שתף קטע נבחר

 

ילדה תהיה במעצר עם אמהּ המיועדת לגירוש

אמהּ הפיליפינית של הילדה בת ה-4 מיועדת לגירוש מהארץ, אך אביה הישראלי דורש כי בתו תישאר בישראל. בינתיים קבע בית המשפט כי הבת תהיה עם האם בבית המעצר בחדרה, ואילו האב יוכל לקחת אותה מדי בוקר לגן

ילדה שנולדה לאם פיליפינית ולאב ישראלי, תתגורר עם אמה העצורה לקראת גירושה מהארץ. עם זאת, נקבע כי האב יוכל להוציא את בתו מדי בוקר מבית המעצר "מיכל" בחדרה לגן הילדים, עד לסיום הדיון בנושא המשמורת על הילדה. כך קבע היום (ה') בית משפט המחוזי בחיפה

 

תחילתה של הפרשה לפני כמה שנים, ברומן בין גבר ישראלי נשוי לאשה מהפיליפינים. לפני כארבע שנים נולדה לשניים בת, הרשומה כאזרחית ישראלית. כאשר היתה הילדה כבת שנתיים, היא יצאה מהארץ עם אמה לפיליפינים. מספר שבועות לאחר מכן הודיע האם לאב כי הבת חלתה. "הוא טס מיידית אליהן, ומצא אותה בפחון נטוש בפאתי הכפר, ללא כל אמצעי מחיה בסיסיים. האב החזיר את בתו ארצה, היא אושפזה בבית חולים, וחוות דעת הרופאים היתה כי היא חלתה בשל תנאי תברואה קשים ביותר", תואר בהחלטת בית המשפט.

 

הילדה התגוררה מאז האירוע עם האב. בחודש מרס אשתקד הגיעה האם לארץ, בעזרת אשרת כניסה שהשיג עבורה האב, אולם לא הצליחה לקבל אשרת שהייה ועבודה קבועה. עכשיו היא עומדת בפני גירוש מהארץ ומוחזקת בבית מעצר בהמתנה לדיון בעניינה.

 

האם לא תגורש עד לסיום הדיון

בשלב זה הגיש האב בקשה לבית משפט השלום בחדרה לקבל משמורת קבועה על הילדה. הוא ציין כי טובת הילדה מחייבת את הישארותה בארץ, וציין כי אמה חיה בעוני בפיליפינים, והילדה תגדל שם בתנאי עזובה ודלות.  בית משפט השלום פסק בתחילה כי הפעוטה תישאר עם אמה, בשל מה שמכונה "חזקת הגיל הרך", לפיה ילד עד גיל שש יהיה לעולם עם אמו. השופטת הוסיפה כי גם מה שנאמר לה על התנאים הקשים בפיליפינים, אין בהם כדי לסתור את חזקת הגיל הרך.

 

האב ערער לבית המשפט המחוזי בחיפה. השופטת שושנה שטמר הוציאה מיד עם הגשת הבקשה צו עיכוב יציאה מהארץ לילדה, וקבעה עוד כי גם האם לא תגורש עד לסיום הדיון. "דיון בתביעת משמורת כאשר האם והבת בפיליפינים, נראה קשה, אם לא בלתי אפשרי. מנגד אינני סבורה שיש להפריד בשלב זה בין האם לבין בתה".

 

השופטת ציינה כי לאב יש את הזכות להוציא ולהחזיר את הבת מדי יום לגן הילדים. היא קבעה כי לא השתכנעה מדברי האב שהמשמורת למעשה היתה אצלו עד עכשיו, והוסיפה כי האם "נראתה אומללה ומפוחדת מהמחשבה שתיאלץ להשאיר את בתה כאן... הפתרון החלקי הוא, שיעוכב צו הגירוש מהארץ עד למתן פסק הדין של המשמורת, ובינתיים תפנה האם לרשויות המתאימות על מנת לנסות לקבל אשרת ישיבה ולו גם על פי החריגים הנוהגים במשרד הפנים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים