המדינה נואשה מהמו"מ: תבקש צווים נגד המורים
לנוכח המבוי הסתום במשא ומתן החליטו משרדי החינוך והאוצר לחדש את הדיון בבית הדין לעבודה, ולבקש צווי מניעה נגד ארגון המורים השובת. השר בר-און: עשינו כל שיכולנו. ארגון המורים "ניפגש בבית הדין הארצי"
"עשינו כל שיכולנו להסרת איום השביתה הזו", אמר הערב (יום ב') שר האוצר, רוני בר-און, במסיבת עיתונאים שכינס עם שרת החינוך יולי תמיר, לנוכח שביתת המורים ההולכת ומתארכת. אמר - והודיע כי בכוונת המדינה לחזור אל בית הדין לעבודה ולבקש מחדש צווי מניעה נגד המורים השובתים. במשרדי החינוך והאוצר אומרים כי אפסה תקוותם להגיע לפשרה והבנות עם המורים השובתים, ולכן פונים לסעד בבית המשפט.
"מה שהתחייבנו, גם במהלך המשא ומתן, לא ניקח חזרה", הבטיח שר האוצר. הוא קבע כי לכל אורך הדרך, ולמרות "הצעות נדיבות" של משרדי האוצר והחינוך, ארגון המורים לא הרים את הכפפה ולא נענה להצעות. עוד סיפר על נסיונות התיווך הארוכים והמגוונים, ועל הערוצים הגלויים והחשאיים שבהם נקטו במשרדו ובמשרד החינוך כדי לנסות ולשכנע את המורים לשוב לכיתות. "לא ניתן לרן ארז למסמס את הרפורמה עם הסתדרות המורים", אמר בר-און.
"דיברתי עם רן ארז ואמרתי לו שזו טרגדיה שהוא לא מבין", אמרה שרת החינוך יולי תמיר. "יש ממשלה שרוצה להשקיע בחינוך, להוסיף שעות לימוד, לצמצם את מספר התלמידים בכיתות ולמרות זאת הוא אינו משתף פעולה". את הבמה ניצלה תמיר כדי לקרוא לארז לחזור ולשתף פעולה. בר און הדגיש כי מטרת הצעד בו נקט, יחד עם תמיר, אינה להוציא צווים למורים אלא להחזיר את התלמידים לכיתות ואת המורים למו"מ אמיתי.
בארגון המורים הגיבו בזעם להודעה ואמרו כי "משרד האוצר לא נתן שום דבר למורים במסגרת המשא ומתן ומי שתקע את ההידברות זה אך ורק האוצר. ניפגש בבית הדין הארצי".
השביתה הארוכה בהיסטוריה
שביתת המורים נכנסה הבוקר ליומה ה-48 והיא שביתת המורים הארוכה ביותר בהיסטוריה של מדינת ישראל. עד היום הפסידו התלמידים 41 ימי לימודים. לנוכח המבוי הסתום שאליו הגיעו משרדי החינוך והאוצר במשא ומתן עם ארגון המורים העל-יסודיים, נכנסו במהלך תקופת השביתה לתמונה כמה וכמה מתווכים וביניהם יו"ר ההסתדרות, עופר עיני ויו"ר מרכז השלטון המקומי, עדי אלדר.
אף אחד מהמתווכים לא נשא פרי, וגם נסיונות התיווך של בית הדין
לעבודה לא צלחו. לנוכח המבוי הסתום נועדו בצהריים במשך כמה שעות שרת החינוך, יולי תמיר ושר האוצר, רוני בר-און. בין היתר שקלו השניים לפנות לבית הדין הארצי לעבודה להוצאת צווי מניעה נגד המורים.
הבוקר נועדה תמיר עם כמאה מורים מארגון המורים העל יסודיים, במהלך ביקור בכרמיאל. היא הבהירה כי גם כאשר תיושם רפורמה במערכת החינוך העל יסודית - השינויים יהיו איטיים. "עד שיפחיתו את מספר התלמידים בכיתות ועד שהשעות יגיעו אל המורה, וחיי המורים ישתנו באופן מהותי - יעברו עוד שנים", אמרה להם.