בר-און והמורים "סיפרו בדיחות" - והשביתה נמשכת
לראשונה מאז החלה שביתת המורים לפני 19 ימים נפגשו הצדדים בדרג בכיר. שרת החינוך ושר האוצר הציעו ליו"ר ארגון המורים הצעה, והוא יעביר את עיקריה להנהלת הארגון. ואולם, ככל הנראה, ידחה הארגון את ההצעה. היו"ר ארז: "סיפרנו אפילו בדיחות כדי להפיג את המתח"
התקדמות במשא ומתן בין המורים לממשלה: לראשונה מאז החלה שביתת המורים העל-יסודיים לפני 19 יום נפגשו הבוקר (יום ד') יחדיו שרת החינוך, יולי תמיר, ושר האוצר, רוני בר-און, עם יו"ר ארגון המורים העל-יסודיים, רן ארז, כדי לדון בפיתרון למשבר במערכת החינוך. בר-און נעתר אתמול לבקשה להשתתף בפגישה ואמר כי ימשיך "לעשות כל מאמץ כדי להחזיר את המורים והתלמידים לבתי הספר".
הפגישה, שהתקיימה בתיווכו של יושב ראש מרכז השלטון המקומי, עדי אלדר, התקיימה לדברי שני הצדדים "באווירה טובה". הפגישה ארכה כשעה וחצי ובסיומה הוחלט כי ארז יציג את עיקרי ההצעה שקיבל להנהלת ארגון המורים לקראת המשך משא ומתן בין הצדדים.
מורים מפגנים ברעננה בקריאה לסיים את המשבר במערכת החינוך
בתום הפגישה אמר ארז כי "הישיבה היתה ברוח טובה. סיפרנו אפילו בדיחות כדי להפיג את המתח". לדבריו, "שר האוצר העלה בפנינו את כל מצוקותיו כשר אוצר עם הרבה משרדים ותקציב קטן, ואמר שהוא באמת רוצה רפורמה במערכת החינוך, יתמוך וייתן את כל האמצעים לקיום רפורמה".
ארז אמר עוד כי "שר האוצר אמר שבניית הרפורמה תימשך שלושה עד ארבעה חודשים ובינתיים ניאלץ להסתפק בשני דברים - במה שנתנו לעופר עיני, 5% לשלוש שנים, ובהבטחה שיעזור בעתיד לשפר את מערכת החינוך ולהוריד מערכת החינוך". ככל הנראה, ידחה ארגון המורים את ההצעה. לדברי ארז, "אמרתי שאני לא רשאי לתת שום תשובה. אנחנו נלך ונתייעץ ונדאג להעביר תשובה למי שצריך".
יו"ר ארגון המורים אמר, כי שר האוצר "ניסה לשכנע אותנו בצורה הכי אמיתית שצריך להשקיע בחינוך וכי הוא לצדנו. אך בפועל הוא לא נענה לדרישות שלנו של תוספת שכר בגובה 15% תמורת תוספת שעות, וגם לא לצמצום מספר תלמידים".
"בכל יום שביתה שעובר ציפיות המורים עולות"
לדברי ארז, שר האוצר ניסה לשכנע אותו באמינותו "הוא הבטיח שמלתו זאת מלה וכי הוא מבין שאי אפשר לקחת את הרפורמה של וסרמן (הרפורמה שהושגה עם הסתדרות המורים - מ.ז). הוא אפילו אמר לי 'תשאל את עופר עיני ותראה מה הוא יגיד לך על האמינות שלי'". ארז אמר לשרים, כי "בכל יום שביתה שעובר ציפיות המורים עולות".
כשנשאל ארז אם הוא אופטימי, אמר: "לא יודע אם אופטימי. נערכנו כלכלית וארגונית לשביתה של שלושה חודשים ויותר, לקחנו את זה בחשבון".
בתום הפגישה שנערכה אתמול בין הצדדים, אמר המתווך אלדר, כי "הצדדים עדיין רחוקים מהסכמה, ועל כן פניתי לשר האוצר בבקשה להמשיך ולהיפגש במעורבות ישירה שלו". בתגובה, אמר אתמול בר-און, כי "ממשלת ישראל החליטה להשקיע עשרה מיליארד שקלים לשיפור מעמדם ושכרם של המורים במערכת החינוך. הפגישה היא ניסיון נוסף לשכנע את המורים בכוונתה של ממשלת ישראל לבצע רפורמה במערכת החינוך כפי שסוכם עם הסתדרות המורים".
בר-און אמר עוד, כי אמר השר כי "מוטלת על כולנו האחריות להמשיך לנסות כל סיכוי אפשרי שיביא לפריצת דרך ולסיום מיידי של השביתה. אני מאמין כי יו"ר ארגון המורים שותף לאחריות זו".
במקביל, התקיימו הבוקר הפגנות בני נוער בעשרות צמתים ברחבי הארץ, לאחר שמועצת התלמידים
הארצית החליטה להביע תמיכה במאבק המורים.
השביתה באוניברסיטאות נמשכת אף היא לאחר שהמשא ומתן בין הסגל האקדמי הבכיר לממשלה עלה על שרטון. גם כאן טענו באוצר כי המרצים הקשיחו את עמדותיהם, ואף אמרו כי "השיחות הגיעו למבוי סתום". אתמול הצטרף הסגל הזוטר למאבק הסגל הבכיר, ואנשיו שיבשו את הלימודים, והכריזו על סכסוך עבודה מול ועד ראשי האוניברסיטאות.