שתף קטע נבחר
 

להתחמם בפרסית: גונדי במרק עוף

גונדי, קציצת עוף וחומוס מהמטבח הפרסי, הוא אחד מאותם מאכלים שטעימה אחת מהם ממכרת. הנה מתכון לגונדי ולמרק שיעשו לכם חורף מחמם ומפנק

מרק עוף עם גונדי (כופתאות עוף וחומוס)

מתכון באדיבות דליה קלמיאן, מסעדת "בר גיורא"

 

מרכיבים (6 סועדים):

קציצת גונדי:

300 גרם חזה עוף

300 גרם חומוס קלוי

5-6 בצלים בינוניים

1/4 כוס מים

1/4 כוס שמן

1 כפית הל טחון

2 כפיות כורכום

מלח ופלפל

מרק:

1/4 ק"ג גרגרי חומוס שהושרו במים למשך לילה

1/2 ק"ג חלקי עוף (כנפיים, כרעיים, גרונות)

כורכום

מלח ופלפל לפי הטעם 


מחמם ומשביע. מרק גונדי (צילום: דן פרץ)

 

אופן ההכנה:
  1. הגונדי: טוחנים במטחנת בשר את העוף, החומוס והבצל (אם אין מטחנת בשר משתמשים במעבד מזון בפולסים קצרים כדי שלא תתקבל מחית). מערבבים  בקערה ומוסיפים את התבלינים. אם הבלילה יבשה מוסיפים מים ושמן לפי הצורך עד קבלת עיסה רכה מספיק שתאפשר יצירת כדורים. יוצרים כדורים בגודל של כדור טניס ומניחים במקרר.
  2. המרק: מניחים את החומוס המסונן בסיר, מוסיפים 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מורידים את הלהבה ומבשלים 15 דקות.
  3. מוסיפים את חלקי העוף, מתבלים במלח, פלפל וכורכום לפי הטעם ומבשלים במשך כשעה על סף רתיחה.
  4. מוציאים את הגונדי מהמקרר ומוסיפים לתוך המרק. מאחר שהגונדי סופג נוזלים, יש להוסיף מים לפני הצורך. לאחר הוספת הקציצות מבשלים חצי שעה על אש בינונית ומגישים.  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חורף חם. גונדי
צילום: מאיר פרטוש
מומלצים