שתף קטע נבחר

 

עתירה: להדיח את ראש מועצת מצפה רמון

בעתירה שהוגשה על-ידי חברי האופוזיציה במועצת מצפה רמון, מסתמכים העותרים על מקרה הדחת ראש עיריית ערד, על-ידי שר הפנים, בעקבות אי אישור תקציב 2007. לטענת העותרים, ראש המועצה, פלורה שושן, אחותו של שר הביטחון לשעבר, עמיר פרץ, מנהלת את המועצה באופן לא תקין. עורכי דינה של שושן: העתירה משוללת יסוד, חברי האופוזיציה פועלים משיקולים לא ענייניים

חברי האופוזיציה של מועצת מצפה רמון עתרו היום (א') לבג"ץ על ידי עורכי הדין יצחק בם ומיכאל דבורין מ"הפורום המשפטי למען ארץ ישראל", נגד שר הפנים מאיר שטרית, מנכ"ל משרדו וראש מועצת מצפה רמון, פלורה שושן. העותרים מבקשים שבג"ץ יוציא צו על תנאי נגד שר הפנים ומנכ"ל משרדו מדוע לא תבוטל ההמלצה להשאיר את שושן בתפקידה למרות שמליאת המועצה לא אישרה את הצעת התקציב של המועצה לשנת 2007.

 

תחילת הפרשה באוקטובר 2006. אז התפטר ראש המועצה הקודם, סמי שושן, והתקיימו בחירות מיוחדות לראשות המועצה, בהם זכתה פלורה שושן, רעייתו של סמי שושן ואחותו של שר הביטחון לשעבר עמיר פרץ.

 

לטענת חברי המועצה, מאז נבחרה שושן לתפקיד - המועצה אינה מתנהלת באופן תקין והיא אף הורתה לעובדי המועצה שלא לגלות לחברי המועצה שום מידע על התנהלות המועצה.

 

עוד טוענים חברי המועצה כי במהלך 2007 ניסתה שושן פעמיים להביא הצעת תקציב גירעונית לדיון במועצה, שלא אושרה. בעקבות כך התקיים בחודש מאי שימוע לשושן אצל הממונה על המחוז במשרד הפנים, שבדק אפשרות לפזר את המועצה ולמנות ועדה קרואה במקומה.

 

במהלך הדיונים בנושא התחלפו שר ומנכ"ל משרד הפנים ולדברי העותרים, בעקבות חילופי הגברי הללו חלו גם חילופי החלטות במשרד הפנים, בעקבותיהן הוחלט לבחון שוב את עניין פיזור המועצה ולנסות לאשר את התקציב לשנת 2007.

 

במהלך השנה התקיימו דיונים נוספים ושושן התקשתה להעביר את התקציב. לדברי העותרים, "במהלך שימוע שנערך לה, שושן מסרה למנכ"ל משרד הפנים מידע שאינו מדויק לגבי הכנסות צפויות של המועצה ובעקבות זאת המליץ מנכ"ל משרד הפנים להותיר אותה בתפקידה".

 

השר אישר את המלצת מנכ"ל המשרד ועל כן, לדבריהם, החליטו לעתור לבג"ץ. לדבריהם, מצפה רמון מתנהלת באופן שאינו תקין. "מיד עם בחירתה לתפקיד, עוד בטרם טקס ההשבעה הרשמי, פתחה שושן בשיפוצים בהיקף נרחב בלשכת ראש העיר ללא מכרז ומבלי שניתן אישור של ועדת הרכש לכך. הפתיחה הצורמת הזו של הכהונה היוותה אך 'פרלוד לקונצ'רטו' של חריקות שאיפיין את יחסיה של שושן עם מליאת המועצה".

 

"לשושן אין רוב במועצה"

לטענת העותרים, לשושן אין רוב במועצה, כשאחד משלושת התומכים בה הוא בעלה, שהינו חבר מועצה. לדברי העותרים כל הניסיונות לאשר את התקציב לא צלחו, ולמרות זאת משרד הפנים שב וערך לה שימוע, והחליט באופן תמוה להשאיר אותה בתפקידה.

 

העותרים מוסיפים כי יש במצבה של מצפה רמון הקבלה למצבה של עיריית ערד, בה הודח ראש העירייה ביחד עם שאר חברי המועצה. "קל וחומר דינה של מצפה רמון צריך להיות כדינה של ערד", ציינו העותרים והוסיפו: "שושן ניסתה להעביר תקציב גירעוני והייתה על סף הדחה, אך ישועתה באה לה עם חילופי הגברי במשרד הפנים. בניגוד לראשי רשויות שהודחו לאחר שלא הצליחו להעביר תקציב, החליט שר הפנים להותיר את שושן בתפקידה מטעמים הנשגבים מבינתו של המתבונן מן הצד".

 

העותרים מבקשים כי בית המשפט יוציא כאמור צו על תנאי שיורה למשרד הפנים להסביר מדוע לא תבוטל ההחלטה להשאיר את שושן בתפקידה למרות הדברים.

 

בתגובה לעתירה מסרו עורכי הדין בועז בן צור ורז בן דור, המייצגים את פלורה שושן ואת המועצה המקומית מצפה רמון, כי "מדובר בעתירה משוללת יסוד. שר הפנים ומנכ"ל משרדו שקלו את כל השיקולים הרלוונטיים ובכלל זה את העובדה שכל תכלית פעולתם של חברי האופוזיציה היא לפעול להדחת ראש מועצה נבחר".

 

"הדבר האחרון שעמד לנגד עיני אותם חברי אופוזיציה הוא טובת היישוב, עניינים תקציביים או שיקולים ענייניים אחרים. אנו מניחים שכפי שהעתירה הקודמת נמחקה אחר כבוד כך יהיה גם גורלה של העתירה הזו", אמרו נציגיה של שושן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלעד קוולרצ'יק
"פרלוד לקונצ'רטו". שושן
צילום: גלעד קוולרצ'יק
מומלצים