סקירה: InfraRecorder, תוכנת צריבה קלה בעברית
תוכנת הקוד הפתוח InfraRecorder עדיין בגירסת בטא, אבל כבר עכשיו היא יציבה למדי, ידידותית, קומפקטית, ובעלת ממשק עברי. ומה שהכי טוב: לא צריך אפילו להתקין אותה
InfraRecorder היא חברה נוספת בקבוצה ההולכת וגדלה של תוכנות ניידות (Portable Apps). הפעם מדובר בתוכנת קוד פתוח לצריבת תקליטורי CD ו-DVD.
כמו תוכנות אחרות מהסוג הזה, הפעלתה אינה דורשת התקנה, היא אינה מבצעת כל שינוי בקבצי הרישום ולא שותלת קבצים בתיקיות שונות של המחשב. אחרי פרישת הקובץ הדחוס בו היא מגיעה, התוכנה תופסת נפח כולל של כ-8MB, מה שהופך אותה מתאימה גם לנשיאה בזיכרון נייד (Flash Drive) והפעלה ישירות ממנו.
יתרון נוסף של התוכנה: היא רב לשונית ותומכת ב-38 שפות, לרבות עברית - עוד אחת מהמעלות הבלתי מעורערות של מודל הקוד הפתוח.
מה התוכנה מציעה
InfraRecorder נמצאת בפיתוח קצת יותר משנה, ובמהלך התקופה הזו שוחררו שמונה גירסאות שלה. הגירסה הנוכחית היא 0.44, והמפתחים בחרו לסמן גם אותה כבטא, אבל אל תתנו לזה להטעות אתכם - מדובר בתוכנה שלמה ובוגרת, עם ממשק Drag & Drop מלוטש ופעולה חלקה ומהירה.
הממשק מזכיר קצת את Nero Express, עם חלוניות נפרדות לתיקיות ולקבצים עבור ה-Explorer View (הדיסק ו/או התיקייה ממנה אתם שולפים את הקבצים לצריבה) ולמדיה. הוא פשוט ואינטואיטיבי וגם ניתן להתאמה בגמישות יחסית.
InfraRecorder 0.44 תומכת בצריבה של תקליטורי נתונים (Data CD/DVD), אודיו (Audio CD), ווידאו (Video DVD), כולל Mixed Mode-Multisession (דיסק שכולל נתונים ומוזיקה ו/או צריבה מספר פעמים כשבכל פעם מוסיפים קבצים על אלו שכבר נצרבו) ותמיכה ב-Overburning (צריבה בנפחים גבוהים מ-700MB).
בדומה לכל תוכנת צריבה שמכבדת את עצמה, ניתן לנהל פרוייקטים ולשלוט בקלות יחסית במאפיינים שלהם, לשמור ולקרוא מהדיסק, ליצור Image לתקליטור ולהשתמש יותר מפעם אחת. IrfanRecorder כוללת גם כלי דיאגנוסטיקה פשוט (גם הוא מזכיר קצת את זה שמצורף ל-Nero), שמספק נתונים על הכונן האופטי והתקנים בהם הוא תומך.
שימו לב שכדי לקבל תמיכה בצריבת MP3 עליכם להוריד Plug-In מתאים בנפרד (נמצא באותו דף הורדה), בגלל מגבלות של זכויות יוצרים. כמו כן, שימו לב שאם יש לכם צורב רגיל (CDR/W) ולא צורב DVD, לא תוכלו לצרוב סרטים כי התוכנה לא תומכת בפורמט VCD.
קבצי הריצה של התוכנה זמינים בגירסאות נפרדות שעברו אופטימיזציה עבור פלטפורמות i386 (אינטל) ו-AMD64 (מחשבים עם מעבדי AMD). רשמית, היא תואמת לסביבות Windows 2000, XP ו-Vista, אבל היא תעבוד גם על גירסאות 9x. מלבד קבצי הריצה העיקריים, תקבלו איתה גם גירסאות Command Line, שתוכלו להריץ בחלון DOS או בלי להפעיל את Windows כלל.
יתרונות וחסרונות בולטים
InfraRecorder היא לא התוכנה הראשונה מסוגה. הזכרנו כאן בעבר את DeepBurner, תוכנה חופשית בעלת מאפיינים דומים ומספר תכונות שלא קיימות ב-InfraRecorder (לרבות תמיכה רחבה יותר בתקני צריבה), וגם לה יש גירסת Portable.
היתרונות של InfraRecorder הם הממשק הנוח יותר וכמה תכונות ייחודיות שיעניינו בעיקר את המשתמשים המקצועיים. וכמובן: בתור מוצר קוד-פתוח InfraRecorder ממשיכה להתפתח בקצב מהיר, ובגירסאות הבאות בוודאי עוד תפתיע.
התמיכה העברית הכמעט מלאה לממשק בוודאי תמצא חן בעיני המשתמשים הפחות מנוסים, ובשימושים קלאסיים - צריבת תקליטור גיבוי, שכפול של CD או DVD, צריבת סרט וכדומה - היא תהיה ידידותית מספיק עבורם.
מצד שני, כדי לנצל עד תום את היכולות שלה, ולהבין פרמטרים שונים במסכי ההגדרות, נדרש בכל זאת קצת יותר ידע. כמו כן, מומלץ להימנע משימוש באופציית האימות (Verify the disc after writing) שאינה תומכת בתיקיות עבריות. ועוד תכונה מעצבנת שאפשר היה לפתור בקלות: כשהתוכנה מגלה שחסר קובץ (לדוגמא, קובץ זמני של מסמך Word פתוח) היא מזהירה מפני כך ואינה מתחילה את הצריבה אבל לא מאפשרת לבחור "Ignore" ולהמשיך כמו תוכנות אחרות.
כל זה, יחד עם כמה באגים קלים שגילינו בה, והעובדה שממשק ה-InfraExpress בכל זאת קצת פחות ידידותי מאשר תוכנות כבדות משקל כמו Nero, עשוי להרתיע את ההדיוטות ולעצבן את המשתמשים המנוסים. מצד שני, בתור תוכנה שעוד לא הגיעה לגירסה 1.0 שלה, וכבר עכשיו היא נוחה, מהירה ויעילה בהחלט, זהו בהחלט מוצר שכדאי לעקוב אחריו. ומה שהכי טוב: בשביל לבדוק את InfraRecorder אתם אפילו לא צריכים להתקין אותה.
InfraRecorder
רישיון: חופשית (קוד פתוח)נפח הקובץ: 2.5-3MB
בעד: קומפקטית, מהירה, נוחה לשימוש ולא דורשת התקנה. תמיכה עברית.
נגד: עדיין בטא וסובלת מכמה באגים ותכונות מעצבנות.
השורה התחתונה: תוכנת צריבה עם פוטנציאל גדול.