שתף קטע נבחר
 

מפעל פולגת ג'ינס בקרית-גת ייסגר בעוד חודש

המפעל נרכש לפני 9 שנים על ידי היזם אייזיק דבח, מרשת פולגת טכסטיל, והפך למפעל רווחי, המייצר בדי ג'ינס לייצוא לארה"ב. לאחרונה נקלע לקשיים ולהפסדים בשל היחלשות הדולר ומאז לא הצליח להתאושש. 56 העובדים במפעל יפוטרו

56 העובדים במפעל פולגת ג'ינס בקרית-גת התבשרו היום (ד') על ידי מנכ"ל המפעל, גידי לקס, כי בעוד חודש ייסגרו שערי המפעל והעובדים ילכו הביתה. המפעל, המייצר בדי ג'ינס לייצוא לארה"ב, נקלע לקשיים ולהפסדים בשל היחלשות הדולר.

 

 

לפני 9 שנים נרכש המפעל על ידי היזם אייזיק דבח מרשת פולגת טכסטיל, והפך למפעל רווחי שעבד באופן רציף.

 

המפעל מייצר אך ורק בדי ג'ינס מובחרים למפעלים בארה"ב, אולם משבר הדולר בכל העולם, ובמיוחד לאור שחיקתו מול השקל, גרם למפעל להפסדים בשנה האחרונה.

 

רק לפני שנתיים השקיע היזם סכום של 11 מיליון שקלים בטכנולוגיה מתקדמת במפעל, ששיפרה את ביצועיו, אולם השפל בו מצוי הדולר גבר על ההשקעות.

 

מנכ"ל המפעל המלווה אותו כבר 8 שנים, גידי לקס, ציין "זהו יום קשה ועצוב. זה לא מפעל ענק, מדובר פה במשפחה של ממש".

 

יו"ר ענף הטכסטיל בהסתדרות, שלום שינדלר, שמצוי במהלכים של המפעל מיום שנקלע למשבר אמר: "היו שני ניסיונות למכור את המפעל ליזמים שהתעניינו, אולם הדבר לא הצליח, ולצערנו המפעל אכן עומד להיסגר. לשמחתי, הפרישו בעלי המפעל לעובדים את המגיע להם לקרנות, אבל מיום חמישי (מחר) יחל מו"מ עם ההנהלה כדי להשיג תנאים מיטיבים מעבר ל-100 אחוזי פיצויי פיטורין".

 

אין זו הפעם הראשונה שמפעל טכסטיל בקרית-גת נקלע לקשיים ושולח את העובדים הביתה. עובדי מפעל פולגת ג'ינס חזו רק לפני 6 שנים בעובדי מפעל בגיר הסמוך אליהם, המפגינים ומוחים על סגירת מפעל הייצור והעברתו לארצות, כמו מצרים וסין. אז פוטרו כ-700 עובדים והסערה בעיר היתה רבה.

 

רשת פולגת חלשה בעבר הרחוק על 5 מפעלים מצליחים שהוקמו לפני למעלה מ-50 שנה על ידי ישראל פולק ז"ל.

אלא שסיב הכותנה הלך ואיבד מערכו במהלך עבודות הייצור והעלויות הגבוהות הכרוכות בו, והמפעלים נסגרו זה אחר זה.

 

נכון להיום, נותר עדיין מפעל פולגת טכסטיל המייצר בדים. המפעל נרכש לפני כשנה על ידי מנהלי מפעל בגיר הסמוך, ולהם הוא מפנה את עיקר הייצור.

 

מפעל בגיר, אגב, הותיר בקרית-גת רק את המפעל המעצב אבי טיפוס לחליפות הנמכרות בכל העולם, ומעסיק כיום פחות מ-100 עובדים.

 

דוברו של אייזיק דבח מסר כי המפעל דאג מבעוד מועד ל-35 עובדים, שישובצו במפעלים באזור לאחר פרישתם. עוד דווח על מגעים למכירת המפעל שלא עלו יפה, ועל קושי להמשיך ולייצר בהפסד בשל היחלשות הדולר. מה עוד שהשכר משולם בשקלים והתמורה המתקבלת עבור הייצור היא בדולרים.

 

מהחברה סירבו למסור מה עומק ההפסדים כיוון שמדובר בחברה פרטית, אך ציינו כי מדובר בהפסדים שהלכו ותפחו בשנתיים האחרונות, וכי אין מנוס מסגירת המפעל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים