המשטרה: מאז השביתה, ירידה חדה בעבירות נוער
למרות רצח הנער בהרצליה ואונס הילדה בפרדס חנה על-ידי בני נוער, אומרים במשטרה כי בתקופת שביתת המורים חלה דווקא ירידה בפשיעה של בני הנוער. על-פי הנתונים, חלה ירידה דרסטית בעבירות אלימות ובעבירות מין בהם מעורבים נערים. המשטרה: עם זאת יש עלייה בחומרת העבירות
נתונים מפתיעים מהמשטרה: מאז תחילת שביתת המורים חלה ירידה חדה באירועים האלימים בהם מעורבים בני נוער. כך נמסר אחר הצהריים (יום ב') מהמטה הארצי של המשטרה.
על-פי הנתונים, בחודש אוקטובר חלה ירידה של 48% בעבירות תקיפה בהם מעורבים בני-נוער, לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה. בנוסף חלה ירידה של 38% בעבירת קטטות והפרעות ברחוב של בני-נוער, ירידה של 71% בעבירות מין של מעשה מגונה בכוח, ירידה של 80% בעבירת מין של אינוס ובעילה שלא כחוק וירידה של 25% בעבירות אלימות של חבלה גופנית חמורה.
עוד עולה מהנתונים כי באותה תקופה חלה ירידה של 23% בתחום האלימות הגופנית (רצח, ניסיון לרצח, הריגה, חבלה גופנית חמורה) בהם מעורבים בני-נוער, ירידה של 19% בעבירות הנלוות לאלימות (איומים,נשיאת סכין וגרימת נזק בזדון) וגם ירידה של 15% בתחום עבירות הרכוש.
מהמשטרה נמסר כי השוטרים נערכו לתקופת השביתה בהתאם להערכות מצב עתיות המתקיימות במחוזות , במסגרתה פריסת הכוחות מתמקדת במקומות ואתרי בילוי .
למרות הנתונים המעודדים, רק ביומיים האחרונים אירעו שני מקרים חמורים בהם היו מוערבים בני נוער. הלילה נרצח בהרצליה רז חג'ג' בן 16. במשטרה מעריכים כי הרצח בוצע על רקע קטטה בין נערים שפרצה במקום. אתמול נאנסה ילדה בת 12 על-ידי שני נערים בני 13 בפרדס חנה. על-פי החשד הנערים נתנו לילדה לשתות אלכוהול, ואולי גם את סם האונס, ולאחר מכן אנסו אותה.
ראש מחלק הנוער במטה הארצי, ניצב משנה אלון גרוסמן, מדווח גם הוא על ירידה במספר התיקים, אך מבחינתו לא הכל ורוד: "יש אמנם ירידה במספר התיקים שבהם מעורבים בני נוער, בעיקר בעבירות אלימות, אך עם זאת, חומרת העבירות עלתה". לדבריו, "מספיק שמבצעים את העבירות בחברותא, ואז כבר העבירה היא יותר אלימה".
לגבי השאלה האם יש קשר בין השביתה שבה נמצאים בני נוער, לבין חומרת האלימות, אמר נצ"מ גרוסמן: "אין לנו את הכלים לבדוק את זה, אך בבדיקה שנעשתה באוקטובר השנה אל מול אוקטובר אשתקד ישנה ירידה. אני לא יכול לקבוע שהעבירות בוצעו בגלל שהם בחופשה".
את הסיבות לעלייה בחומרת העבירות תולה נצ"מ גרוסמן בין היתר בחשיפת בני נוער לאמצעי התקשורת, האינטרנט והקולנוע. לדבריו, מידת האלימות המופיעה בהם גורמת לעלייה בחומרת העבירות, כמו גם כרסום בסמכות ההורים וסמכות המחנכים.