ועדת השרים לשחרור אסירים: מסתמנת גמישות
בתום דיון שני בסוגיית ההגדרה של "אסירים עם דם על הידיים", אומרים גורמים בוועדת השרים ל-ynet כי "הנטייה היא להגמיש את הקריטריונים". השרים שמעו בדיון היום את עמדות ראש השב"כ והרמטכ"ל
"הנטייה היא להגמיש את הקריטריונים להגדרת דם על הידיים". כך אמרו הערב (יום א') ל-ynet גורמים בוועדת השרים המיוחדת. לדבריהם, הכיוון המסתמן בדיונים הוא גמישות, לקראת עסקת חילופי אסירים אפשרית שתכלול את השבת החייל החטוף גלעד שליט.
בישיבת הוועדה מסרו את עמדותיהם ראש השב"כ, דיסקין והרמטכ"ל אשכנזי. "זו החלטה קשה",
אמר גורם שהשתתף בדיון. "יכול להיות שנצטרך להסתכל בעיניים של המשפחות, שקרוביהם נהרגו – ולשחרר אנשים שהם תחת הכותרת דם על הידיים", אמר.
גורמים בוועדה ציינו עוד כי "ההחלטה שתתקבל היא פוליטית ואין ספק כי מדובר בהחלטה קשה". הגורמים, שהגדירו את הדיון כ"קשה", ציינו כי חלק מהאסירים שעניינם נידון עסקו בתכנון פיגועים. "יש כאלה שסייעו - ויש כאלה שביצעו", אמרו.
סוגיית הגמשת הקריטריונים עלתה על שולחן הממשלה בעיקר נוכח האפשרות לרקום עסקה שתשיב את החייל החטוף גלעד שליט הביתה. גורם בוועדה הבהיר כי "גם בעסקת טננבאום היתה הגמשה של הקריטריונים. אנחנו לא עוסקים בקריטריונים כלליים, אלא אך ורק בכל מה שקשור לשחרורו של גלעד שליט".
כפי שפורסם לראשונה ב-ynet לפני כמה ימים, לפחות שלושה מחמשת השרים החברים בוועדה המייעצת לראש הממשלה - חיים רמון, אבי דיכטר ועמי אילון - תומכים בהגמשת הקריטריונים. שר המשפטים, דניאל פרידמן,
מתנגד למהלך. עמדתה של שרת החוץ, ציפי לבני, נותרה מעורפלת בתחילת הדיונים, אך בהיותה שרת המשפטים - חתמה על עבודת מטה שהתנגדה להגמשת הקריטריונים.
ועדת השרים המיוחדת בראשות המשנה לראש הממשלה, חיים רמון, היא נטולת סמכויות החלטה. הוועדה אמורה להמליץ בפני ראש הממשלה כיצד לנהוג בשאלה המוסרית הסבוכה. אולמרט אמור להביא את המלצותיה בפני ועדת השרים לענייני שחרור אסירים, בראשה הוא עומד.