שתף קטע נבחר

רוסיה: שיגור משקיפים אירופים לקוסובו "לא חוקי"

שליח רוסיה לשיחות על מעמדו העתידי של חבל קוסובו טען כי כוונת האיחוד האירופי כוח משימה לקוסובו כדי להחליף את חיילי האו"ם הפרוסים בחבל היא "בלתי חוקית" כל עוד לא זכתה לאישורה של מועצת הביטחון של האו"ם. במקביל קרא משרד החוץ הרוסי להקים "מפת דרכים" לפתרון המשבר - באמצעות המשך המגעים

התוכניות של האיחוד האירופי לשגר משקיפים לקוסובו הינן בלתי חוקיות כל עוד לא זכו לאישור האו"ם. כך טען היום (ב') שליח מוסקבה לשיחות השלום על מעמדו העתידי של חבל המריבה.

 

ביום שישי שעבר החליטו מנהיגי האיחוד האירופי לשגר לקוסובו כוח משימה שיפקח וישמור על הסדר בחבל - ויחליף את כוח האו"ם המוצב במדינה מאז תום המלחמה בקוסובו, ב-1999. האיחוד הכריז על כוונתו על רקע ההערכות שתושבי החבל האלבנים צפויים להכריז על עצמאות חד צדדית מסרביה, חרף התנגדותן התקיפה של בלגרד ומוסקבה.

 

"מבנה הנוכחות הבינלאומית בקוסובו מוסכם בהתאם להחלטה 1244 של מועצת הביטחון של האו"ם, והיא לא מקנה חופש לשנות את מבנה הנוכחות הבינלאומית בחבל. לשם כך נחוצה החלטת מועצת הביטחון של האו"ם", אמר השליח, אלכסנדר בוצן-חרצ'נקו.

 

בינתיים בבלגרד, הביע ראש ממשלת סרביה וויסלאב קושטוניצה נכונות להמשיך את המגעים עם נציגי התושבים האלבנים בכינוס מועצת הביטחון שייערך בנושא בעוד יומיים. עם זאת, האלבנים - כמו שליח אירופה לשיחות - טענו כי המשא ומתן נכשל ואינו צפוי להניב פירות. "בה בעת, חשוב לנו להבהיר כי סרביה מתנגדת להקמת 'מדינת בובות' בשטחה", הוסיף קושטוניצה.

 

רוסיה הזהירה בעבר כי היא מוכנה להשתמש בזכות הווטו שנמצאת בידיה מתוקף היותה חברה קבועה במועצת הביטחון - כדי למנוע מקוסובו להכריז על עצמאות כל עוד בלגרד אינה מסכימה למהלך. היום הזהיר משרד החוץ במוסקבה כי המחלוקת על מעמדו העתידי של קוסובו "מתקרבת לנקודת שבירה", וקרא ליצור "מפת דרכים" לפתרון המשבר, שתיקח בחשבון את האינטרסים של שני הצדדים, באמצעות המשך המשא ומתן בין הצדדים.

 

"המצב עלול להסתבך לכדי משבר בלתי נשלט אם ההסדר לא יתבצע בהתאם למסגרת החוקית הבינלאומית", נכתב בהודעה שפרסם משרד החוץ הרוסי, שגם האשימה את המערב בליבוי המשבר. "באמצעות עידוד שאיפותיה הבדלניות של פרישטינה, מתעלמות ארה"ב ומדינות איחוד אירופי אחרות רעיונות מועילים שהועלו בנושא" במהלך חודשי המשא ומתן, לשון הודעת המשרד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיילי נאט"ו בקוסובו, בשבוע שעבר
צילום: איי פי
מומלצים