סקירה: נייד מולטימדיה Dell Inspiron 1520
הוא לא המהיר ביותר, לא הזול ביותר, לא המצויד ביותר ובוודאי לא הקל ביותר, אבל מחשב המולטימדיה הזה ממשפחת Inspiron, מציע שילוב תכונות סולידי ומתומחר בהיגיון
כיום, DTR אומר קודם כל מחשב הרבה יותר גדול וכבד, לאו דווקא מהיר מאד, ומצד שני יותר נוח וזול משמעותית מהניידים הקטנים. אפשר למצוא היום לא מעט דגמי DTR בפחות מ-4000 שקלים, ורבים מהם נוחים מאד לשימוש בזכות המסכים הגדולים והמקלדות הרחבות. החיסרון הכי בולט הוא המשקל האופייני הגבוה של 2.5-3 ק"ג.
Inspiron 1520 די מתאים לתיאור הזה, אבל זהו דגם שמרחיב מאד את טווח האפשרויות (והעלויות) בזכות הגמישות הגדולה ש-Dell מציעה בבחירת הקונפיגורציה ובשדרוג שלה.
תמורת קצת יותר מ-4,000 שקלים תוכלו לקבל אותו בתצורה בסיסית, שתתאים לאפליקציות אופיס, גלישה וכיוצא באלו. מצד שני, תוכלו גם לשלם עליו 9,000 ש"ח ויותר, כדי לקבל מכונת ביצועים עמוסה בכל טוב. אנחנו בדקנו אותו בקונפיגורציה מאוזנת יותר, שמחירה קצת יותר מ-7,000 שקלים.
גדול, כבד ונוח
Inspiron 1520 הוא נייד גדול וקצת כבד (כ-2.9 ק"ג). מהסוג שיכול לעשות בקלות את הדרך מהמשרד הביתה ומחדר העבודה לסלון, אבל קצת פחות מתאים לנסיעות ארוכות.
יש לו מארז אלומיניום, עם חיפוי פלסטי קשיח שאפשר באחד ממספר צבעים. היחידה שבדקנו, בציפוי מאט כחול כהה, הייתה מרשימה למראה. מסך ה-15.4 אינטש, ברזולוציה של 1440x900 הוא מהסוג המבריק (אפשר לקבל ברזולוציות אחרות ועם ציפוי מאט למסך). הוא היה מצויין בהכל, חוץ מאשר בלא לסנוור כשישבנו כשגבנו אל השמש.
המקלדת של Inspiron 1520 רחבה, נוחה להקלדה, בעלת תגובה טובה. משטח המגע קצת קטן אבל סביר בהחלט, עם פסי גלילה אופקי ואנכי. יש לדגם הזה מספר קטן של כפתורי קיצור, וכמעט כולם קשורים לשליטה באודיו ווידאו וממוקמים בקדמת הגוף - לא הבחירה המועדפת עלינו - אבל בסך-הכל מועילים. במהלך העבודה הוא שקט מאד וכמעט לא מתחמם, וזה יתרון חשוב.
מולטימדיה, לא משחקים
היחידה שבדקנו הגיעה עם מעבד Core 2 Duo 7300 במהירות שעון של 2GHz, ועם 2GB זיכרון DDR2-667. השילוב הזה הוא הסיבה העיקרית לביצועים המצויינים שהציגה בכל השימושים ה"משרדיים" (PCMark05: 4810).
במה שקשור לגרפיקה מורכבת, התוצאות היו קצת פחות מרשימות למרות שטובות יחסית למחשבים אחרים בקטגוריה הזו (3DMark06: 1222). המאיץ הגרפי מדגם GeForce 8400M GS, הוא בעל יכולות תלת-מימד בינוניות מאד, ואינו ממש אידיאלי למשחקים (אם אתם רוצים ביצועים קצת יותר טובים, תוכלו לקחת אותו עם 8600M GT. או לחלופין - לקחת אותו עם GMA X3100 של אינטל, החלש בהרבה, אם אתם רוצים לחסוך).
מצד שני, הוא מצויין לצפייה בסרטים, לעיבוד תמונה בסיסי, ויתאים אפילו לעריכת סרטים לא-מקצועית. את ממשק Aero Glass של ויסטה הוא מריץ בצורה סבירה.
יש לו רמקולים לא רעים בכלל, שמפיקים עוצמת צליל משביעת רצון. כפתורי השליטה מגיבים טוב. בממשק הפיזי משתלבת תוכנת Dell MediaDirect, מין מנהל משימות שמתמקד ביישומי-מדיה והממשק שלו מזכיר קצת את Mac OS. התוכנה זמינה בלחיצה מכפתור קיצור שמונח לצד כפתור ההפעלה הגדול של Inspiron 1520; אותנו היא לא הרשימה, אבל ייתכן שלמשתמשים אחרים היא תהיה נוחה.
בסך-הכל התרשמנו שהרוב המכריע של האנשים יחושו טוב מאד עם הביצועים והנדסת האנוש של הדגם הזה - כשיוצאי הדופן המובהקים הם מי שהעיקר אצלם הם המשחקים.
לא מושלם אבל מוצלח
Dell מעניקה גמישות רבה גם בבחירת הדיסק והכונן האופטי, אפשרויות התקשורת הקווית והאלחוטית והסוללה. מה שקצת פחות גמיש הם הממשקים הנתמכים, אבל מה שיש די מספיק: VGA, S-Video ו-Firewire, ארבע יציאות USB, אודיו סטריאופוני In/Out, חריץ 8-in-1 לכרטיסי זיכרון וחריץ ExpressCard.
אין DVI, ה-Bluetooth והמצלמה אופציונליים, ותקשורת ה-Wi-Fi במחשב שבדקנו הייתה קצת פחות יציבה ממה שהיינו רוצים, אבל לא צריך להיות קטנוניים - ברוב הזמן המחשב הזה עושה עבודה מצויינת ולא מאכזב.
אהבנו במיוחד את כלי העדכון של תוכנת Dell Support, המצורפת למחשב כחלק מחבילת תוכנה שכוללת את כל הדברים הרגילים. בניגוד למה שהרגילו אותנו כמה ניידים אחרים מהזמן האחרון, הוא מצא את עדכוני הדרייברים הדרושים לנו מייד, ועזר לנו להתקין אותם כדי שנוכל למצות את המקסימום מהמחשב הזה.
סוללת ה-6 Cell התרוקנה אחרי למעלה משעתיים של שימוש אינטנסיבי ובזבזני במיוחד. בגלישה רגילה, ועם הגדרות חסכוניות, הגענו קרוב ל-4 שעות. אם זמן הסוללה חשוב לכם היינו חושבים ברצינות לרכוש את המחשב הזה עם סוללת 9 Cell חזקה, אבל גם כך אלו נתונים לא רעים, וכל הרעיון עם DTR הוא שבחלק גדול מהזמן הוא מחובר לחשמל.
בקיצור: Dell Inspiron 1520 הוא לא המחשב המושלם, אבל זה מחשב מוצלח. יותר "אופטימלי" מ" אידיאלי". ישנם ניידים נוחים, מהירים או זולים יותר, גם ל-Dell עצמה. היתרון של המחשב הזה הוא באיזון נכון במענה לצרכים השונים ובגמישות הגדולה בבחירת החלקים. אז נכון שלא נפלנו מהכסא - אבל מצאנו את עצמו יושבים עליו, מול המחשב הזה, די הרבה זמן.
הציון:
מחיר (מומלץ לצרכן) לתצורה שנבדקה: 7,200 ש"ח (1600 דולר) כולל מע"מ ואחריות לשלוש שנים. להשוואת מחירים בערוץ הקניות.
בעד: ביצועים טובים מאד ברוב השימושים, מגוון אפשרויות לבחירת חלקים ומגוון מכובד של יציאות וממשקים, הנדסת אנוש טובה, מסך מצויין. שלוש שנות אחריות.
נגד: כבד, משטח המגע קצת קטן, חיבור Wi-Fi לא יציב, ספק-הכוח קצת גדול ומסורבל.
השורה התחתונה: נייד 15.4 מהיר עם דגש על מולטימדיה.
מידות/משקל | 358x269x37 מ"מ/2.9 ק"ג |
מעבד | Core Duo T7300 2GHz, ערכת שבבים Intel PM965 |
זיכרון | 2GB DDR2-667 (ניתן להרחיב עד 4GB) |
תצוגה |
|
תקשורת | Dell Wireless 1930 WLAN + Broadcom 440x. אלחוט 802.11b/g, מודם 56K, אתרנט 10/100, Bluetooth 2.0, |
ממשקים | VGA, 4SB 2.0, RJ11, RJ45, S-Video, mini Firewire, מיקרופון ואוזניות סטריאופוניות, חריץ לכרטיסי זיכרון 8-in-1, חריץ Express Card |
אספקת חשמל | סוללת ליתיום-יון 6-cell, ספק |
מפרט מלא | למפרט המלא באתר היצרן |
סקירות נוספות
לכל הסקירות