שתף קטע נבחר
 

קובה סלק: התשובה העיראקית לבורשט

הבורשט, מרק חמצמץ של סלק ובשר, הוא אחד המרקים האהובים במטבח הרוסי. אבל לא רק לרוסים יש מרק סלק - אחד המאכלים האהובים במטבח העיראקי היא קובה שמבושלת במרק סלק - לא אותו הדבר אבל טעים לא פחות. הנה מתכון

קובה במרק סלק

מתכון באדיבות מסעדת "צימרמן", ת"א

 

המרכיבים:

למרק:

1/2 כוס שמן זית

6 שיני שום, פרוסות

2 בצלים, קצוצים דק

5 סלקים בינוניים, קלופים ופרוסים

2 ליטר מים רותחים

מיץ סחוט מ–2 לימונים

1 כפית מלח

1 כפית בהרט (תערובת תיבול עיראקית - להשיג בחנויות תבלינים טובות)

צרור עלי סלרי, קשור בחוט

לבצק של הקובה:

700 גרם סולת

1 כפית מלח

1 כפית בהרט

1 כוס מי סלק מהמרק

מים, לפי הצורך

למילוי:

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל, קצוץ דק

1 שן שום, כתושה

צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

10 עלי נענע, קצוצים דק

1 כפית מלח

1 כפית בהרט

1/2 כפית סוכר

3 כפות שמן זית

  

אופן ההכנה:
  1. המרק: מטגנים את הבצל בשמן הזית, בתוך סיר עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עד הזהבת השום.
  2. מוסיפים את פרוסות הסלק ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות. מפרישים כוס מהנוזל ושומרים בצד (לצורך הכנת הבצק). מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומבשלים כ-20 דקות עד שהמרק מקבל טעם חמוץ-מתוק.
  3. הבצק: מערבבים בקערה את הסולת, המלח והבהרט. מוסיפים את מי הסלק שהופרשו מן המרק ומוסיפים מים במידת הצורך. לשים עד אשר נוצר בצק אחיד אשר ניתן לעיבוד. נותנים לבצק לנוח כ-15 דקות.
  4. המילוי: מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצרים מהעיסה כדורונים בקוטר של כ-3 ס"מ.
  5. הקובה: מפרקים את הבצק לחתיכות קטנות - בערך בגודל של כדור פינג-פונג. מניחים את הכדור בכף היד ובעזרת האגודל יוצרים גומה בכודר. ממלאים את החלל שנוצר בבכדורון בשר וסוגרים. מהדקים היטב. מניחים את הקובה במרק. מבשלים כשעה על להבה בינונית. מומלץ להגיש את המרק לצד אורז לבן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קובה סלק
צילום: פילים מטראי
מומלצים