חיובית וטובה". כך הגדירו בירושלים את פגישת ראש הממשלה אהוד אולמרט, עם נשיא הרשות הפלסטינית, מחמוד עבאס (אבו-מאזן). שני המנהיגים דנו בעיקר בסוגיית מפת הדרכים. גורמים מדיניים בישראל ציינו כי בשיחות צוותי המשא ומתן בשבועות האחרונים עלתה תחושה לפיה הפלסטינים אינם מבינים עד כמה חשוב לישראל השמירה על תוואי מפת הדרכים ודבקות בשלבים אותם היא כוללת. אשר על כן, נדרשה פגישה בדרג המנהיגים כדי ליישר את ההדורים. "הוסר הבאג של מפת הדרכים שהיה תקוע והשיחות יוכלו להמשיך", אמרו גורמים מדיניים.

  

בפגישה שהתקיימה היום (ו') הבהיר ראש הממשלה כי כל התקדמות במשא ומתן ובביצוע הסיכומים שהושגו עד כה, תיעשה בהתאם ליכולתם של הפלסטינים ולהצלחה שלהם במלחמה בטרור. קרי, ביישום השלב הראשון של מפת הדרכים ובשלבים הבאים.


אבו-עלא, אבו-מאזן, אולמרט ולבני בפגישה (צילום: אבי אוחיון, לע"מ)

  

אולמרט אמר כי "מפת הדרכים" משפיעה על התהליך כולו ומקרינה באופן מכריע על השיחות ועל התקדמותן. הנשיא הפלסטיני מצידו הביע דאגה מן ההחלטה הישראלית להכריז על רצועת עזה כ"ישות עוינת" וכן מן ההחלטה לנתק את החשמל כענישה על ירי קסאמים לעבר ישראל. אולמרט הבהיר כי ישראל מחוייבת לביטחון אזרחיה וזכותה להגן על עצמה, ואולם הבטיח כי החשמל לא ינותק למוקדים אסטרטגיים והומניטריים דוגמת בתי חולים.

 

הוחלט בתום השיחות כי לנוכח ההבנה שהושגה בנושא מפת הדרכים, צוותי המו"מ יחדשו את המגעים ואת השיחות לאחר שובה של שרת החוץ ציפי לבני מביקור בסין. מחזיק תיק המשא ומתן ברשות הפלסטינית, סאיב עריקאת, אמר כי הצד הפלסטיני מחוייב, כמו ישראל, ליישם את כל ההתחייבויות הנגזרות ממפת הדרכים.

 

המפגש כולו התקיים גם בצל המידע על המזימה לבצע פיגוע בשיירת ראש הממשלה, לפני פגישה שקיימו אולמרט ואבו מאזן ביריחו. בראשית השבוע נודע כי השב"כ סיכל את המזימה, והעביר לפלסטינים מידע ממוקד בנוגע לחשודים. בעקבותיו בוצעו מעצרים הן ברשות והן בישראל, ואולם שלושת העצורים הפלסטינים - אנשי פתח - שוחררו. בירושלים הביעו זעם רב על השחרור, וראש הממשלה הפלסטיני סלאם פיאד דיווח כי שניים מהחשודים נעצרו מחדש. חשוד שלישי נעצר על ידי ישראל. גם הנושא הזה עלה בשיחות בין הצדדים.

 

ראש הממשלה הבהיר כי לאחר שישראל העבירה מידע על המתנקשים ולאחר שהם נעצרו, אין זה מתקבל על הדעת שהם ישוחררו תוך זמן קצר. שרת החוץ לבני, שהשתתפה גם היא בפגישה יחד עם ראש צוות המו"מ מהצד הפלסטיני אבו עלא, חיזקה את דבריו של אולמרט. השניים אמרו כי הם רואים בחומרה את שחרור המחבלים. אבו עלא ואבו מאזן אמרו כי יבדקו וימסרו פרטים בעתיד על מה שאירע בעניין זה.

 

אבו-מאזן אמר בפגישה עם ראש הממשלה כי הוא מתנגד לכל צעדי הענישה שמתכוונת ישראל לנקוט ברצועת עזה. לדברי עריקאת, אבו-מאזן הוסיף כי החלטת ישראל על הצעדים היא החלטה קשה שפוגעת באוכלוסיה אזרחית.

 

עריקאת הוסיף כי עד כה לא קיבל אף אחד מהצדדים הזמנה לוועידה הבינלאומית באנאפוליס. הוא הוסיף כי שני הצדדים עמלים על ניסוח הצהרה משותפת. עריקאת הביע תקווה כי הוועידה תתנהל על פי הדברים שאמרה מזכירת המדינה האמריקנית, לפיהם אין מדובר בפסגה ליחסי ציבור וצילומים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לחיצות הידיים. הפגישה
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
חתימה בספר האורחים. אולמרט ואבו מאזן
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
מומלצים