שתף קטע נבחר
 

קדירה חורפית - הבירה כבר בפנים

תבשיל קדירה הוא עולם ומלואו והוא מאפשר לשלב בשר טרי עם ירקות, תבלינים ורטבים ייחודיים. הנה תבשיל כזה עם אוסובוקו, בירת חיטה וירקות שורש

במסעדת NG שבנווה צדק השיקו השבוע תפריט חורף חדש עם הרבה תבשילי קדירה. הנה מתכון לאחד מהם.

 

קדירת אוסובוקו ודלעת בבירת חיטה

מתכון באדיבות NG בר-בשר, ת"א

 

המרכיבים:

1/2 1 ק"ג נתחי שוק עגל חתוכים לפרוסות (אוסובוקו)

3 כפות שמן זית

2 בצלים בינוניים חתוכים גס

2 גזרים גדולים חתוכים גס

4 גבעולי סלרי פרוסים דק

2 גבעולי תימין

3 עלי דפנה

חופן קטן של פלפל אנגלי

4 ראשי שום שלמים

1 ק"ג דלעת קלופה חתוכה לקוביות גדולות

1/2 כוס יין לבן יבש

1/2 כוס בירת חיטה בהירה

1 כפית שטוחה מלח

 

אופן הכנה:
  1. מחממים את השמן במחבת רחבה, מוסיפים את הירקות ומשחימים קלות.
  2. מוסיפים יין, בירה, עלי דפנה, תימין ודלעת. מכבים את האש ומוסיפים את המלח ופלפל אנגלי.
  3. מניחים בתבנית חצי מהתערובת, מניחים את הבקר ויוצקים את שאר הנוזלים והירקות.
  4. אופים בתנור בחום של 180 מעלות שעתים וחצי בכיסוי נייר אלומיניום.
  5. מסירים את נייר האלומיניום ואופים כחצי שעה. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חורפי ומחמם. אוסובוקו בבריה
צילום: דניאל לילה
מומלצים