במהלך נאום גילרמן: שגרירי האו"ם הורדו למקלט
עצרת האו"ם כבר החלה לדון בנציבות זכויות האדם של האו"ם - הגוף השנוי במחלוקת אשר ספג לאחרונה ביקורת מארצות הברית - כשלפתע נשמעה האזעקה. חלק משגרירי המדינות ירדו לחדרי הביטחון ואחרים התפנו מהבניין. כעבור זמן קצר חזר המקום לשגרה
אזעקת חירום בבניין האו"ם גרמה הערב (יום ג') לבהלה, ושגרירי המדינות נקראו לפנות את מליאת האו"ם ולרדת לחדרי הביטחון במבנה. חלקם אכן ירדו ואחרים פונו מהבניין. כעבור זמן קצר הכל חזר לשגרה, אולם נסיבות האזעקה עדיין לא ברורות.
הצפירה קטעה את נאומו של שגריר ישראל באו"ם, דני גילרמן. הנאום עסק בנציבות זכויות האדם של האו"ם. ישראל דורשת מהעצרת הכללית להצביע על נהלי העבודה וסדר היום שהמועצה אימצה בשנה וחצי הראשונות לקיומה. על פי האשמות ישראל, בסדר היום של המועצה יש סעיף מיוחד שעניינו "מצב זכויות האדם בפלסטין ובשטחים הערבים הכבושים האחרים", מבלי שמדינות שבהן קיימות הפרות חמורות של זכויות אדם עולות כלל לדיון. ישראל החליטה שהיא אינה יכולה לעבור על כך בשתיקה והיא תעלה את הנושא להצבעה, כנראה ביום חמישי. הדיון הופסק עם הישמע האזעקה וגילרמן ירד יחד עם יתר השגרירים אל המקלט.
ישראל אינה מרוצה מפעילות נציבות זכויות האדם של האו"ם,
כיוון שהנציבות עוסקת בעיקר בפעילות הישראלית בשטחים. בספטמבר האחרון, בעת הכינוס השנתי ה-62 של עצרת האו"ם, "חטפה" הנציבות גם מנשיא ארצות הברית, ג'ורג' בוש. הנשיא קרא מעל בימת האו"ם למנהיגי העולם לפעול למען זכויות האדם - וקרא לנציבות זכויות האדם של האו"ם להפסיק ולהתייחס לישראל כאל המדינה היחידה המפרה זכויות אדם.
"ארצות הברית רוצה או"ם איתן ופעלתן - אך העם האמריקני מאוכזב מכישלונותיה של מועצת זכויות האדם של האו"ם", אמר בוש. "גוף זה לא פצה פה על הדיכוי שמבצעים המשטרים בהאוונה, קראקס, פיונגיאנג וטהרן - והפנה את כל ביקורתו באופן מוגזם כלפי ישראל. כדי להיות גוף אמין העוסק בזכויות אדם בעולם - על האו"ם לבצע קודם רפורמות במועצת זכויות האדם שלו", סיכם הנשיא.