2007: השנה הקשה ביותר לצבא ארה"ב בעיראק
899 חיילים אמריקנים נהרגו בעיראק ב-2007, שהפכה לשנה הקשה ביותר עבור ארה"ב מאז הפלישה למדינה. בינתיים, מתפארים בכירי הצבא במפנה שחל מאז הקיץ, עם ירידה משמעותית בכמות האירועים האלימים
בחצי השנה האחרונה חלה ירידה תלולה במספר החיילים האמריקנים שנהרגו בעיראק, אולם ההתקדמות לא הצליחה לשנות את הנתון העגום - 2007 היתה השנה הקשה ביותר עבור הצבא האמריקני מאז פלשה ארצות הברית למדינה.
899 חיילים נהרגו בשנה החולפת. החודש הקטלני ביותר היה מאי 2007, שבו נהרגו 126 חיילים אמריקנים, והרבעון הקשה ביותר היה הרבעון בין אפריל ליוני השנה, שבו נהרגו 331 חיילים. קודם לכן, נשאה 2004 בתואר המפוקפק - שבה נהרגו 849 חיילים אמריקנים. השיא נשבר לפני כחודשיים, עם מותם של שישה חיילים.
פרנסי הצבא ובכירי ממשל בוושינגטון מתפארים בהישגי כוחות הביטחון העיראקים, שהשיגו התקדמות של ממש בייצוב המדינה. שני שינויים מרכזיים הביאו לתפנית בעיראק ב-2007: הפסקת האש שנחתמה בין כמה מליציות שיעיות, וההתנגדות שנוצרה בקרב סונים רבים לפעילות הקיצונים. ארה"ב ייחסה את השינוי למדיניות תגבור הכוחות של הנשיא והזהירה מפני הידרדרות, ללא מאמץ מצד ממשלת עיראק.
איראן ממשיכה להוות גורם משמעותי באזור, ובכירי הממשל האמריקני מאמינים כי היא מילאה תפקיד מרכזי בהרגעת הרוחות. לפי דיווחים אמריקנים, טהרן הקטינה את הסיוע שנהגה להעניק למליציות השיעיות, שכלל את מטעני הצד הידועים לשמצה. אולם עדיין לא ברור אם הפסקת האש בין המליציות השיעיות תמשך לאורך זמן, משום שהצדדים טרם ויתרו על שאיפתם לשלוט בדרום המדינה.
הפנטגון צפוי להמשיך במאמציו להכשיר את כוחות הביטחון העיראקים לקראת נסיגה אמריקנית עתידית. טרם נקבע תאריך יעד מוגדר ליציאת הכוחות האמריקנים מהאזור, אך במשרד ההגנה מעריכים כי הדרישה לנסיגה רק תגבר במהלך שנת הבחירות, שתגיעה לשיאה בנובמבר 2008.
בריטניה, שותפתה העיקרית של ארה"ב בעיראק, מצמצמת באופן הדרגתי את נוכחותה בעיראק. בעלות ברית נוספות, בהן אוסטרליה ופולין, שוקלות לבצע נסיגה משמעותית בשנה הקרובה.
בוושינגטון מקווים כי המפנה שחל בחודשים יימשך. מאז הקיץ הלכו והתמעטו פיגועי התופת הגדולים. לטענת גורמים אמריקנים בבגדד, מספר ההתקפות האלימות בעיראק הצטמצם בשיעור של יותר מ-55 אחוזים, ובאזור בגדד לבדו, חלה ירידה של 75 אחוזים במספר הנפגעים האזרחים בפיגועים.