מתכוננים לחורף: מרק גולאש
רוצים מתכון למרק גולאש עשיר, עם חתיכות של בשר וקוביות תפוחי אדמה אדום לוהט מרוב פפריקה? קבלו מתכון פשוט וטעים
מרק גולאש
מתכון של השף פיטר שיקלושי, מסעדת "ננה"
המרכיבים (8-10 סועדים):
1 ק"ג כתף בקר
1 פלפל ירוק (עדיף שושקה)
1 עגבנייה
2 שיני שום
50 מ"ל שמן צמחי
1 פלפל חריף
1/2 כפית קימל טחון
800 גרם תפוחי אדמה
1 כף פפריקה מתוקה או חריפה (לפי רמת החריפות הרצויה)
(צילום: דניאל לילה)
אופן ההכנה:
- חותכים את הבשר ותפוחי האדמה לקוביות בגודל 3X3 ס"מ. קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום. חותכים לפלחים את הפלפל הירוק, הפלפל החריף והעגבנייה.
- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
- מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את הפפריקה. מחזירים לאש למשך דקה ולאחר מכן מוסיפים את הבשר. מטגנים את הבשר עד שהוא משנה את צבעו ומוסיפים את הפלפל הירוק, הפלפל החריף, העגבנייה והקימל הטחון. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה עד שעה וחצי עד שהבשר 3/4 מוכן - כלומר לא רך לגמרי.
- מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה ואת שיני השום. מוסיפים 4 ליטר מים ומבשלים כחצי שעה.
גיוון: אם רוצים תבשיל גולאש ולא מרק, מוסיפים מים רק כדי כיסוי המרכיבים.
מתכוננים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים