דרום קוריאה: האישומים נגד הנשיא הנבחר ייחקרו
החלטת הממשלה היוצאת להקים ועדה מיוחדת שתחקור את האישומים בשחיתות נגד הנשיא הנבחר זכתה היום לאישורו של בית המשפט החוקתי במדינה, למרות שהשופטים ציינו כי ההחלטה מנוגדת במידת מה לחוקה. עם זאת, הוועדה צפויה לסיים את עבודתה בסמוך למועד השבעתו של הנשיא הנבחר - וכך ייתכן שכבר יהנה מחסינות משפטית
בית המשפט החוקתי בדרום קוריאה פסק היום (ה') כי תוקם ועדה מיוחדת שתחקור את האישומים בשחיתות נגד הנשיא הנבחר לי מיונג-בק. זאת, למרות שמדובר בהליך הנוגד את החוקה במדינה.
הממשלה היוצאת, תחת שלטונו של יריבו הפוליטי של לי, רו מו-היון, אישרה את הקמתה של הוועדה המיוחדת בסוף חודש דצמבר. בכך, הפך לי לנשיא הנבחר הראשון במדינה העומד בפני חקירה פלילית. לי השמרני ניצח בבחירות לנשיאות שנערכו במדינה ב-19 בדצמבר ברוב מוחץ, והביא למהפך במדינה בזכות הבטחותיו לחזק את כלכלתה.
דובר מטעם בית המשפט החוקתי אמר כי מאחר שרק חלק מההליך המשפטי מנוגד לחוקה, ניתן יהיה לקיימו בכל זאת.
לי יושבע ב-25 בפברואר, ועל פי ההערכות, עד אז תשלים הוועדה את חקירתה. פרשנים משפטיים ציינו כי עובדה זו מאותתת כי לא יהיה אפשרי להגיש כתב אישום רשמי נגד לי לפני שייכנס לתפקידו החדש. על פי החוק הנהוג במדינה, הוא יהנה מחסינות משפטית לאחר שייכנס לתפקיד.
למרות שקרובי משפחתו של לי ביקשו מבית המשפט לשקול מחדש את החקירה המתוכננת, פסק בית המשפט כי רק
אלמנט אחד בהחלטת הממשלה - סעיף המקנה לתובע המיוחד כוח לזמן בכוח עדים לחקירה - מנוגד לחוקה.
צ'וי הן-סו, פרשן פוליטי מאוניברסיטת קונקוק בדרום קוריאה, אמר כי למרות שהיקף החקירה צומצם, העדים עשויים להרגיש מחויבים לבוא להעיד - ולא יזכו לביקורת פומבית נוקבת. "בשערורייה פוליטית כמו זו, הם ייאלצו לשתף פעולה גם אם התובע המיוחד לא יכפה זאת עליהם", העריך.