האו"ם: לפחות 31 נהרגו בהפגנות במיאנמר
שליח האו"ם לענייני זכויות אדם, פאולו סרג'ו פיניירו, שביקר במדינה לפני כחודש, חיבר דו"ח אותו יציג למועצת זכויות האדם של האו"ם. הנתונים שבידיו מצביעים על פער של 16 שמות לעומת הרשימות שהעבירו לו השלטונות
השלטונות במיאנמר הרגו לפחות 31 בני אדם במהלך דיכוי ההפגנות בעד הדמוקרטיה במדינה - כך אמר היום (ו') שליח האו"ם לענייני זכויות אדם, פאולו סרג'ו פיניירו, שביקר לפני כחודש במיאנמר. לדבריו, מדובר בהרוגים שזהותם ידועה, וייתכן כי המספר האמיתי גדול יותר.
פיניירו אמר, כי העביר לשלטונות מיאנמר רשימה של 16 שמות של מפגינים שנהרגו, בנוסף ל-15 השמות שאושרו בידי השלטונות, לאחר שחיילים פתחו באש לעבר קהל המפגינים ב-26 וב-29 בספטמבר. דיפלומטים וארגוני זכויות אדם טענו לאחר מכן, כי מספר ההרוגים גבוה בהרבה.
השליח המיוחד צפוי להגיש בשבוע הבא את הדו"ח שחיבר למועצת זכויות האדם של האו"ם בז'נווה.
במהלך ביקורו ביאנגון, שנמשך חמישה ימים, נפגש פיניירו עם אסירים פוליטיים וקיבל מנציגי השלטון הצבאי רשימה של כל האסירים המוחזקים בבתי הכלא, לצד פירוט על מצבם. "שיתוף הפעולה מצדם היה טוב", אמר פיניירו, "קיבלתי גישה לרוב המקומות שדרשתי והצלחתי לראיין כמה אסירים".
לפיניירו ולמשטר הצבאי במדינה ישנה היסטוריה של יחסים בעייתיים. במרס 2003 קיצר את ביקורו במדינה לאחר שגילה מכשיר הקלטה באחד מחדרי הכלא שבו ראיין אסירים פוליטיים.
כעבור חודשים ספורים האשים פיניירו את החונטה כי היא משמשת ב"תירוצים אבסורדיים" כדי להצדיק את מאסריהם של מתנגדי המשטר. לאחר מכן, בנובמבר 2003, אסרה עליו החונטה לשוב ולבקר במדינה.
פיניירו. דו"ח מיוחד
צילום: איי אף פי
מומלצים