אפשרות: ספקיות האינטרנט ירכשו במשותף כבל תת ימי לאירופה
עבודה שהוצגה בפני דירקטוריון נטוויז'ן ברק מצביעה על כדאיות כלכלית של הנחת כבל תקשורת תת קרקעי נוסף שיחבר בין ישראל לבין אירופה. יתכן שהחברות המתחרות יצטרפו לרכישה כדי להוזיל עלויות
דירקטוריון ספקית האינטרנט והתקשורת לחו"ל, נטוויז'ן-ברק, צפוי להתכנס עד סוף החודש לדיון בנושא הנחת כבל תת ימי נוסף שיחבר בין ישראל לאירופה, לאחר שבפני החברה הוצגה עבודה כלכלית המצביעה על כדאיות כלכלית ברורה לטובת הפרוייקט. העבודה מסתמכת על מחירי התמסורות שנרכשות היום מחברת מד נאוטילוס שהיא בעלת הכבל התת ימי היחידי שמקשר את ישראל לעולם בנושא התקשורת, ועל צפי הגידול של השוק והביקושים שרק מתרחבים והולכים.
עוד נודע כי למרות שהצביעה על היתרונות הכלכליים בהנחת כבל תת ימי נוסף, נדרשו השלמות לא מעטות לעבודה, ולאחר שיתקבלו כל ההבהרות החברה תגבש את עמדתה ותביא את הנושא לדיון בדירקטוריון.
שיתוף פעולה בין הספקיות
הערכות בשוק מדברות על כך שגם בזק בינלאומי בודקת את העניין. ההערכה היא שבסופו של דבר הצדדים יצטרכו ללכת על הפרוייקט במשותף כדי להקטין את הסיכונים ולצמצם את ההשקעה הנדרשת. גם סמייל-קווי זהב נשאלה האם הנושא מעניין אותה והאם תסכים לקחת חלק בפרוייקט כזה, ונראה שהיא שוקלת את העניין בחיוב. עבור ספקיות האינטרנט המחירים שבהן הן רוכשות את הקיבולת הבינלאומית הם קריטיים לריווחיות. במידה שהמחירים שהספקיות יוכלו לקבל מהכבל החדש יהיו נמוכים משמעותית בהשוואה למה שמציעה מד נאוטילוס, הסיכוי שהפרוייקט ייצא אל הפועל טובים.
בכל מקרה החברות יצטרכו לפנות לרשות ההגבלים העסקיים כדי לקבל אישור לשיתוף פעולה בפרוייקט כזה. מכיוון שהכבל של מד נאוטילוס מוגדר כמונופול מותר לשער שרשות ההגבלים תשמח שתיווצר לו תחרות נוספת, אך תרצה להגביל את שיתוף הפעולה של הספקיות במיזם כזה.