המשטרה: להעמיד לדין את ראש עיריית רמה"ש
היחידה הארצית לחקירות הונאה המליצה לפרקליטות להעמיד לדין את יצחק רוכברגר, בחשד כי חתם על חשבוניות פיקטיביות. במקביל סגרה המשטרה שלושה תיקי חקירה אחרים שנוהלו נגדו
המשטרה המליצה היום (ב') לפרקליטות מחוז תל אביב להעמיד לדין את ראש עיריית רמת השרון, יצחק רוכברגר, בחשד לחתימה על חשבוניות פיקטיביות, הקשורות למנהל המוקד העירוני. במקביל, הוחלט לסגור שלושה תיקי חקירה אחרים שנוהלו נגד רוכברגר, לאחר שלא נמצאה תשתית ראייתית להעמידו בגינם לדין.
בחקירת הפרשה, שהתבצעה על ידי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה), נחקרו רוכברגר ומעורבים נוספים בחשד למרמה, הפרת אמונים, קבלת דבר במרמה ורישום כוזב במסמכי תאגיד.
חבר מועצת העירייה, אלי בר, הנמצא באופוזיציה, אומר כי הוא לא מופתע מהמלצת המשטרה והאשים את רוכברגר בשחיתות. לדבריו, "מדובר בתיק חמור שמשקף את הפעילות המפא"יניקית של רוכברגר במהלך השנים בהן הוא עוסק בפעילות פוליטית".
לדברי בר, "אני לא שמח בנפול אויבי, לבי עליו. לדעתי נבחר ציבור שמוגש נגדו כתב אישום צריך להתפטר וראוי שרוכברגר כבר עכשיו ישעה את עצמו מתפקידו עד השלמת החקירה על מנת שיילחם על חפותו וזכויותיו. רוכברגר לא צריך להשעות את עצמו רק מתפקיד ראש העיר אלא מכל תפקיד ציבורי בו הוא מכהן".
יו"ר האופוזיציה במועצת רמת השרון, יצחק קאול, אומר כי הוא לא שמח על ההמלצה להעמיד לדין את רוכברגר "אך במקרה הזה, כבר בתחילה לא היה מקום למנות את מנהל המוקד העירוני מכיוון שלא היה מתאים וגם המינוי לא היה תקין". לדבריו, "בית המשפט קבע שמדובר במינוי לא תקין אך בסופו של דבר הוא התמנה לביצוע התפקיד".
פרקליטו של רוכברגר, עורך דין צבי פורר, מסר בתגובה: "המשטרה מצאה לנכון לסגור את תיק החקירה נגד רוכברגר בשלוש פרשיות שונות שמקורן ברדיפה פוליטית של גורמי האופוזיציה, שניסו לנצל את המשטרה למטרותיהם הפוליטיות. בטוחני כי גם הפרשה היחידה שלא נסגרה על ידי המשטרה, תיסגר בסופו של דבר על ידי הפרקליטות. צר לי שגורמים פוליטיים עושים שימוש במשטרה על מנת לנסות לנגח ראש עיר מוצלח".
אחד מני רבים
המקרה הנוכחי מצטרף לרשימה ארוכה של ראשי עיריות שנחקרו במהלך השנה האחרונה בחשד לאי סדרים, הודחו מתפקידם עקב סיבות דומות ובמקרה אחד - אף הגיעו הדברים לכדי הרשעה וריצוי עונש מאסר. יש לציין כי חלק מהחקירות הסתיימו בלא העמדה לדין או הרשעה.
באוקטובר האחרון המליצה המשטרה להעמיד לדין את ראש עיריית יהוד, יוסי בן-דוד, בחשד לעבירות של מירמה, הפרת אמונים, עבירות של חוק האזנת סתר ותקיפה. חומרי החקירה הועברו לפרקליטות מחוז מרכז להמשך טיפול. במקביל, ממשיכים במשטרה לחקור מספר פרשיות נוספות הקשורות לבן-דוד, ובסיומן יועברו התיקים לפרקליטות.
בספטמבר האחרון הודיעה יאח"ה כי נמצאה תשתית ראייתית להגשת כתב אישום נגד ראש עיריית טבריה, זוהר עובד, בחשד שנתן לכאורה שוחד בחירות לראשי סיעות שהתמודדו למועצת העיר וכן לאנשים אחרים, כדי שיתמכו בו לראשות העיר. תיק החקירה הועבר לפרקליטות מחוז הצפון לשם בחינת הגשת כתב אישום.
ראש עיריית שדרות, אלי מויאל, הודיע בתחילת ספטמבר כי הוא יוצא לחופשה, בשל חקירה משטרתית נגדו שהחלה לפני חודשים רבים, והתמקדה בחשדות להתנהלות כספית לא תקינה בעירייה בשנות כהונתו של מויאל. לאחרונה שב מויאל ללשכתו, על אף שהחקירה בעניינו טרם הסתיימה.
ראש עיריית ראשון-לציון, מאיר ניצן, נחקר בחודש מאי באזהרה במשרדי יאח"ה, בחשד לביצוע עבירות מרמה והפרת אמונים, לאחר שמינה לכאורה מקורבים ופעילי בחירות למשרות בעירייה. במסגרת החקירה זומנו גם חשודים נוספים, בהם עובדי עירייה, נתפסו מסמכים. ניצן שוחרר בתום חקירתו ולא יועמד לדין.
גם ראש עיריית פתח תקווה, יצחק אוחיון, המשמש כיו"ר הוועדה המקומית לתכנון ובנייה, נחקר בחודש מאי בחשד למרמה והפרת אמונים. יחד עמו נחקר עו"ד סיני גלבוע שכיהן כסגן ראש העיר. על פי החשד, אוחיון אישר עיסקאות בין קואופרטיב "דן" לוועדה לתכנון ובנייה בנוגע להגדלת אחוזי הבנייה במגרש בבעלות הקואופרטיב. מדובר בעסקאות שהושגו על פי החשד בדרך בלתי חוקיות, משום ש"דן" קיבל ייעוץ בנושא מעורך דין גלבוע, שהתפטר לפני כשנה מתפקידו, בעקבות פרסום דו"ח מבקר המדינה בנושא.
ובמקרה נדיר יותר, של גזר דין, בית-המשפט המחוזי בחיפה גזר בספטמבר 2006 שמונה חודשי מאסר בפועל על ראש עיריית חדרה לשעבר, ישראל סדן, בגין הרשעתו בשלושה מקרים של מתן שוחד לאישים שעימם ביקש להקים קואליציה עירונית. בנוסף נגזרו על סדן שלושה חודשי מאסר על תנאי וקנס של 60 אלף שקלים.