שתף קטע נבחר

צפון הנגב: החיים בבוץ

נופש מסוג אחר בצפון הנגב: צימרים אקולוגיים מאדמה ומצמיגים, תרנגולות משוטטות בחצר ומייצרות את ארוחת הבוקר, שבילי אופניים ומסלולי הליכה מטר מהג'קוזי. ולקינוח: קציצות כעבורה וכפיתות

גם מטיילים ותיקים ומנוסים ביותר, שחושבים שהגיעו לכל חור בנגב, קרוב לוודאי שלא הספיקו לבלות לילה בצימר הבוץ של משפחת לפז בשדה צבי, או לילה בין כרמי הזיתים של צ'יקו ממושב תלמי ביל"ו. שלא לדבר על נופש מפנק אצל פינק מניר עקיבא. בינינו, לא בטוח שכל קוראי המוסף הזה בכלל נתקלו פעם בשמות של המושבים האלה.

 

ואכן, רק בשלוש-ארבע השנים האחרונות החליטו במועצה האזורית מרחבים שעם כל הכבוד לחקלאות, תיירות יכולה להיות פתרון לא רע לחלק גדול מתושבי המושבים והקיבוצים באזור. היוזמה החלה מלמטה, מהשטח. החוואי הוותיק בוקי אדירי היה בין החלוצים שפתח לפני כעשור את חוות נעמ"א שלו לציבור הרחב, עם דגש על הקהל הדתי. אחריו הגיעה המעסה חנה לוי ממושב קלחים, שהקימה את ספא "מוליאדו‭."‬

 

בוקי וחנה כבר לא לבד. בארבע השנים האחרונות, עם התקרבות המרכז לנגב בזכות כביש 6 ורכבת ישראל, החלה נדידה של זוגות צעירים דרומה. בנגב הם נהנים מהאפשרות לרכוש משקים בשטח של עשרות דונמים ב-80 עד 120 אלף דולר ולהקים עליהם את בתי החלומות שלהם.


הולנד בנגב. החווה בשדה צבי (צילומים: חיים הורנשטיין)

 

השנה החליטו משרד התיירות, משרד החקלאות והמועצה להשקיע 2 מיליוני שקלים בחיבור התשתיות התיירותיות של המושבים שדה צבי, ניר עקיבא וניר משה. זה כולל בין היתר סלילת שבילי רכיבה לאופניים ופיתוח אזור יער ניר משה, בדגש על פריחת הכלניות.

 

לישון בבוץ

לפני שנה וחצי הגיעו טל וגיל לפז ממושב משמרת שבשרון לשדה צבי, קילומטרים ספורים מערבית לצומת בית קמה. גיל, ‭,32‬ עוסק כבר 10 שנים ברפואה אלטרנטיבית ובפיתוח בנייה טבעית בבוץ. טל, ‭,32‬ היא קואצ'רית ומעצבת. הם רכשו משק ישן ורחב ממדים, השכירו את הבית הגדול שהיה במקום ועברו להתגורר בקרוואן מטופח. בתוך כמה חודשים, בעזרת מערבל והרבה בוץ וקש מקומיים, הרים גיל צימר יפה מבוץ, שבחזיתו פינת ישיבה מעוצבת. מבוץ כמובן, ומשרידי צמיגים.

 

הצימר עצמו חביב למראה: הוא קטן וחמים, עם מיטה זוגית גדולה במרכזו, מחופה באפיריון מהודר, כשלצד המיטה כורסה עם כריות מצויצות. עוד בצימר הבוץ: מטבחון קטן מצויד היטב, מקלחת-ג'קוזי ושירותים מודרניים. מחוץ לצימר סוכה מצלה שתענוג להתרווח בה. פינת ההסבה החיצונית עשויה גם היא בוץ וצמיגים עטויי בוץ וחול ים.

 

  • חוות לפז, שדה צבי. 400 ש' ללילה באמצ"ש, 500 ש' בסופ"ש. 50 ש' תוספת לארוחת בוקר עשירה לש־ ניים. ‭.054-6884447 ‬

 

אורגני והולנדי

גדר קטנה מפרידה בין הלפזים לבין החווה ההולנדית של תמר ועוזי מנור. גם כאן מדובר בצימרים עטויי בוץ (בינתיים רק אחד לאורחים) ופינת אירוח גדולה עם אוכל אורגני. בחווה מרגישים בבית במיוחד הולנדים או חובבי התרבות ההולנדית. תמר עצמה היא הולנדית, עם שורשים של משפחה ציונית במולדתה.

 

בני הזוג מנור וילדיהם גרים במקום בבית שגם הוא עטוי בוץ. הצימר שלהם הוא מה שמכונה באירופה "אקו-לוקס" - יחידת אירוח עם אוריינטציה אקולוגית. התרנגולות שמסתובבות חופשי בחצר מטילות ביצים אורגניות, שמהוות מרכיב מרכזי בארוחת הבוקר.

 

המנורים, בעבר תושבי כוכב יאיר, תמיד חלמו על בית בנגב. לפני תשע שנים פנה עוזי להנהלת כביש חוצה ישראל דאז וביקש לברר היכן הצומת הדרומי ביותר של כביש 6 המתוכנן. "נסעתי לשם וראיתי שהמושב הקרוב ביותר לנקודה הזאת הוא שדה צבי. ליקטנו את כל החסכונות שלנו והתמקדנו בחיפוש משק במושב המזדקן הזה, שצעיריו החלו לנטוש אותו. בסוף מצאנו. התחלתי להגיע לכאן בכל סופשבוע ובכל יום חופשי: לנטוע עצי זית, לנכש עשבים, לבנות את בית החלומות שלנו‭."‬ וההמשך ברור.

 

  • החווה ההולנדית, שדה צבי. 300 ש' ללילה באמצ"ש, 350 ש' בסופ"ש. 50 ש' תוספת לארוחת בוקר אורגנית. ‭.050-9441768‬

 

בית וזית

גם צ'יקו (משה) ואורלי בכר עזבו את המרכז (כפר סבא) ועברו לנגב. ב-1998 הם רכשו, תמורת 72 אלף דולר, בית סוכנות ישן ועשרה דונמים של קוצים במושב תלמי ביל"ו. פה הם בנו בית יפה ועוד שני צימרים נאים, שמשקיפים על כרם זיתים ענקי. הצימרים מרווחים, עם ג'קוזי וריהוט חדיש. מסביב שקט מאוד והמתארחים יכולים ליהנות משבילי הליכה נעימים וממסלולי אופניים, או לקפוץ לפארק אשכול.

 

  • הצימרים של צ'יקו, תלמי ביל"ו. 450 ש' ללילה באמצ"ש, 500 ש' בסופ"ש. ‭.054-6602199‬  


הצימרים של צ'יקו, תלמי ביל"ו

 

רומנטיקה זה כאן

10 דקות מערבה, במושב ניר עקיבא, נמצאים שני הצימרים של לאה ואברי פינק: חדרים גדולים, ג'קוזי, מטבחון מצויד וארוחת בוקר עשירה מעשה ידיה של לאה. חובבי הטיולים והרכיבה יכולים לקבל אופניים ולצאת לעבר יער ניר משה הסמוך, שמספק נופי שקיעה מרהיבים. מומלץ במיוחד לזוגות רומנטיים שמחפשים מנה של שקט מבורך.

 

אפשר לקבל, בהזמנה מראש, ארוחת גורמה של המסעדה הבולגרית לשעבר בבאר שבע. לאה מציידת את האורחים גם בסלסלות עשירות לפיקניק. חובבי הרכיבה יכולים להגיע במהירות לבתרונות רוחמה.

 

  • הפינוק אצל פינקי, ניר עקיבא. 350 ש' באמצ"ש, 450 ש' בסופ"ש. ארוחות עשירות בתוספת 60 ש' לזוג. ‭.052-3252671‬

 

תבלינים ופירות

לא פחות מרשים בניר עקיבא הוא מתחם כפר נבון, שמציע מבחר של צימרים מיוחדים ומרשימים. רם נבון, אחד מבניו של מייסדי באר שבע, חזר אל הנגב והקים את כפר נבון עם שפע צמחייה עבותה, צמחי תבלין ועצי פרי, שמושקים במי המקלחות של שלושת הצימרים.

 

  • הכפר של רם נבון, ניר עקיבא. 550־650 ש' ללילה, כולל ארוחת בוקר עשירה. ‭.052-8362812‬

 

בין הצימרים בניר עקיבא אפשר לפגוש את יעל קינגספילד, אמנית תל אביבית במקור שמפעילה סטודיו לעבודות קרמיקה, אשר חלקן מקשטות מסעדות ובתים בכל רחבי הארץ. קינגספילד גם מעבירה שיעורי כיור ופיסול לנשות האזור.

 

  • חמרא של יעל, ניר עקיבא. ‭.054-6344081‬

 

שעת עיסוי

בניר משה אי אפשר להתעלם מ"רתמים‭,"‬ מתחם הטיפולים המרגיע של רותם אביטן, מושבניקית, לשעבר אשת פרסום ושיווק, שהפכה למטפלת הוליסטית. בתפריט הטיפולי במקום: רפלקסולוגיה, שבדי, הידרו-תרפיה.

 

  • רתמים, ניר משה. ‭.054-4213220‬

 

קוסקוס למתקדמים

לכל אורך הנסיעה שלנו הבטיחה רוני, אשת השיווק של המועצה האזורית מרחבים, כי בסופו של הסיור נאכל ארוחה אתנית "משהו משהו‭."‬ הגענו למושב קלחים, לבית של איילה עזרא בת ה-‭,60‬ ואז התברר פשר הסוד: אוכל טוניסאי מקורי, כמו מהבית של אמא מפעם: קוסקוס למתקדמים (מחקאק ובקיילה) והקוסקוס הקלאסי עם ירקות, וגם קציצות כעבורה, כפיתות, מד־ בוחה, עסבנה. לא נעדר מקומם של סלטי הנשמה מבית היוצר של בורגיבה: משווייה, טורשי, מזוארה, מרמומה ומשאייר כמובן.

 

את פצצת הקלוריות הטעימה להפליא מכינה היום איילה לפי הזמנות מראש, לקבוצות ואורחים מהארץ ומחו"ל.

 

  • המטבח של איילה, מושב קלחים.‭.052-6363485 ‬

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יחידת אירוח בניר עקיבא
צילום: חיים הורנשטיין
הספא במושב ניר משה
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים