ור"ה: שביתת המרצים - לבית הדין לעבודה
נציגי הסגל האקדמי הבכיר הגישו הצעה למתווה בוררות הכולל אמצעי ביטחון שימנעו, לדבריהם, את הימשכות ההליך על פני שנים. ההצעה נדחתה על ידי ועד ראשי האוניברסיטאות שהודיע כי יערב את ביה"ד לעבודה. האם צווי המניעה בדרך?
יו"ר המועצה המתאמת של הסגל הבכיר, פרופ' צבי הכהן, אמר כי הגיש במהלך הפגישה הצעה למתווה בוררות הכולל אמצעי ביטחון שימנעו את הימשכות ההליך בין הצדדים על פני שנים. לדבריו, ראשי האוניברסיטאות דחו את ההצעה על הסף. "יצא המרצע מהשק. הצעת הבוררות שהוצעה לנו היא כפייה ואיננה משא ומתן", אמר הכהן.
אמש קיים ור"ה דיון חירום ובסיומו הודיע כי הסמסטר הראשון באוניברסיטאות יבוטל, אם שביתת הסגל הבכיר לא תסתיים בתוך כשלושה שבועות. ראשי האוניברסיטאות הגדירו את ה-13 בינואר 2008 כמועד האפשרי האחרון לסיום השביתה, שכן מועד זה עדיין יאפשר להשלים את שנת הלימודים בדוחק. במידה שהלימודים יתחדשו עד למועד זה, הם יסתיימו במהלך יולי והבחינות הסמסטר השני יתקיימו באוגוסט.
שר האוצר, רוני בר-און, הציע שלשום במהלך פגישה עם נציגי המרצים להעביר את המשא ומתן על תנאי העסקתם לבוררות. זאת, מאחר שלא חלה כל התקרבות בין עמדות הצדדים. המרצים דחו את ההצעה והודיעו כי "הליך הבוררות הוא הליך ארוך ומורכב" וכי "המרצים זקוקים לפיתרון עכשיו ולא לפיתרון בעוד שנים, שימנע תוספת שכר לחלק מהמרצים אשר שייצאו בינתיים לגמלאות".
ראש ור"ה, פרופ' משה קווה, קרא אתמול לארגון המרצים לשקול שוב את הצעת הבוררות
של האוצר ואמר כי מדובר ב"הצעה הוגנת וראויה". לדבריו, קבלת ההצעה של שר האוצר עשויה לקדם את פתרון המשבר ולהציל את הסמסטר. "האחריות לסטודנטים מחייבת קבלתה של הצעה זו", ציין קווה.
שביתת המרצים החלה ב-21 באוקטובר, לאחר דיונים ארוכים בהשתתפות נציגי משרד החינוך והאוצר - שלא הניבו תוצאות. 4,500 המרצים החברים בסגל הבכיר הודיעו שלא יפתחו את שנת הלימודים האקדמית, במחאה על שחיקת שכר מתמשכת. הסכם השכר האחרון בין המדינה לאנשי הסגל באוניברסיטאות נחתם ב-2001 ומאז, טוענים המרצים, שכרם נשחק.