ארה"ב: ריצ'רדסון פרש מהמירוץ לנשיאות
המתמודד הדמוקרטי ביל ריצ'רדסון פרש מהמירוץ לנשיאות ארצות הברית לאחר שספג מפלה בבחירות המקדימות שנערכו באיווה ובניו המפשיר, והבין שלא יצליח לגבור על שני המובילים, קלינטון ואובאמה. סוף הקמפיין של האיש שרצה להיות הנשיא ההיספני הראשון
מושל מדינת ניו מכסיקו, ביל ריצ'רדסון, החליט לפרוש מהמירוץ לתפקיד מועמד המפלגה הדמוקרטית לנשיאות ארצות הברית. כך מסרו הלילה (חמישי) מקורביו. החלטתו התקבלה ככל הנראה לאחר שהבין כי אפסו סיכוייו לגבור על יריביו במירוץ, כשהגיע למקום הרביעי בלבד בבחירות המקדימות שנערכו שלשום בניו-המפשיר.
מקורביו של המושל מסרו כי הוא קיבל את ההחלטה לאחר פגישה שקיים אתמול עם אחד מיועצי הקמפיין שלו, והוסיפו כי הוא צפוי לפרסם הודעה רישמית בנושא בהמשך היום. פרשנים פוליטיים בארצות הברית העריכו כי ריצ'רדסון התקשה להשתוות לשני היריבים המובילים מבין מועמדי המפלגה הדמוקרטית, הילארי קלינטון וברק אובמה, לאחר שהשניים הצליחו למשוך אליהם את מרבית תשומת הלב התקשורתית. בבחירות בניו המפשיר זכה ריצ'רדסון בקושי רב לכחמישה אחוזים מהקולות, ובבחירות המוקדמות באיווה בשבוע שעבר זכה לשני אחוזים בלבד.
כשהודיע ריצ'רדסון על הצטרפותו למרוץ, הוא הצהיר כי בכוונתו להיות הנשיא ההיספני הראשון בבית הלבן. הוא מחזיק קורות חייים מרשימים במיוחד, ונחשב למתמודד המנוסה ביותר מבין המועמדים לנשיאות. ריצ'רדסון כיהן כחבר קונגרס וחבר קבינט, היה שגריר ארצות הברית באו"ם ושר האנרגיה.
מושל ניו מכסיקו היה המועמד היחידי שהבהיר כי ברצונו להוציא את הכוחות האמריקנים מעיראק במהירות האפשרית, אפילו תוך הפקרת ציוד צבאי. הוא נהג להאשים את קלינטון ואובמה כי "הם לא מתחייבים להחזיר את החיילים האמריקניים מעיראק בהקדם האפשרי ".
"על הנשיא הבא להוציא את החיילים מעיראק בלי דיחוי", אמר בעבר ריצ'רדסון. "אני מכיר היטב את המזרח התיכון, וברור שנוכחותנו בעיראק כבר אינה מסייעת". הוא הוסיף כי הנשיא הבא "חייב להיות מסוגל לאחד את האומה האמריקנית", שלטענתו סובלת מ"פילוג בין-מפלגתי". "ברור שוושינגטון מפוצלת, וחייבים לחזור למדיניות של שיתוף וכבוד הדדי כדי לשקמה, אמר.
המפלגה הדמוקרטית עברה שבוע מלא בתהפוכות, שהתחיל בנצחונו המפתיע של ברק אובאמה בבחירות המקדימות שנערכו באיווה. אובאמה גבר על הילארי קלינטון, שהובילה עד אז ללא עוררין על מתחריה. עם זאת, קלינטון השיבה את כוחה בבחירות שנערכו חמישה ימים מאוחר יותר בניו-המפשיר, כשניצחה את אובאמה בהפרש של כשני אחוזים.