שתף קטע נבחר

הפרקליטות: לא לקצר את מאסרו של נחום מנבר

בתשובת המדינה לערעורו של מנבר, על החלטת שירות בתי הסוהר שלא לקצר את תקופת מאסרו, נכתב כי זהו אחד המקרים החמורים ביותר של עבירות ביטחוניות שנדונו אי פעם בבית משפט במדינה

למרות שריצה שני-שליש מתקופת מאסרו, מתנגדת הפרקליטות לקצר את עונשו של נחום מנבר, שהורשע בעבירות של סיוע לאיוב ונדון ל-16 שנות מאסר בפועל. בפרקליטות מסבירים כי "שחרור מוקדם יפגע באכיפת החוק ובהרתעת הרבים, לאור היחס הבלתי סביר שיווצר בין חומרת העבירה, נסיבותיה והעונש שיישא בפועל".

 

מחר (יום ג') יתקיים דיון בבית משפט המחוזי בתל-אביב בעתירה שהגיש מנבר נגד החלטת ועדת השחרורים של שירותי בתי הסוהר, שקבעה שאין לקצר את תקופת מעצרו.

 

בתשובה של פרקליטות מחוז מרכז, שהוגשה באמצעות עורכי הדין גנית גדות וגיא אברס, נטען כי אין לקצר את עונשו של מנבר, מאחר שמדובר בעבירות שלגביהן קבע בית המשפט כי הן מהוות את אחד המקרים החמורים ביותר של עבירות ביטחוניות שנדונו אי פעם בבית משפט במדינה. לדבריהם, מנבר סיפק ידע וציוד להקמת מפעל לייצור חומרים המשמרים כחומרי מוצא לגזי עצבים וחרדל, למדינת אויב קיצונית כאיראן, אשר חרתה על דגלה את השמדתה של מדינת ישראל.

 

עוד טוענת הפרקליטות כי תוצאות מעשיו של מנבר טומנות בחובן נזק בעל פוטנציאל הרסני וטרם ניתן לאמוד את שיעורו לביטחון מדינת ישראל. עוד נטען כי הוא עשה את כל המעשים הללו בתמורה לבצע כסף וגרף לכיסו מיליוני דולרים כשהוא מקריב את ביטחונה של המדינה ושלומה, על מזבח תאוות הבצע הבלתי מרוסנת שלו.

 

יצויין כי למנבר שלוש הרשעות קודמות בביצוע 27 עבירות מירמה וכי בשנת 1980 הוא נידון למאסר של שלושה חודשים בגין אותן עבירות . בשנת 1984 ביצע עבירות מירמה בנסיבות מחמירות שלאחריהן נמלט מישראל והיה בחזקת עבריין נמלט מספר שנים, עד שבשנת 1991 הוא הגיע להסדר טיעון עם הפרקליטות שבעקבותיו הוא חזר לישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נחום מנבר. עתר
צילום: שאול גולן
מומלצים