איראן: כ-300 בני אדם הוצאו להורג ב-2007
בעוד שמדינות רבות בעולם החליטו לבטל את עונש המוות או להקפיא את ביצועו, באיראן ממשיכים וביתר שאת. על פי נתונים שליקטו ארגוני זכויות אדם, מספרם של בני האדם שהוצאו להורג ב-2007 הוא כמעט כפליים ממספרם בשנת 2006. אתמול נתלו 13 בני אדם שהורשעו ברצח, באונס ובסחר בסמים
על פי הדיווח בעיתון הממלכתי "איראן", שמונה מהם נתלו אתמול בבית הכלא הידוע לשמצה "אווין" אשר בצפון טהרן. חמשת הנותרים, שהורשעו בהברחת סמים, נתלו בערים קום וזאהדאן. מחודש יולי נתלו באיראן יותר מ-55 עבריינים שהורשעו ברצח, אונס, שוד וחטיפה. (לסרטון מאתר יוטיוב שבו נראות ההוצאות להורג באיראן, לחצו כאן )
למרות שרוב מדינות העולם החליטו לבטל את ההוצאות להורג, או הפסיקו לבצען בפועל, באיראן מספרן של ההוצאות להורג כמעט הוכפל בשנה החולפת.
על פי נתונים שפרסמה סוכנות הידיעות הצרפתית, מספר ההוצאות להורג באיראן גדל כמעט פי שניים בשנת 2007 לעומת השנה שקדמה לה. על פי נתונים שליקטו ארגוני זכויות אדם, בשנת 2006 הוצאו להורג במדינה 177 בני אדם, ואילו בשנת 2007 מספרם הגיע לכ-300. הנתונים כוללים רק את מה שפורסם בכלי התקשורת במדינה וקרוב לוודאי שהמספר האמיתי של ההוצאות להורג גדול יותר.
בין השמונה שנתלו אתמול באווין גם ראחלה זמאני, צעירה בת 27, אם לשני ילדים קטנים בני חמש ושלוש. הוצאתה להורג נדחתה מספר פעמים בעבר בשל התנגדויות. היא הורשעה ברצח בעלה, לאחר שזה התעלל בה במשך שנים ארוכות.
ממשלת נורבגיה מיהרה לגנות אתמול את איראן על כך. "ניצור קשר עם שגריר איראן באוסלו ונביע מחאה על המעשה הברברי הזה", אמר ריימונד יוהנסון, סגן שר החוץ הנורבגי. הוא הוסיף כי "זה פשוט נורא ששני ילדים צריכים לגדול עכשיו בלי אמא או אבא". יוהנסון ציין כי הוא מודע לכך שנורבגיה היא מדינה קטנה עם השפעה דיפלומטית מועטה, אך הוסיף:
"המחאה חשובה למתנגדים לעונש המוות בתוך איראן".
מאז המהפכה האסלמית ב-1979, החוק באיראן מבוסס על ההלכה האיסלאמית (השריעה) וגזר דין מוות מוטל על מורשעים בעבירות כמו רצח, אונס, ניאוף, הומוסקסואליות, חטיפה, שוד והברחת סמים. העונשים מבוצעים במתחם בתי הכלא ולעיתים באופן פומבי במרכזי הערים.