שתף קטע נבחר

 

עלו ברשת: הנבחרים של 2007 - חלק ב'

אוכל, וידאו, רשתות חברתיות, סלולרי ומה לא: מקבץ האתרים הישראליים המעניינים והיעילים ביותר שנסקרו כאן במהלך השנה החולפת. סיכום שנה, חלק ב'

לחלק א' של האתרים הנבחרים של 2007 לחצו כאן.

 

שירותים

וואן סטופ – מציע עדכון סימולטני ופשוט של כתובתכם החדשה אצל כל הגורמים הרלוונטיים בעת מעבר דירה - עד כ-70 גופים שונים בעת ובעונה אחת: קופות חולים, בנקים, חברות תקשורת, קרנות, שירותים עירוניים וספקים.

 

קניונים – מרכז למידע בידורי וצרכני על פעילויות בקניונים בכל הארץ: מבצעי הנחות, הדפסת קופונים, שעות פתיחה, אירועים לילדים, מידע על סרטים, ועוד.

 

טקסי בשבילי – שירות להזמנת נסיעות במוניות שמפעיליו מתחייבים להנחות עד 30 אחוז ממחירון משרד התחבורה.

 

זר לי – מוקד להזמנות טלפוניות או מקוונות של פרחים מעשרות חנויות קטנות, שאינן קשורות בשום רשת משלוחים ארצית. בעלי החנויות לא משלמים פער תיווך, ועל כן גם מחיר הזרים זול יותר.

 

DVD ישיר – ספריה למכירה ולהשכרה של כותרי די-וי-די מכל הז'אנרים ובמחירים סבירים.

 

שמלה לכל כלה – שירות של פורטל החתונות Hnet, המציע לכל כלה להתאים לעצמה את השמלה שחלמה עליה כל חייה בכמה צעדים פשוטים: מזינים נתונים בסיסיים, ויוצאים למסע מקוון בין הדגמים שמציעים מעצבי שמלות כלה מכל הארץ.

 

טבע וארץ

צמח השדה – לקסיקון עממי, חשוב ומקסים, להכרת צמחי הבר של ישראל. הוקם ביוזמתה של שרה גולד, ונערך מדעית בידי הבוטנאי פרופ' עמרם אשל. האתר מאפשר זיהוי כל צמח על פי סימנים פשוטים, יש בו מידע כתוב ומצולם על יותר מ-1000 צמחים מוכרים בישראל, ולפעילותו השוטפת תורמים עשרות מתנדבים.

 

צמחיית ישראל – מגדיר צמחים מקצועי, ענק ומרשים באיכותו ובהיקפיו, שהוקם בידי אודי אורון וברק דנין על בסיס מאגר המידע של הבוטנאי פרופ' אבינועם דנין, בשיתוף עם האוניברסיטה העברית בירושלים. מידע מפורט על יותר מ-2800 צמחים בישראל, תפוצתם ותמונותיהם.

 

מידע טופוגרפי – מערכת דינמית של מידע גיאוגרפי, באתר המופעל בידי משרד החינוך. מאפשר למורים ולמדריכים לקבוע מסלולי טיול על גבי מפות טופוגרפיות, הנושאות שכבות של מידע אופייני לכל אתר.

 

יהדות

עידן התנ"ך - פרויקט עצמאי ומרשים של היזם בני אליהו, המביא מידע היסטורי, ארכיאולוגי ומקראי על תולדות הארץ מתקופת הברונזה ועד לתקופה הפרסית. האתר מפרט על ציר הזמן את האירועים והמאפיינים העיקריים שהתרחשו כאן, ואת השינויים שחלו תחת שלטונם של כובשים שונים. הוא כולל מידע מפורט ומאות תמונות על כתובות ומסמכים עתיקים, אתרים היסטוריים וארכיאולוגיים וכן מונחים וביטויים רלוונטיים.

 

דתי פייג' - שער גלישה מושקע ויעיל, המותאם לסדר יומו של הגולש הדתי. קישורים איכותיים לאלפי שירותים וכלים ברשת, כולל פעילויות פנאי והיכרויות לרווקים.

 

גוגל יהודי – סקין פרטי לגוגל, שפותח בידי שלושה מתכנתים יהודים-חרדים ומאפשר לגולשים דתיים להימנע בוודאות מתוצאות חיפוש ומקישורים שעלולים להיות "בלתי הולמים" מבחינה מוסרית. החיפוש מתבצע באלפי אתרים שנבדקו בידי המקימים ונמצאו "כשרים ונקיים".

 

יוטיוב ציוני – ואם כבר גיור לגוגל – הנה ג'ו-טיוב, מאגר סרטוני וידאו ישראלים ויהודים: חגים, מוזיקה, קולנוע (כולל בוראט), טיולים, ישראל, צה"ל, וגם חתיכות ישראליות.

 

שומר שבעס – טכנולוגיה שמאפשרת למפעילי אתרים מסורתיים לשתק את האתרים שלהם בשבתות, ולמנוע חילול שבת בידי גולשים שמבקשים להיכנס לאתר, על בסיס השעון המקומי בחלק הספציפי של כדור הארץ שבו הם נמצאים.

 

הקהילה שלי – כרטיס מידע מפורט על כל בית כנסת פעיל בארץ ובעולם, עם קישור לקהילה שמפעילה אותו ואופציה לאתר עצמאי לכל קהילה יהודית בעולם.

 

כל המתפלל – לא אתר, אבל קליפ סוחף ומצוין ל"כל המתפלל", רימיקס חסידי מבריק בביצועם של עשרות תלמידי ישיבה בארה"ב.

 

לימודים

שוונג – שורת שדרוגים מקפיצים מאוד את ערכו של המיזם הישראלי-עולמי הזה, שהוקם במקור כמאגר רב לשוני לתקצירים של יצירות ספרותיות. בשנה האחרונה הפעיל האתר הרשמת משתמשים שמאפשרת לכל גולש שטח אחסון אישי לשיעורי הבית שלו, נגישות למחברות מכל מחשב, שיתוף בשיעורי בית עם משתמשים אחרים, ניהול מקוון של מערכת השעות, ותוכנת פלא לסיכום אוטומטי של מסמכים וסיפורים.

 

מבחנים – שלושה נערים בני 16 אספו מאות שאלוני מבחנים בכל המקצועות ולכל התלמידים – מכיתה ג' ועד י"ב, וקיבצו אותם למאגר של דוגמאות מבחנים. מדי שבוע נוספים שאלונים חדשים.

 

דרגו - מאגר מפורט המציג את שמותיהם של כל המרצים במוסדות להשכלה גבוהה בישראל, המזמין את תלמידיהם לכתוב עליהם חוות דעת מפורטת ולדרג את איכותם.

 

רשתות חברתיות

פרופסור – במגמה לשמור על מעמדו המוביל מול מתקפת הפייסבוק שודרג פורטל הלימודים הוותיק והוסיף לעצמו מרכיב דומיננטי של רשת חברתית. בכך הפך לזירה הפעילות הגדולה ביותר לקהל הסטודנטים ברשת. מאגרי המידע, המערכות לבחירת מקצוע, לוח מד"ס, שאלוני הבחינות והשירותים הרבים האחרים של האתר משולבים באופן מרשים עם הכרטיסים האישיים של הסטודנטים.

 

קו-אילס-זון – רשת חברתית מקצועית ששפתה אנגלית ונועדה לאפשר לחבריה, בעלי תפקידים באינטרנט הישראלי, לאתר שותפים ומשקיעים וליצור קשרים לא פורמליים עם נציגי החברות הגדולות בתחומם.

 

בונה – הרשת החברתית של ynet, דפי זהב ופרו-גרופ לבני 16 עד 18, המאפשרת ניהול של קבוצות עצמאיות על בסיס שיוך לכיתה או שכבה בבית הספר, ומפיקה במקביל את "התיכופוניסט", מדריך הטלפונים של תלמידי ישראל.

 

הגענו – רשת חברתית למוזיקאים ישראלים שנועדה להציע כלים לשיווק ולקידום מקצועי, באמצעות הדגשת קבצי המוזיקה שיצרו החברים בה.

 

מאלטי – רשת חברתית במתכונת del.icio.us.com לשיתוף ברשימות "מועדפים", שמפעילה יצרנית הבירה "מאלט", ומכוונת בעיקר לצעירים.

 

מיי מדיה - רשת חברתית פרטית לצעירים: אזור אישי, אלבומי תמונות, קטעי וידאו, מייל ובעיקר היכרויות. 

 

החצר – כנ"ל, רשת קטנטנה ובסיסית לצעירים, בעיקר להיכרויות.

 

ooVoo – וידאו-צ'ט לשימוש בפלטפורמות של רשתות חברתיות או תוכנות מסרים מיידיים. שיחות וידאו מרובות משתתפים (עד שישה משתמשים) בממשק נאה.

 

וידאו וטלוויזיה

קליפון – מנוע לחיפוש קליפים בכל אתרי הווידאו, על פי מילות מפתח.

 

ערוץ המדריכים - אינדקס ישראלי מרשים, חשוב וממכר, של אלפי שיעורי וידאו וסרטוני הדרכה שמוצעים חינם ברשת, בכל נושא כמעט – מהכנת פונדו שוקולד ופריטה על גיטרה, ועד תכנון בתים ותיקון עצמאי של האייפוד. מטרת היזמים היא לתרגם את התכנים באתר לשבע שפות נוספות מלבד אנגלית.

 

ערוץ בעלי החיים - מגזין טלוויזיה המשודר בערוצים הקהילתיים ובאתר הזה, המופק בהתנדבות ובמימון עצמי של פעילים למען זכויות בעלי חיים. כל מהדורה מציגה מערכונים קלילים אך גם כתבות על תנאי גידול קשים וניצול בעלי חיים בענף החקלאות.

 

הערוץ האינפורמ-טיבי – מאגר שיתופי למדריכים מצולמים בכל נושא: מקילוף ביצה והכנת קוקטיילים ועד תחזוקת הבית.

 

הערוץ האקדמי – מופעל בידי אוניברסיטת חיפה ומשדר עשרות תוכניות בנושאים כמו בריאות, חינוך, פוליטיקה ותרבות.

 

ערוץ אוטו-טי-וי – מאגר עם מאות סרטונים על כלי רכב מכל העולם שמפעיל אתר הרכב אוטו-טי-וי. יש סרטי תדמית של יצרנים ויבואנים, סקירות מצולמות מתערוכות רכב, פרסומות וסרטי גולשים.

 

ערוץ 24 - אתר מרשים לערוץ המוזיקה הטלוויזיוני, שמבקש לעשות שימוש בתכניו המקוריים על מנת לבסס ברשת את מאגר הקליפים בעברית הגדול בישראל. האתר מציג קליפים ותכנים מהערוץ וצילומי הופעות מהמועדון שהוא מפעיל בנמל ת"א, ומאפשר לגולשים להציע קליפים שיצרו בעצמם.

 

ערוץ DIY הומי – מאגר פרטי של מדריכים מצולמים לתיקונים ותחזוקת הבית.

 

ערוץDIY הומ-איד – מאגר וידאו רציני ומקצועי (לא "תוכן גולשים") עם עשרות סרטונים להדרכה בשיפוץ הבית, מערכת האינסטלציה, ריצוף, תיקוני רכב, עבודות גינון ועוד. כל סרטון מלווה במידע אודות דרגת הקושי של המשימה, המחיר המקובל בשוק לשירות הזה, והזמן המוערך לעבודה.

 

סלולרי

קיפר – מחסן מקוון לתכני סטילס ווידאו סלולריים. באמצעות הודעת MMS אפשר להפעיל בו אוטומטית חשבון פרטי, ושם לאחסן תמונות או סרטוני וידאו סלולריים. משם אפשר גם להוריד תכנים למחשב, לשלוח לחברים ולשתף גולשים ביצירות. www.keeper.co.il

 

SMS לנצח - ארכיון מקוון לשמירת הודעות SMS שוות במיוחד. מציע לכל בעל מכשיר נייד אזור אחסון אישי לשמירת הודעות טקסט ייחודיות. השירות ללא תשלום, פרט למשלוח ההודעות.

 

פתק סלולרי – תוכנת Note to go מאפשרת לנו לכתוב הודעה במחשב האישי, שאותה נשלח כ"פתק תזכורת" למכשיר הסלולרי באמצעות הודעת SMS.

 

חפשו מובי – מנוע המבוסס על גוגל, ומאפשר חיפוש של אתרים שנבנו והותאמו לצפייה במסכי מכשירים סלולריים בלבד, והסיומת של כתובתם היא mobi. לאתרים אלה ניתן לגלוש תוך הקלדת כתובתם בלבד, ובכך לחסוך את השירות בתשלום של ספקי התוכן.

 

אוכל

קוקו – ממשק גוגלי מצוין שיצר הבשלן עמית שרון מכרכור לשם חיפוש מתכונים בעברית במאגרים ובאתרי תוכן.

 

מתכון-נט – מאגר פרטי וחינני של עשרות מתכונים קלים להכנה ברוח "בית אמא", שפיתחה הבשלנית אביגיל במשך 30 שנה בהתאם לטעמם האישי של כל בני משפחתה.

 

המתכונים של אמא – בלוג האוכל של חנית המציג עשרות מתכונים משפחתיים בעברית ובאנגלית, לצד צילומים מפורטים משלבי ההכנה.

 

צ'י-פוד – סדרת בישול ביתית בווידאו, שצולמה במטבחו של השף החובב אלי ספיר. המתכונים מתמקדים במזון צמחוני ובריא, ברוח עקרונות הצ'י גונג.

 

שף חדש – שדרוג מהותי באתר המתכונים הוותיק של תנובה מציע לגולשים תשתית קהילתית, וכלים לניהול הפעילות האישית של כל גולש באתר – מתכונים משותפים, מחברת פרטית, שיתוף בתכנון הארוחות, ודירוג של כל מתכון.

 

תיירות

בעלי הצימרים – פורטל חדש ואסתטי לנופש כפרי, המופעל בידי ארגון בעלי הצימרים. מציג אינדקס של חדרי האירוח בכל הארץ ומאפשר חיפוש לפי העדפות, עלויות והאטרקציות שבסביבה.

 

תיירות עצמאית – האוסף הפרטי של יאיר בר זהר לקישורים שימושיים בתחום שירותי התיירות למטייל העצמאי.

 

אוגוסטה – פורטל תיירות, שתכניו מותאמים לצרכי התייר הישראלי, ומתבססים על המלצות שכתבו ישראלים שמתגוררים זמן רב בערים שונות בעולם.

 

הוסטלפדיה – מיזם ישראלי שמציג כרטיסי מידע על כל גסט-האוס ואכסניית נוער בעולם, למען מטיילים בתקציב מוגבל.

 

גו טראוול – אתר תיירות איכותי ומרשים שהוקם בידי חבורת מטיילים ומיועד למטיילים עצמאיים. מביא מידע מקצועי לצד תכני גולשים.

 

ברנז'ה

אזור התעשיה – אתר קהילתי לאנשי תקשורת, קולנוענים, פרסומאים מעצבים וברנז'אים אחרים, המיועד לחיפוש משרות, עבודות בפרילנס או הזדמנויות מקצועיות אחרות.

 

מיי טלנט – מאגר של שחקנים, דוגמנים ואחרים, שרוצים להשתלב בתעשיית הפרסום והטלוויזיה, ומבקשים "להתגלות". השירות ללא תשלום וללא כוונות רווח, ומפעיליו משתפים פעולה עם חברות הפקה ומלהקים ומשפרים את סיכויי הנרשמים לקבל עבודות.

 

האודישן שלי – כמו "כוכב נולד", אבל הפוך: הגולשים מוזמנים לשגר קטעי וידאו אישיים, ולהשתתף באודישנים שמתקיימים באתר עצמו. הקהל מוזמן להציץ, לדרג, או לפעול למען משתתף מסוים.

 

מרכלים – זירה לפרסום רכילות פנימית חמה מכל ארגון או מקום עבודה – מינויים חדשים, בגידות, פיטורים צפויים וסתם שמועות.

 

יתכן וחלק מהאתרים לא יהיה זמין בגלל עומס גולשים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האתרים הבולטים של 2007
צילום: index open
מומלצים