סין מתכננת לשגר תחנת חלל
סין חזרה בה מהצהרות קודמות והודיעה על כוונתה לשגר תחנת חלל מאויישת בשנת 2020. גורמים רשמיים אינם מגיבים
החללית שנז'ה 1 , הקרויה על שם אלה סינית שעפה אל הירח – ביצעה את התאמת המסלול הסופית שלה בסיום מסע בן שבועים ונכנסה למסלול בגובה 200 קילומטרים מן הירח, והיא תחקור את פני השטח שלו במשך השנה הבאה. התצלומים הראשונים מן הירח אמורים להשלח לכדור הארץ מאוחר יותר החודש. עד תחילת 2008, תמדוד החללית את כל פני השטח של הירח לפחות פעם אחת, אומרים הפקידים.
סין רואה בתוכנית החלל שלה מקור לגאווה לאומית, והיא רואה בה נימוק לטענה לפיה שהיא אחת מהמדינות המתקדמות ביותר מהבחינה המדעית. סין שלחה פעמיים אסטרונאוטים לחלל ב-4 השנים האחרונות, ושיגרה את מקפת הירח שלה חודש לאחר יריבתה יפן.
עוד ב"הידען": שני חורים שחורים עצומים באותה גלקסיה
ב-2003 הפכה סין למדינה השלישית בסך הכל לאחר ארה"ב ורוסיה ששיגרה בני אדם למסלול. ואולם, ביום רביעי הכחישו בכירים דיווחים בתקשורת הממלכתית הסינית לפיהם סין מתכננת לשגר תחנת חלל בשנת 2020. עד כה, לפי התוכניות שפרסמו הסינים, אין כל תוכנית לתחנת חלל אמר לי גופינג, דובר סוכנות החלל הלאומית הסינית במסיבת עיתונאים.
העיתון צ'יינה דיילי מסר כי תחנת החלל המתוכננת הסינית תהיה בעצם מעבדה קטנה במשקל 20 טון, כך צוטט בעיתון לוג ליהאו, מתכנן בכיר של טילי לונג מארץ' 3A, הטיל שהעלה את שנז'ה 1 לחלל. בכירי תוכנית החלל הסינית מסרו עד כה כי הם רצו לבנות תחנת חלל ב-10 עד 15 השנים הקרובות, אך זו הפעם הראשונה שמועד כלשהו פורסם באופן רשמי, אמר לונג לצ'יינה דיילי.
הדו"ח לא פירט כמה בני אדם תוכל התחנה להכיל, אך משקלה הוא כעשירית ממשקל תחנת החלל הבינלאומית, שמסוגלת להכיל עד ששה אנשים. שיגור החללית לירח העלה לכותרות את התחרות בין סין ליפן, והודו אמורה גם היא להצטרף בשיגור חללית הירח שלה באפריל.
עוד ב"הידען": חרב האור של ליוק סקייוקר הגיעה בשלום
ואולם בכירים בסין הפחיתו בדיבורים על מירוץ החלל, ואומרים כי בייג'ינכגר רוצה להשתמש בתוכנית החלל שלה כדי לעבוד ביחד עם מדינות אחרות. לי מסר כי סין רוצה להצטרף למדינות החברות בתוכנית תחנת החלל – המונה כיום 16 מדינות.
סין לא משתתפת בפרויקט בשל המגבלות האמריקניות שאוסרות על סחר עם הדיקטטורה הקומוניסטית.