סופית: דו"ח וינוגרד יפורסם ב-30 בינואר
הדו"ח לא יכלול המלצות אישיות אך יהיה מקיף ורחב, ו"יושם לפתחו של העם". בעוד השדו"ח החלקי עסק ברוב תקופת המלחמה עצמה, יעסוק הדו"ח המלא, שיפורסם בשעה 17:00, בהתנהלות הממשלות שקדמו לממשלת אולמרט, כמו גם ל-48 השעות האחרונות של הלחימה, לאחר החלטה 1701 של מועצת הביטחון
יש תאריך לטלטלה הפוליטית: ועדת וינוגרד לבדיקת המערכה בלבנון תפרסם את הדו"ח הסופי שלה ב-30 בינואר, כך נודע בצהריים (יום א'). הדו"ח שיפורסם צפוי להיות דו"ח מקיף ורחב, אך לא יכלול המלצות אישיות. עם זאת, גורמים המכירים את עבודת הוועדה מקרוב אומרים כי הדו"ח יהיה קשה ונוקב ויושם לפתחו של העם, כדי שזה יחליט נגד מי מהאחראים בכישלון המערכה בלבנון יש להטיל את האחריות.
הדו"ח יוגש באותו יום בשעה 17:00 לראש הממשלה, אהוד אולמרט, ולשר הביטחון, אהוד ברק. לאחר מכן תמסור הוועדה הודעה מיוחדת. הדו"ח הסופי יעסוק בין היתר בניתוח הלחימה על כל היבטיה ובכלל זה עקרונות צה"ל וסוגיות כגון מוכנות הצבא, בניין הכוח, הפעלתו, הכשרת המפקדים ותפיסת ההפעלה.
עוד נושאים בהם יתמקד הדו"ח הסופי הם: החלטות הדרג המדיני במערכה, כולל ההחלטה על תנאי הפסקת האש והלחימה ביומיים האחרונים - אחרי שהתקבלה החלטה במועצת הביטחון על הפסקת אש, היחסים בין הדרג המדיני והצבאי בנושא שימוש בכוח צבאי כחלק מתפיסה אסטרטגית של יעדי מדינת ישראל, האתוס הכללי של החברה הישראלית והקשר בינו לבין אתגרי המדינה והטיפול בעורף מבחינת המוכנות, התפיסה המבצעית ופעולות העורף והרשויות וכמובן תוצאות המלחמה.
חברי ועדת וינוגרד מציגים את הדו"ח החלקי (צילום: גיל יוחנן)
בעוד שהדו"ח החלקי של הוועדה עסק בעיקר בתקופה המלחמה עצמה, הרי שהדו"ח הנוכחי, המלא, יעסוק בממשלות שקדמו לממשלת אולמרט ובאחריותן לאורך השנים למצב העורף והימ"חים ובמוכנות של ישראל למערכה. הדו"ח יעסוק גם ב-48 השעות האחרונות של הלחימה, שלאחר ההחלטה על הפסקת האש 1701 של מועצת הביטחון של האו"ם. בפועל, הדו"ח הסופי לא יעסוק כמעט בששת הימים הראשונים של המלחמה ובהחלטה לצאת למלחמה - דברים שנידונו בהרחבה בדו"ח החלקי.
הדו"ח החלקי: כשל חמור
הדו"ח החלקי, כזכור, כלל שורה תחתונה אחת: "כשל חמור הנוגע להפעלת שיקול דעת, אחריות וזהירות".
הדו"ח פורסם שמונה חודשים וחצי לאחר תום המלחמה והיה אחד המסמכים החמורים שנכתבו בשנים האחרונות. הוועדה פסקה כי "אהוד אולמרט אחראי ליציאה ללא תוכנית מעובדת היטב. הוא אחראי לכך שהמטרות לא נקבעו בבהירות ובזהירות. הוא כשל כמנהיג הצריך להוביל את ארצו לפעולה צבאית יזומה מתוך שיקול דעת ואחריות".
במסיבת עיתונאים חגיגית ודרמטית, בה נמסרו עיקרי הדו"ח, מסר השופט בדימוס אליהו וינוגרד בשם הוועדה, כי התגלו כשלים חמורים בשיקול הדעת, וכן ביחסי העבודה שבין דרג צבאי לדרג מדיני. "את עיקר האחריות אנו מטילים על ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל הקודם", הצהיר יו"ר הוועדה, אבל הוסיף כי לכישלון - כמו גם ל"אכזבה הציבורית מתוצאות המלחמה" - היו שותפים נוספים. ועם זאת, הוועדה נמנעה גם בדו"ח החלקי מלפרסם המלצות אישיות לגבי הצמרת שכשלה.