שתף קטע נבחר

ברק על ירי הרקטות: נלמד, נחשוב ונחליט

שר הביטחון, אהוד ברק, התייחס לירי שתי הרקטות אל שלומי: "הארוע הזה חריג וחמור. איננו מתכוונים להרשות להפר את הסטטוס קוו. נלמד את מה שקרה, נחשוב ונחליט. את מה שצריך נעשה". תושבים בצפון חוששים שזה לא יהיה הסוף. מזכיר מושב מרגליות, איתן דוידי: "השקט היחסי בצפון מדומה ועלול להיות מופר"

הירי חמור, אך ישראל אינה מתכוונת לשנות את מדיניותה בצפון בעקבות ירי הרקטות אל שלומי - כך הבהיר בצהריים (יום ג') שר הביטחון, אהוד ברק. לדבריו, "הארוע הזה חריג וחמור. איננו מתכוונים להרשות להפר את הסטטוס קוו". ברק הוסיף כי "נלמד את מה שקרה, נחשוב ונחליט. את מה שצריך נעשה". הבוקר הגיעו למקום נפילת הרקטות קציני יוניפי"ל, שפתחו בחקירה.

 

השר לפיתוח הנגב והגליל, יעקב אדרי, סייר בגליל והגיב לירי הקטיושות על היישוב שלומי. לדבריו, "אנו רואים בממשלת לבנון אחראית והעניין נבחן בחומרה רבה. צריך לזכור שבמקום פועל כוח רב לאומי שתפקידו למנוע זאת. כנראה שארגוני המחבלים מנסים לחמם את הגזרות בצפון ובדרום ערב ביקורו של נשיא ארצות הברית, ג'ורג' בוש, על מנת לנסות ולהזכיר שהם קיימים".

 

ראש מועצת שלומי, גבי נעמן, הגיב בזעם על הירי: "לא נהיה שדרות השנייה. לא נסכים שעל העיר שלנו ייפלו טילים, ושאף אחד בממשלה לא יעשה שום דבר. לא ייתכן שמטח טילים כזה יישאר ללא מענה".

  

נעמן הגדיר את ירי הרקטות כ"עליית מדרגה" וטען כי רק בנס לא נגרמו פגיעות בנפש. "אני לא קובע עבור הממשלה אם להגיב בצורה צבאית או בצורה פוליטית, אבל היא חייבת לפעול מול חיזבאללה ומול ממשלת לבנון, הנושאים באחריות לירי הטילים האלה", אמר. בכל אופן, לדברי נעמן, השגרה בעיר נשמרת ולא התקבלה כל הנחיה ממערכת הביטחון להגברת כוננות.

  

עבור תושבי הצפון שחוו נפילה של מאות רקטות במהלך מלחמה לבנון השנייה, פגיעתן של שתי רקטות בשלומי היתה תזכורת לאיום הממשי, שטרם הוסר בעקבות המלחמה. איתן דוידי, מזכיר מושב מרגליות שעל גבול הצפון, לא מצפה שצה"ל יגיב לירי, אך דורש מהגורמים המדיניים לתת את דעתם לחומרת המצב. "שר הביטחון אמר שחיזבאללה מתחמש וצה"ל מוכן לכל תרחיש. אסור להיות שאננים, הם בודקים אותנו עם כל מיני רועי צאן ועם ירי רקטות. לא משנה אם זה 'ירי כבוד' לג'ורג' בוש או ניסיון של ארגון קיקיוני כזה או אחר לקבל פרסום.

 

"אנחנו תושבי הצפון למודי ניסיון וערב פרסום ועדת וינוגרד יש לנו מסר לשרי הממשלה - המערכת בדרום קשה, אך אסור לשכוח כי השקט היחסי בצפון מדומה ועלול להיות מופר ולדרדר את האזור בדברים שאף אחד לא מעוניין בהם כרגע".

 

יוסי אלימלך, תושב קריית שמונה, ביקש לפנות לראש הממשלה, אהוד אולמרט. "יש אחראית למצב וזו ממשלת לבנון. צריך להבהיר לפואד סניורה שיחיל את הריבונות שעליה הוא נלחם, לא רק ברחבי ביירות, אלא בכל שטחי המדינה. אני רוצה לשמוע גינויים מהאו"ם וממדינות ערב. הם צריכים להבין שפעם נוספת עלולה להפסיק את ההבלגה הישראלית. אסור לתת לחיזבאללה לחזור לגדר כפי שהיה ב-2006".

  

ראש המועצה האזורית גליל עליון, אהרון ולנסי, אמר כי "בשנה וחצי האחרונות שרר שקט באזור ואנחנו צריכים לנצל אותו לפיתוח ההתיישבות והתיירות באזור. צה"ל והממשלה יודעים היטב את עבודתם ואסור להתייחס ל'תאונה' מעין זו שראינו שבשלומי לשינוי במצב החיים התקין בגליל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אהוד ברק. לא נשנה הסטטוס קוו
צילום: גיל יוחנן
אסור להיות שאננים. איתן דוידי
צילום: אביהו שפירא
מומלצים