בוטו: המאבק נגד הדיקטטורה בפקיסטן לא ייפסק
ראש ממשלת פקיסטן לשעבר שוחררה ממעצר בית וחזרה מיד להוביל את המאבק במצב החירום שהכריז הנשיא מושארף. היא נסעה לביתו של נשיא בית המשפט העליון, הנתון במעצר בית, ודרשה להיפגש עמו. ובינתיים: התובע הכללי מבטיח שמצב החירום יוסר בתוך חודש
פחות מיממה לאחר ששוחררה
ממעצר בית חוזרת היום (שבת) ראש ממשלת פקיסטן לשעבר, בנזיר בוטו, לחזית המאבק נגד הנשיא, פרבז מושארף, והכרזתו על מצב חירום במדינה. "המאבק נגד הדיקטטורה ימשך", הכריזה בוטו במהלך הפגנה שקיימו באיסלמבאד כמאתיים עיתונאים במחאה על המגבלות שהטיל הממשל על כלי התקשורת במדינה.
בנזיר בוטו בכניסה לביתו המכותר של נשיא בית המשפט (צילום: רויטרס)
בתום ההפגנה נסעה בוטו לביתו של נשיא בית המשפט העליון, איפטיחאר צ'ודהרי, ודרשה להיפגש עמו. צ'ודהרי נתון במעצר בית זה יותר משבוע וסביב ביתו הוצבו שוטרים רבים שחוסמים את הגישה אליו באמצעות כלי רכב גדולים.
ג'ון בולטון:
"ארה"ב תרמה להתערערות"
רויטרס
שגריר ארה"ב באו"ם לשעבר אמר כי וושינגטון נמנעה מלהעניק תמיכה מלאה לנשיא פקיסטן, הגנרל פרבז מושארף, למרות שהוא "התקווה הטובה ביותר" מול החשש לזליגת נשקה הגרעיני של פקיסטן לידי קיצונים איסלאמים
"באתי להיפגש עם נשיא בית המשפט, זהו לא פשע לראות אותו", קראה בוטו במגפון אל מול השוטרים. "אני דורשת לשחרר את נשיא בית המשפט ודורשת את החזרתם של כל השופטים שהודחו עקב מצב החירום", אמרה.
בוטו הושמה אתמול לפנות בוקר במעצר בית בניסיון למנוע ממנה להוביל צעדת מחאה מאיסלאמבאד לרוולפינדי, המשמשת כבירת הצבא. ואולם, העוצר הוסר בתוך פחות מ-24 שעות. שר בממשלת פקיסטן אמר, כי בוטו לא היתה במעצר בית באופן רשמי, אך הוסיף: "לא ניתן לאף אחד להוביל את המחאה האסורה. החוק שווה לכולם, וננהג בהתאם נגד כל מי שיפר אותו".
בעקבות קריאתה של בוטו מיום רביעי לתומכיה שלא לשעות לאיסור שהטילו השלטונות על קיום הפגנות, ולהשתתף בצעדת המחאה, דיווחו גורמי אופוזיציה במדינה כי במהלך יומיים עצרו הרשויות כ-5,000 מתומכיהם שהיו בדרכם להפגנה הגדולה. בתוך כך, הודיע התובע הכללי במדינה, מליק מוחמד קאיום, כי מצב החירום יוסר בתוך חודש.
הגנרל מושארף, שתפס את השלטון בהפיכה צבאית ב-1999, הכריז לפני שבוע על מצב חירום במדינה, השעה את החוקה, החשיך את מסכי תחנות הטלוויזיה הפרטיות, ופיטר את שופטי בית המשפט העליון. הוא טען כי צעדים אלה נחוצים כדי להתמודד עם מה שכינה "התחזקותם של הקיצונים האיסלאמים".
עם זאת, מבקריו טוענים כי ההכרזה על מצב החירום נועדה בראש ובראשונה כדי למנוע אפשרות שבית המשפט העליון - ששופטיו טרם החליטו האם מושארף היה רשאי להתמודד בבחירות האחרונות לנשיאות שבהן ניצח כל עוד הוא מחזיק בתפקידו כראש הצבא - יפסוק נגדו.
בוטו. "דורשת שחרור השופט"
צילום: רויטרס
מומלצים