שתף קטע נבחר

 

עסקים כרגיל בגולן: 300 "עולים" ב-3 חודשים

ברמת-הגולן מתקשים למנות את הפעמים, בהן עלה על סדר היום הערוץ הסורי - ואיתו אופציית הפינוי. במועצה האזורית מספרים על תנופת פיתוח: 300 דיירים חדשים בשלושה חודשים, ועוד 1,150 אחרים - חלקם הגדול ממרכז הארץ - שבוחנים אופציות

לא מתרגשים: ברמת הגולן לא מתרגשים מהדיווחים על-כך שישראל תיסוג מהגולן, אם ייחתם בעתיד הסכם שלום עם סוריה. בשטח, ממשיכה האוכלוסייה לגדול ובשלושת החודשים האחרונים הצטרפו 300 תושבים חדשים לגולן, ובכך הגיע מספרם של תושבי הרמה ל-20 אלף.

 

בימים אלה מתקיים קמפיין התיישבות, שכבר זכה להתעניינות מצידם של כ-1,150 איש רק בשבוע האחרון. גילם הממוצע של הפונים עומד על 35. 40 אחוז מהפונים הם תושבי מרכז הארץ.

 

נושא התעשייה זכה לאחרונה לפריחה משמעותית באזור, פרט ליקבי רמת הגולן, מחלבות רמת הגולן, בית הבד, מפעל "מי עדן" ואטרקציית התיירות - מתחם "קסם הגולן", פועלת במקום כבר מספר חודשים חברת התוכנה "מולטי סורס" שמעסיקה 40 עובדים. כמו כן, חברות נוספות מתכוונות לעבור לרמת הגולן.

 

בבני יהודה, שבדרום הרמה, נמצאת בעיצומה בנייתו של קניון שצפוי להוות מקום עבודה ובילוי תושבי היישובים באזור. הקניון צפוי להיפתח במהלך שנת 2008. אגודת מי גולן המספקת מים לחקלאים ולבתים בנתה 14 מאגרים ושני קידוחי מים מצפון הרמה ועד דרומה ומנצלת את המשאבים שנותן האזור. פרויקטים נוספים בתחומי החקלאות והתיירות צוברים אף הם תאוצה במהלך החודשים האחרונים.

 

ראש המועצה האזורית גולן, אלי מלכה, אמר ל-ynet: "בשנים האחרונות הפך הגולן להיות חבל ארץ התיישבותי ותיירותי מבוקש מאוד. עם ישראל מצביע על אהבתו לגולן ברגליים - מיליוני המטיילים שבאים לגולן מדי שנה, ומאות המשפחות שבונות את ביתן ביישובי הגולן. המפגש של מיליוני המטיילים, אזרחי ישראל, עם אתרי המורשת היהודית ומורשת הקרב, עם בתי הכנסת העתיקים, עם הנחלים והכרמים וכמובן עם היישובים והתושבים - יוצר חיבור רגשי חזק אל הגולן".

 

מלכה הוסיף כי בשל ריבוי התיירים המגיעים לגולן "גם היזמים גילו את הפוטנציאל הגלום במקום ואנו נפתחים לאופקים חדשים של טכנולוגיות מתקדמות והיי-טק לצד העיסוק בעבודת האדמה ובתיירות. המגמה הזו תמשיך ותתעצם. אנו סומכים על הרוב הגדול בקרב אזרחי ישראל, המעוניין בשלום, תוך שמירה על הגולן בריבונות ישראלית".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוקד תיירותי. קצרין
צילום: אביהו שפירא
געגועים לסוריה. דרוזים בגולן
צילום: אביהו שפירא
מומלצים