איום ההורים: נשבית את גני הילדים ובתי הספר
לאחר כמעט שלושה שבועות בהם הושבתו בתי הספר העל-יסודיים, מאיימים ההורים להשבית גם את גני הילדים ובתי הספר היסודיים - אם יוצאו צווי מניעה למורים. יו"ר ארגון ההורים הארצי אמר ל-ynet: "אנחנו לא רוצים שהמורים ילמדו בכוח". בגזרת המשא ומתן - עדיין אין פריצת דרך
האם מערכת החינוך בדרך להשבתה כוללת? ארגון ההורים הארצי מאיים כי אם יוצאו צווי מניעה למורים השובתים - תושבת מערכת החינוך כולה, מגני הילדים עד לבתי הספר התיכוניים. ל-ynet נודע כי החלטה ברוח זו אפשר שתתקבל בהנהלת ארגון ההורים בפגישת-חירום שתיערך היום (ה').
יו"ר ארגון ההורים הארצי, איציק מימון, אמר ל-ynet: "לא נסכים לחזור לאותו מצב שהיה בשנה האחרונה, שמורים באים ללמד את ילדינו אחרי שקיבלו צווים. אנחנו לא רוצים שהם ילמדו בכוח". מימון הביע את חששו כי המורים ינקטו בעיצומים, ימנעו לימודי תיגבור לתלמידים מתקשים ותוספות ללקויי למידה.
בנוסף, נציגי ההורים פנו לשר הביטחון אהוד ברק וביקשו ממנו לשקול את דחיית גיוס מחזור אוגוסט בקיץ הקרוב, בגלל החשש מפני התארכות שנת הלימודים ובחינות הבגרות בשל השביתה בבתי הספר העל-יסודיים.
במשרד החינוך סירבו להתייחס לאיומי ההשבתה של ההורים. לגבי המשא ומתן עם המורים, נמסר: "אנחנו עושים כל מאמץ להגיע להסכם עם ארגון המורים העל-יסודיים. אתמול התקיימה פגישה עם שרי האוצר והחינוך ויו"ר מרכז השלטון המקומי ששימש כמתווך בימים אלה. לצערינו, לא חלה כל התקדמות המשא ומתן".
עדי אלדר: אני לא יכול לגשר יותר
בינתיים, לאחר 19 ימי שביתה, אין התקדמות בין משרדי האוצר והחינוך למורים. אתמול התפטר מתפקידו כמגשר יושב ראש מרכז השלטון המקומי, עדי אלדר. אלדר, שהשתתף בארבע פגישות של משא ומתן, מסר כי הבין שלא ניתן לגשר בין הצדדים וכי הוא מצר על כך שארגון המורים דחה את הצעת משרד האוצר.
כמה שעות קודם לכן דחה ארגון המורים העל-יסודיים את הצעת שר האוצר, רוני בר-און, לפיה הם יקבלו תוספת שכר של חמישה אחוזים במשך שלוש שנים. בנוסף, הציע האוצר להיכנס למשא ומתן על הרפורמה במערכת החינוך בתמורה להפסקת השביתה.
"אנו דוחים את ההצעה לסיום השביתה תמורת ההבטחה ש'יהיה בסדר'", אמר ארז. לדבריו, "אני מקווה לקבל הצעה אופרטיבית משר האוצר. אשמח לדון איתו כדי להביא לסיום המשבר". יו"ר ארגון המורים אמר, כי שר האוצר "ניסה לשכנע אותנו בצורה הכי אמיתית שצריך להשקיע בחינוך וכי הוא לצדנו. אך בפועל הוא לא נענה לדרישות שלנו של תוספת שכר בגובה 15% תמורת תוספת שעות, וגם לא לצמצום מספר תלמידים".
מי שעוד הצטרף למאבק המורים הם כ-2,000 תלמידים, שהפגינו ב-14 צמתים ברחבי הארץ - מקריית שמונה בצפון ועד אילת בדרום.