שתף קטע נבחר

 

הנציבה האירופית בארץ; תקפה הסנקציות בעזה

בפגישה עם פרס תקפה נציבת יחסי החוץ באיחוד את הכוונה להטיל הגבלות על אספקת החשמל, והזהירה: כישלון באנאפוליס עלול להביא להסלמה. בפגישתה עם אולמרט, אמרה הנציבה כי תפעל לקיים בשנה הבאה ועידה מיוחדת שתפקח על הסיכומים שיושגו בוועידת אנאפוליס

"ישראל לא תבליג על פגיעת טילים ומרגמות בילדי שדרות", אמר הבוקר (יום ב') נשיא המדינה, שמעון פרס, לנציבת יחסי החוץ באיחוד האירופי, בניטה פררו-ולדנר. הוא הוסיף: "אירופה חייבת להבין שהסנקציות על עזה הן תוצאה ישירה למעשי הרצח והטרור של החמאס".  

 

נשיא המדינה נועד היום עם פררו-ולדנר, לצורך קידום ההכנות לוועידת אנאפוליס ובדרכים להשגת פריצת דרך מדינית בין ישראל לפלסטינים. פררו-ולדנר הציגה במהלך הפגישה עמדה נוקשה ביותר באשר להחלטת הממשלה להטיל סנקציות על עזה הכוללת הגבלה באספקת הדלק, החשמל, המשך מדיניות הסגר והצבת המחסומים בעזה ובגדה.

 

"ישראל חייבת ללכת לקראת אבו מאזן, לחזק אותו ולאפשר פתיחת דף חדש ביחסיה עם הרשות הפסטינית", אמרה לפרס, וציינה כי אירופה עוקבת בדאגה ובדריכות רבה אחר הנעשה באזור, מאחר וכישלון ועידת אנאפוליס, עשויה להביא להמשך שפיכות הדמים ולהסלמה באזור.

 

פרס אמר לנציבה כי ישראל לא התעוררה יום אחד בבוקר והחליטה על הטלת סנקציות, "כל פעולותינו הן תגובה ישירה וחד משמעית לירי הטילים והמרגמות של ארגוני הטרור הנתמכים על ידי חמאס, כנגד ילדי שדרות ועוטף עזה. ישראל לא תבליג על ירי ופגיעה בילדי שדרות, ועל אירופה לקרוא נכון את המציאות ולהבין ששמירה על בטחון אזרחי מדינת ישראל הוא ערך עליון", אמר.

 

גם בצרפת נמתחה היום ביקורת נוקבת על הסנקציות שמפעילה ישראל בעזה. דוברת משרד החוץ הצרפתי, פסקל אנדראני, אמרה בהקשר: "אנחנו מגנים את ההחלטה הישראלית לנקוט סנקציות שיפגעו באוכלוסייה האזרחית ברצועת עזה באמצעות הגבלת אספקת החשמל והדלק. לאמצעים אלה תהיה השפעה ישירה על המצב ההומניטארי שכבר עתה מדאיג. מדובר בצעד של ענישה קולקטיבית".

 

פרס אמר עוד לנציבה, במהלך פגישתם: "את מבקשת שאוכלוסיה פלסטינית חפה מפשע לא תיפגע וכי ילדים פלסטינים לא יסבלו. האם זה הגיוני בעיניך שילדים ישראלים - ילדי שדרות ועוטף עזה, ימשיכו לסבול ויעמדו בסכנת חיים יום יומית, מהפצצות חוזרות ונשנות של טילים ומרגמות?" 

 

עם זאת הבהיר הנשיא כי ממשלת ישראל מחויבת להוביל לשלום וכי בישראל שורר קונצנזוס מוחלט בדבר זכותם של הפלסטינים להקמת מדינה עצמאית. בהקשר זה הבהיר הנשיא כי ישראל לא תהיה מוכנה למימוש זכות השיבה שמשמעותה הרס מדינת ישראל ואיבוד הרוב היהודי בה.

 

לדבריו, צוותי העבודה המשותפים למו"מ, יכולים להגיע לפתרונות וניסוחים יצירתיים, מאחר וקיים רצון כנה ועמוק הן מצד ממשלת פאייד והן מצד ממשלת ישראל - להגיע לשלום.

 

השניים דנו גם בקידום השלום הכלכלי, והנשיא פירט בפני הנציבה את תוכניות ישראל ומשקיעים בינלאומיים ממדינות רבות בעולם להקמת פארקים תעשייתיים בשטחי הרשות הפלסטינית, שיובילו להוספת מאות אלפי מקומות עבודה חדשים.

 

בנושא הגרעין אמר פרס לנציבה כי דבריו של ראש הוועדה לאנרגיה אטומית, מוחמד אל-בראדעי - כי תגובה צבאית נגד איראן צריכה להתבצע רק לאחר שכל האופציות הדיפלומטיות כשלו - מעוררי תמיהה, וכי עובדות מוצקות בדבר ניסיונותיה של איראן לייצר פצצה גרעינית, נמצאים אצל גופי מודיעין ומדינות רבות בעולם, וקרא לאיחוד האירופי לפעול ללא דיחוי נגד איראן.

 

גם ראש הממשלה, אהוד אולמרט, נפגש היום עם פררו-ולדנר, ואמר לה כי לאחר ועידת השלום בחודש הבא, בכוונתו להתחיל במשא ומתן עם הפלסטינים על הסדרי הקבע.

 

פררו-ולדנר ציינה בפני אולמרט כי תפעל לקיים בשנה הבאה ועידה נוספת שתפקח על הסיכומים שיושגו בוועידת אנאפוליס. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פררו-ולדנר עם פרס
צילום: ישראל נוי, צילום נוי
מומלצים