סקירה: מצלמת אולימפוס עם זום x18
האטרקציה הגדולה של SP-560UZ היא עדשת הזום החזקה, אבל מדובר בדגם מרשים ורב תכונות, נוח להפליא, שמציע גם איכויות תמונה מצויינות. היא לא ממש זולה, אבל היא עולה הרבה פחות ממצלמת SLR, ומציעה תחליף שיספיק לרוב האנשים
SP-560UZ היא ממשיכתה של מצלמת ה"אולטרה-זום" SP-550UZ שהצגנו כאן בראשית השנה. מדובר בדגם זהה מרוב הבחינות, עם כמה שיפורים מינוריים ביניהם בולטים הרזולוציה הגבוהה יותר של 8 מגה-פיקסל והתוספת של מנגנון זיהוי פנים (Face Detection).
560UZ מזכירה מאד במראה החיצוני שלה מצלמת SLR, אבל היא קטנה וקלה משמעותית. בשעת הצורך ניתן לאחוז אותה ביד אחת ולצלם, ובכל מקרה מדובר במצלמה נוחה מאד לאחיזה עם ידית (Grip) מעוצבת היטב.
העינית היא אלקטרונית (EVF) ומנגנון הזום הוא מכאני (ולא ידני כמו ב-SLR), אבל הטווח של עדשת הזום (אופטי x18, מקביל ל-27-486 במונחי 35mm) הוא לא פחות ממאלף. טבעת הזום שמקיפה את כפתור הצילום נוחה לשליטה, והתגובה של המנגנון משביעת רצון. יחד עם צג ה-2.5 אינטש, הטוב בדרך-כלל, עם חוגת המצבים הגדולה והפלאש הנשלף, מתקבלת תחושה של מצלמה חזקה באמת - לא בדיוק SLR, אבל די דומה.
חזקה בכל האגפים
עוד תכונה שמזכירה SLR היא האפשרות לשמור תמונות לפורמט RAW, שאינו כולל דחיסה או עיבוד כלשהם. זו תכונה שתעניין את הצלמים המנוסים יותר, כמו האפשרויות הרבות יחסית לשליטה ידנית במאפייני הצילום.
היינו שמחים אמנם לראות במצלמה הזו אפשרויות לשליטה ידנית הדוקה יותר, בעיקר במה שקשור למהירות התריס ולמפתח העדשה, אבל בסך-הכל קשה להתלונן. SP-560UZ עושה עבודה טובה גם במצב הצילום האוטומטי, גם במצבים הידניים וגם ב-24 תוכניות הצילום המוכנות (Scenes) שמספקות כיסוי טוב לתסריטי צילום שכיחים יותר או פחות.
אהבנו במיוחד את מצב ה-Available Light, שמזכיר את ה-Natural Light של פוג'י. במצב הזה, המצלמה משתמשת בערכי ISO גבוהים יותר (המצלמה תומכת בערכים שעד ISO3200) ובמפתח עדשה גדול יותר, לחשיפה קצרה שמתאימה לצילום ללא חצובה בתנאי תאורה לא נוחים. עם חצובה, הצלחנו להגיע לתוצאות יפות מאד במצב צילום הלילה.
ככלל, SP-560UZ מגיעה לאיכויות טובות עד מצויינות בכל מצבי הצילום, עם זיופים קלים מאד בצילומים בתאורה מאתגרת. הפוקוס האוטומטי מהיר מאד, מכל מקום, גם בצילומי פנים וכמעט כל התמונות שצילמנו התקבלו חדות ובעלות צבעים טבעיים. לפלאש יש טווח אפקטיבי של כ-6 או 7 מטרים, וצילומי המאקרו בדרך-כלל חדים מאד (בהתאם לאיכות התאורה). בצילומי חוץ קיבלנו תוצאות קרובות למושלמות, וטובות מאד כאשר צילמנו בימים מעוננים.
ידידותית, זריזה ובעלת סיבולת
בתור תחליף-SLR - זה פחות או יותר מה ש- SP-560UZ מנסה להיות - היא מציעה שילוב בין תכונות ידידותיות שמוכרות ממצלמות Point & Shoot לאיכויות, ביצועים, זמן סוללה ועמידות פיזית שמזכירים מצלמה יקרה ומקצועית יותר.
ממשק הכפתורים שלה מפורט, אינטואיטיבי, ובדרך-כלל נוח מאד. מלבד מצב ה-Playback על החוגה (שכולל את התכונות המלאות, לרבות אפשרויות צפייה ועריכה מגוונות, כלי תיקון צבע ועוד), ישנה אפשרות לדלג ל-Playback וממנו בלחיצת כפתור. ישנם כפתורים ייעודיים למייצב התמונה, לכוונון העינית, לשליטה בפירוט התצוגה (עם או בלי Grid, היסטוגרמה וכו'), להפעלת מנגנון ה-Shadow Adjust שמתאים את התצוגה והצילום בתאורות ביניים. רוב תכונות הצילום האחרות זמינות בשתי לחיצות כפתור לכל היותר.
מעבר לכך, מדובר במצלמה שמעניקה תחושה מוצקה ומאסיבית, בעלת הנדסת אנוש טובה וגימור מצויין. ודלתות השקעים ותא הסוללות מעוצבות היטב וחזקות.
היא משתמשת בארבע סוללות AA, ומצליחה לסחוט מהן הרבה תצלומים; עם סוללות אלקליין חזקות (מסוג LR6) הגענו לכ-350 תמונות, מחציתן עם פלאש. עם סוללות נטענות חזקות - ללא ספק הבחירה המומלצת עם מצלמה כזו - אפשר לצפות להרבה יותר, כך שמדובר באחת המצלמות עם חיי הסוללה הטובים ביותר בשטח.
מבחינת ביצועים היא רחוקה מאד מ-SLR, אבל עולה על רוב מצלמות החובבים. SP-560 נדלקת ומוכנה לצילום בתוך פחות משתי שניות, כשאת עיקר הזמן יש לזקוף לתהליך שליפת העדשה. הזמן בין צילום לצילום במצב האוטומטי עם תצוגת Preview עומד על כ-1.8 שניות. במצבי צילום אחרים וללא הצגת התמונה המצולמת, הזמן הזה יורד לכ-1.4 שניות.
מגוון מצבי צילום הרצף (Continuous/Burst - רגיל, מהיר, מהיר מאד, עם פוקוס קבוע מראש) מגיעים לקצבים שבין 2fps ל-15fps, שזה יפה מאד.
השהיית הצמצם (Shatter Lag), פרק הזמן שעובר מרגע שלוחצים על כפתור הצילום ועד שהתמונה "נלכדת", הוא קצר מאד, ועם נעילה מוקדמת של הפוקוס מתקבלת במצב ה-Quick Shutter (מה שמכונה במצלמות אחרות "ספורט") אפשרות ללכוד תמונות יפהפיות של עצמים בתנועה.
למי ולמה היא מתאימה
SP-560UZ היא מצלמת אולטרה-זום מרשימה ופונקציונלית, בעלת עושר תכונות שקצרה היריעה מלהקיף. יש לה גם אי אלו חסרונות מרגיזים - כמו מחבר ה-USB הלא סטנדרטי, העובדה שהפלאש לא נשלף אוטומטית, שאין אפשרות לצילום וידאו
בפורמט רחב שהיה פשוט מאד להוסיף, ועוד.
אבל ככלל, מדובר במצלמה חזקה, נוחה ומהנה מאד לשימוש. היא זריזה, מדוייקת, ומאפשרת גם לצלמים חסרי ניסיון לקבל תוצאות נהדרות, מסוג שפשוט אינו אפשרי בדגמי המיינסטרים הזולים. הזום x18, מפתח העדשה הגדול והאופטיקה המצויינת של הדגם הזה, מאפשרים גמישות גדולה בבחירת הזדמנויות הצילום שלכם, ואם אתם מאלו שאוהבים להתעמק בפרטים ובמאפיינים היא תספק לכם כר נרחב לניסויים ושיפורים.
לצלמים מתחילים עם דרישות צנועות אין כל-כך מה לחפש בדגם הזה, בוודאי במחיר המומלץ לצרכן של 2999 ש"ח (לעומת כ-500 דולר בארה"ב, אגב). לכל אחד אחר, ובמיוחד למי שרוצה SLR ולא יכול להרשות לעצמו, הדגם הזה הוא תענוג אמיתי. אם אתם רוצים לחסוך, תוכלו ללכת על דגם SP-550UZ הכמעט זהה, שאפשר להשיג אותו ב-1000 ש"ח פחות.
מחיר מומלץ לצרכן: 2999 ש"ח כולל מע"מ
בעד: זום אופטי x18, ביצועים לא רעים, איכויות תמונה מצויינות, תמיכה בפורמט RAW, נוחה מאד
נגד: הפלאש לא נשלף אוטומטית, אין צילום וידאו בפורמט רחב, מחיר לא זול, עודף רעש בערכי ISO גבוהים
השורה התחתונה: תחליף-SLR קומפקטי, מרשים ומהנה, שמאפשר לקבל איכויות תמונה מצויינות במאמץ מינימלי.
ציון:
מידות / משקל: 116x78.5x78 מ"מ / 365 גרם
תכונות עיקריות: CCD 1/2.35", 7.1 מגה-פיקסל, f2.8-f4.5, מהירות תריס 1/2000-15 שניות, זום אופטי 18x
תכונות נוספות: 24 תוכניות צילום מוכנות, 5 מצבי פלאש, 6 מצבי איזון לבן, צילומי רצף בקצב של 15fps. צילום מאקרו החל מ-10 ס"מ, סופר-מאקרו החל מ-1 ס"מ, טיימר עד 12 שניות, ISO 50-3200
תצוגה: LCD 2.5", עינית אלקטרונית (EVF)
אחסון: 47MB זיכרון פנימי + חריץ xD
וידאו: עד 30fps ב-VGA, וגם מצב 160x120 ב-15fps
אספקת חשמל: 4 סוללות AA
למפרט מלא באתר היצרן
להשוואת מחירים בערוץ הקניות