כשהגשם מידפק: מרק עדשים, גזר וכוסברה
קר בחוץ? יורד גשם? יעל גרטי מזמינה אתכם להתחמם עם מרק עדשים, גזר וכוסברה: מעט חצוף הודות לכוסברה, מעט חמצמץ הודות ללימון - ובעיקר: בריאותי, משביע וטעים
"אני לא בטוחה שאני אוהבת את המרק הזה", אומרת חברתי עדי כשהיא מתארחת אצלי לארוחת ערב, בעודה מתפתלת מעט בכסאה. "לוקח זמן להבין אותו", היא ממשיכה, מעט מתנצלת, ולא מרפה מאחיזתה בכף. "טעים מאוד", היא קובעת בנחישות, משסיימה להבין את תחכומו. ואכן, מרקים מעט חמצמצים, ובעיקר עתירי כוסברה - לא ידברו לכל אחד. אך אם אתם נכונים להרפתקאות קולינריות, נסו את המרק הבא: קל הכנה, בריא, טעים מאוד ומשביע.
מרק עדשים, גזר וכוסברה
אם אתם לא אוהבים כוסברה - החליפו אותה בפטרוזיליה.
המרכיבים (ל-5-6 מנות):
1 כוס עדשים שחורות אורגניות (להשיג בבתי טבע)
1-2 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
2 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
10 גזרים, קלופים, שטופים וחתוכים גס
1/2 צרור (של מרכול) כוסברה, עלים בלבד, שלמים, שטופים
מלח
פלפל שחור גרוס גס
מעט כמון טחון
5 כוסות ציר ירקות או מים רותחים
מיץ לימון מ-1 לימון
להגשה: עלי כוסברה טריים, פלחי לימון - לא חובה
כלים: מעבד מזון או בלנדר-מוט
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
- מניחים עדשים שחורות בסיר ומכסים במים רותחים. מוסיפים מעט מלח ומביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים עד להתרככותן, אך לא יתר על המידה. מסננים ומניחים בצד.
- מחממים שמן זית בסיר בינוני-גדול על אש גבוהה ומטגנים בצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ומטגנים עד להזהבה קלה (זהירות, לא לשרוף!). מוסיפים גזר ומערבבים. מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים במשך 20-30 דקות, עד שניתן לנעוץ מזלג בגזר. מוסיפים כוסברה ומערבבים.
- מוסיפים את העדשים – להוציא כוס אחת של עדשים מבושלות ששומרים בצד. מערבבים.
- מוסיפים 4 כוסות ציר ירקות (או מים רותחים) ומתבלים במלח, פלפל שחור גרוס גס ומעט כמון. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומרסקים בעזרת בלנדר-מוט (או מעבירים למעבד מזון, מרסקים ומחזירים לסיר).
- מוסיפים עוד כוס ציר ירקות (או מים רותחים) – או יותר, לפי הסמיכות הרצויה.
- מוסיפים את העדשים ששמרנו בצד ומערבבים.
- מוסיפים מיץ לימון ובודקים תיבול. מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך. מסירים מן האש. יוצקים לקעריות, מקשטים בעלי כוסברה טריים ומגישים, אפשר עם פלח לימון לכל סועד.