נשיא בר-אילן: המרצים והאוצר הולכים ומתרחקים
בתום פגישה עם נציגי המרצים אמר יושב ראש "ועד ראשי האוניברסיטאות" כי עמדות הצדדים רחוקות היום יותר מאשר היו לפני שבוע. הוא קרא לשני הצדדים להתגמש כדי למנוע את ביטול הסמסטר. נציג המרצים: הצעות האוצר שמהוות נסיגה משמעותית מההבנות שהושגו, ועל כן בלתי קבילות בעליל
"העמדות בין נציגי המרצים ומשרד האוצר רחוקות היום יותר מאשר לפני שבוע" - כך טען אמש (יום ג') נשיא אוניברסיטת בר אילן ויו"ר ועד ראשי האוניברסיטאות, פרופ' משה קווה, בתום פגישה עם נציג המרצים השובתים, פרופסור צבי הכהן, שהסתיימה ללא תוצאות.
קווה, שנפגש שלשום עם אנשי האוצר והממונה על השכר, אמר בתום סבב הפגישות כי "המרחק בין הצדדים עדיין גדול". הוא חזר והדגיש כי המשך השביתה עלול לפגוע קשות בסטודנטים, ולהעמיד בסכנה את קיומו של הסמסטר כולו.
"ללא הגמשת העמדות של כל אחד מהצדדים, הסכנה לקיום הסמסטר עלולה להפוך לממשית. אני קורא לשני הצדדים להגמיש את עמדותיהם - ובהקדם. ור"ה מצדה תמשיך במאמציה למציאת פתרון מיידי למשבר", סיכם קווה.
פרופ' הכהן, המכהן כיושב ראש הפורום המתאם של חברי הסגל הבכיר, אמר כי האוצר מנהל "מראית עין" של משא ומתן כדי למנוע את התערבותו של ראש הממשלה אהוד אולמרט.
"הצעות האוצר שהועברו על ידי ועד ראשי האוניברסיטאות מהוות נסיגה משמעותית מההבנות שהושגו ביום ראשון שעבר, ועל כן בלתי קבילות בעליל", אמר.
על מה בדיוק רבים?
שביתת המרצים פרצה לפני כחודשיים. הסגל האקדמי הבכיר דורש תוספת של 35 אחוז בשל השחיקה בשכרם בעשור האחרון. בנוסף, דורשים המרצים לכונן מנגנון עתידי לטיפול בשחיקה בשכרם. מנגד, טוענים באוצר כי השחיקה היא של
2.5 אחוזים בלבד. באוצר הביעו תמיהה על דרישות המרצים בטענה ששכרו הממוצע של מרצה בסגל האקדמי הבכיר עומד על 20 אלף שקל בחודש.
טרם הפגישה הערב אמר הכהן כי "כבר התייאש מאלה שיושבים מצדו השני של שולחן המשא ומתן". הוא קרא להתערבותו של ראש הממשלה, אהוד אולמרט, במשבר: "האוצר עלול לחסל את ההשכלה הגבוהה. היחיד שיכול להציל את מצב ההשכלה הגבוהה הוא ראש הממשלה, שלא יכול להמתין למחר. בכל יום שעובר מאבדת ההשכלה הגבוהה יותר ויותר סטודנטים המבטלים את לימודיהם, וגוברת הסכנה של התממשות מחדל ביטול הסמסטר".