סוף סוף: ועדה חדשה נותנת סיכוי לאיחוד משפחות
הוראת שעה אוסרת על פלסטינים להתגורר בישראל, גם במקרים הומניטריים של איחוד משפחות. ועדת חריגים שהוקמה רק כעת, לאחר שבג"ץ קבע כי משרד הפנים מפר את החוק בכך שאינו מקים אותה, תטפל ב-120 בקשות שכבר הוגשו
שמונה חודשים אחרי גרסתו האחרונה של חוק האזרחות, הקים אתמול (יום ב') לראשונה משרד הפנים ועדת חריגים שתטפל בבקשות של פלסטינים להתגורר בישראל עקב בעיות הומניטריות - כך נודע ל-ynet. בוועדה אמורים להיות חמישה חברים, בהם נציגים של שב"כ, צה"ל, מינהל האוכלוסין ושני נציגי ציבור.
לפני חמש שנים החליטה הממשלה לאסור על פלסטינים להתגורר בישראל, גם לצורך איחוד משפחות. שנה לאחר מכן הפכה ההחלטה להוראת שעה. ההוראה, המכונה "חוק האזרחות", אף שאינה קשורה לחוק האזרחות הרשמי, אוסרת על זוגות של פלסטינים וישראלים להתאחד אם הגבר לא הגיע לגיל 35 והאישה לא הגיעה לגיל 25.
ועדת הפנים של הכנסת החליטה לפני שמונה חודשים להקים ועדת חריגים שתטפל במקרים הומניטאריים שבהם יתאפשר לפלסטינים להגר באופן זמני לישראל, בעיקר במקרים של מחלות, אסונות ומקרים קשים אחרים במשפחה. למרות החלטת הוועדה, משרד הפנים התעכב בהקמת הוועדה, וטרם טיפל ב-120 הפניות שכבר הוגשו לה.
בשבוע שעבר דן בג"ץ בעתירה של אחת המשפחות הללו, בני זוג של ישראלי ופלסטינית הסובלת מבעיית בריאות, שהוגשה בסיוע עמותת רופאים לזכויות אדם. בג"ץ קבע כי הוועדה צריכה להתכנס
בהקדם וכי משרד הפנים מפר את החוק בכך שאינו מקיים אותה. כאמור, אתמול הקים משרד הפנים סוף סוף את הוועדה.
"הממשלה התנגדה מאוד להקמתה של ועדה כזאת", אמר ל-ynet יו"ר ועדת הפנים ח"כ אופיר פינס (עבודה). "הנימוק להתנגדות הוא ביטחוני אך אני חושב שיש להתנגדות לוועדה כזאת גם סיבות אחרות. אני לא חושש שהוועדה והפלסטינים שהיא תאפשר להם להיכנס יגרמו לסיכון ביטחוני כלשהו כיוון שנציגי כוחות הביטחון ייקחו חלק חשוב בוועדה".