ראשי האוניברסיטאות ב"דיון חירום" על השביתה
ועד ראשי האוניברסיטאות מכונס כעת לדון בשביתה הנמשכת כבר יותר מחודשיים. בין היתר, דנים המנהלים באפשרות לבטל את הסמסטר הנוכחי. קודם לכן קראו ראשי האוניברסיטאות למרצים להסכים להליך הבוררות שדחו אמש
דיון חירום בשביתה באוניברסיטאות. ועד ראשי האוניברסיטאות (ור"ה) התכנס אחרי הצהריים (יום א') למה שהוגדר כ"דיון חירום" בנושא השביתה הנמשכת של סגל המרצים הבכיר.
קודם לכינוס, הנערך באוניברסיטת בר-אילן, קראו ראשי המוסדות למרצים השובתים לשקול שנית את הצעתו מאמש של שר האוצר, רוני בר-און, שביקש להפנות את הסכסוך הנמשך בנושא שחיקת שכר המרצים להליך בוררות מוסכם.
כזכור, ארגון הסגל האקדמי הבכיר דחה את הצעת האוצר והודיע כי "הליך הבוררות הוא הליך ארוך ומורכב" וכי "המרצים זקוקים לפיתרון עכשיו ולא לפיתרון בעוד שנים, שימנע תוספת שכר לחלק מהמרצים אשר שייצאו בינתיים לגמלאות".
"זו הצעה הוגנת וראויה" ציין מנגד יו"ר ור"ה, הפרופסור משה קווה. לדבריו, קבלת ההצעה של שר האוצר עשויה לקדם את פתרון המשבר ולהציל את הסמסטר. "האחריות לסטודנטים מחייבת קבלתה של הצעה זו", ציין קווה.
ראשי האוניברסיטאות דנים בין היתר בשאלת עתידו של הסמסטר הנוכחי, לאחר שכבר הזהירו לא
אחת כי הוא עומד בסכנת ביטול. עם זאת, לא צפויה החלטה מיידית על ביטול הסמסטר, אלא קביעת לוח זמנים שיקצוב זמן לפתרון הסכסוך, טרם שיוחלט על ביטול שכזה.
שביתת המרצים החלה ב-21/10, לאחר דיונים ארוכים בהשתתפות נציגי משרד החינוך והאוצר - שלא הניבו תוצאות. 4,500 המרצים החברים בסגל הבכיר הודיעו שלא יפתחו את שנת הלימודים האקדמית, במחאה על שחיקת שכר מתמשכת. הסכם השכר האחרון בין המדינה לאנשי הסגל באוניברסיטאות נחתם ב-2001 ומאז, טוענים המרצים, שכרם נשחק.