שתף קטע נבחר

משפט רצח תאיר: לראשונה הוקרן קטע מהשחזור

העד המרכזי בדיון שהתחדש בבית המשפט בנצרת הוא מי שכיהן כקצין אגף חקירות ומודיעין במחוז הצפוני. החוקר אמר כי במקביל לחקירה המשטרתית התנהלה גם חקירה ציבורית וטלוויזיונית. סניגורו של זדורוב עזב בזעם את האולם בגלל הקרנת השיחזור, והדיון הופסק ל-20 דקות. לאחר מכן שב הסניגור לאולם והתנצל

בבית המשפט המחוזי בנצרת התחדש הבוקר (יום ה') הדיון בעניינו של רומן זדורוב, הנאשם ברצח הנערה תאיר ראדה בקצרין בדצמבר אשתקד. העד המרכזי שהתייצב מטעם התביעה הוא ניצב-משנה בדימוס אבי שי, ששימש בעת הרצח קצין אגף חקירות ומודיעין במחוז הצפוני של המשטרה. לבקשת התביעה הוקרן בפעם הראושנה קטע משחזור הרצח.

 

סנגורו של זדורוב, עו"ד דוד שפיגל, עזב את אולם המשפט בזעם, לאחר שנציגת פרקליטות מחוז הצפון, עו"ד שילה ענבר, ביקשה להקרין קטעים מהשחזור. השופטים החליטו לאפשר את הקרנת הקטע שבו נכח שי, אך לא את כל השחזור.

 

רצח בשירותי בית-הספר:

 

בשלב זה נעמד שפיגל על רגליו ומחה בזעם על ההחלטה: "אני לא מוכן להיות חלק מזה. אין לי אפשרות לשאול אדם שלא היה מעורב לאורך כל השחזור על הדברים שנראה. העד הזה לא היה שותף מלא לשחזור, ולכן אני מתקשה לקבל את החלטת בית המשפט". בתום דבריו עזב הסניגור את האולם. לאחר התייעצות קצרה החליטו שלושת השופטים להכריז על הפסקה בת דקות ספורות, לדבריהם כדי לאפשר לסניגור לחזור בו מדבריו ולשוב אל האולם.

 

לאחר כ-20 דקות חודש הדיון, ושפיגל פנה אל הרכב השופטים, סגן הנשיא יצחק כהן והשופטים אסתר הלמן וחיים גלפז. "אני מרכין את ראשי בפני בית המשפט", אמר הסניגור, ועל כך השיבו השופטים: "מודה ועוזב ירוחם".

 

לאחר מכן הוקרן בראשונה במשך כמה דקות קטע מהשחזור שבו הראה זדורוב לחוקריו את הדקות שקדמו לרצח עצמו ואת מה שהיה אחריו. הקטע שהוקרן כלל רק את הרגעים שבהם נכח שי והיה שותף בתחקור.

 

בראשיתה של החקירה הנגדית ביקש עו"ד שפיגל לדון בסוגיית דלת השירותים בתא שבו נמצאה גופתה של תאיר, ולכך השיב שי "סגירת הדלת היא קושייה חשובה בתיק הזה, ולא קיבלנו תשובה מספקת לכך מצד הנאשם".

 

"הייתי הממונה המקצועי על החקירה תוך שיתוף פעולה עם מחלק התשאול של ימ"ר גליל", אמר שי בפתח עדותו. "עומק הפיקוח השתנה לפי צורכי החקירה. כשהגעתי לזירת הרצח נכחו גם אזרחים רבים ובהם עיתונאים, פרט לאנשי המשטרה ומד"א. מבנה בית הספר שהיווה את הזירה לארוע לא היה סטרילי, ובין האזרחים היו גם אנשי תחזוקה שהסתובבו סמוך לזירה. מיד הוריתי להרחיק את כל האנשים שאינם קשורים לזירה, על מנת לאפשר לחוקרים לעשות את עבודתם".

 

בשל הצורך לחקור בני נוער רבים הובאו לתחנת גולן חוקרי נוער מכמה תחנות במחוז הצפוני. השוטרים נעזרו בחוקרים דוברי רוסית בשל הצורך לגבות עדויות ממבוגרים רבים שאינם שולטים בעברית.

 

חקירה טלוויזיונית לצד החקירה המשטרתית

שי המשיך בעדותו וסיפר על מורכבות החקירה ובעיותיה מנקודת מבטו. "זו חקירה שונה ויוצאת דופן - הן ברמת התהודה והחשיבות הציבורית, הן בכמות החוקרים ורמת ההשקעה, הן בהיקף התקציבים והמעורבות של גורמי הזיהוי הפלילי ברמת המטה הארצי של המשטרה. פעלו כאן כמה יחידות חקירה; אחת מהן לדוגמה מונתה לחקור את נושא פעילותה האפשרית של כת השטן במקום.

 

"חקירה זו נמשכה גם לאחר מעצרו של הנאשם (רומן זדורוב, ח.ע). כמות הנחקרים הפוטנציאליים בחקירה מסוג זה היא כלל תלמידי בית הספר, קבלנים, אנשי תחזוקה וצוות חינוכי. לכן הופעלו לצורך כך כוחות חקירה רבים. הופעלו עלינו לחצים כתוצאה מההיסטריה הציבורית שדרשה לתת עדיפות לחקירה זו על פני חקירות אחרות.

 דוּבּר אז על חרדה בציבור ואובדן תחושת הביטחון, על חשש של הורים לשלוח תלמידים לבתי ספר בתל-אביב מתוך תחושה שאם זה קרה בתוך מקום מוגן בקצרין, זה יכול לקרות בכל מקום".

 

הקצין הבכיר בדימוס הוסיף כי לצד החקירה המשטרתית התנהלה גם חקירה ציבורית טלוויזיונית. "עלו פרטי חקירה שצפו באופן מפתיע מצד משפחת הקורבן ובאי כוחה ומצד מומחים - בדרך כלל בגמלאות - שעל פי הנתונים שבידיהם הם יכולים לדעתם להוציא חוות דעת בנושא".

פורסם לראשונה 08/11/2007 12:17

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנאשם ברצח, רומן זדורוב
צילום: חגי אהרון
צילום: רפרודוקציה
תאיר ראדה ז"ל
צילום: רפרודוקציה
עו"ד שפיגל. עזב את האולם
צילום: חגי אהרון
מומלצים