יותר ישראלים ויתרו על אזרחותם בשנת 2007
מנתוני משרד הפנים עולה כי 867 ישראלים ויתרו בשנה החולפת על אזרחותם. מדובר בעלייה של 12 אחוזים במספר המבקשים. מרבית הבקשות הוגשו על-ידי ישראלים המתגוררים בגרמניה ובהולנד. ויש גם כאלה, שבגלל הצורך להציג את הדרכון הישראלי מנתב"ג - הם החליטו לוותר עליו
במהלך שנת 2007 ביקשו 867 ישראלים ממחלקת האזרחות במשרד הפנים לוותר על אזרחותם הישראלית. מדובר בעלייה של 12 אחוזים במספר הבקשות לעומת שנת 2006.
מנתונים שנמסרו היום (ד') על-ידי משרד הפנים עולה כי מרבית הבקשות הוגשו על ידי ישראלים המתגוררים במדינות המערב, והמספר הגדול ביותר של בקשות הוגש על ידי ישראלים המתגוררים בגרמניה. רוב המבקשים לוותר על אזרחותם משתייכים לאוכלוסיות מבוססות, ומבחינת ישראל, מדובר באנשים שהיו יכולים להשתלב היטב בחברה ובמשק הישראלי.
"חלק מהישראלים שביקשו לבטל את אזרחותם הם צעירים שירדו לארצות שבהן לא ניתן להחזיק באזרחות כפולה - ישראלית ומקומית, כמו גרמניה והולנד", הסביר סגן הממונה על האזרחות במינהל האוכלוסין, רונן ירושלמי. "בנוסף, יש חבר'ה שמנסים להתקבל לתפקידים ביטחוניים ואחרים, בעיקר בארה"ב, שלמועסקים בהם אסור להיות בעלי אזרחות זרה. נימוק נוסף, שנתקלנו בו הרבה השנה, הוא חוק הדרכונים הישראלי. לפי החוק, ישראלי שמגיע לארץ חייב להציג בנתב"ג את דרכונו הישראלי, מה שמחייב את הישראלים בחו"ל לגשת מדי שנה לקונסוליה ולחדש את דרכונם".
לאחרונה החמירו את ההקפדה על החוק הזה ויש ישראלים שעבורם זו טירחה גדולה לרוץ לקונסוליה ולחדש את האזרחות. רק בודדים מאלה שביקשו לוותר על אזרחותם הם אנשי עסקים או עיתונאים, שהיו צריכים להיכנס למדינות עוינות שבהן אזרחות ישראלית מהווה סכנה או שהיתה מונעת את כניסתם לשם.
"כישראלי גאה אני מרגיש רע מאוד עם הנתון הזה. אני לא מבין למה ישראלים צריכים לוותר במחי יד על אזרחותם. הם אומרים, אין לנו ברירה, אני לא מקבל את הטיעון הזה, כל הקריירות שלהם בחו"ל הן מבחירה שלהם, אבל זאת רק דעתי הפרטית. מבחינת המדינה, כמובן שזכותם לעשות מה שהם רוצים", הוסיף סגן הממונה על האזרחות במינהל האוכלוסין.