שתף קטע נבחר
 

פילה דניס למשקיענים

אין ברירה. לפעמים רוצים או צריכים להשקיע ולהכין מנה מרשימה ומיוחדת שתפיל את הסועדים מהרגליים. הנה מתכון נהדר שדורש השקעה, אבל נותן תמורה: פילה דניס בציפוי אגוזים, עם לבבות ארטישוק וסלסת פלפלים ברוטב רוקט

פילה דניס בציפוי אגוזים, עם לבבות ארטישוק וסלסת פלפלים ברוטב רוקט

מתכון באדיבות השף זיו שלף מ"קייטרינג שלף"

 

המרכיבים (ל-4 מנות):  

לדג:

דניס מפולט וחתוך ל-4 מנות (כל פילה חתוך לחצי)

100 גרם אגוזי לוז קלופים וקצוצים

2 חלבונים

100 גרם קמח

שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

לסלסת פלפלים:

3 פלפלים, כל אחד בצבע אחר: צהוב, אדום וירוק

1 פלפל צ'ילי טרי

מיץ לימון סחוט טרי

מלח

פלפל

לארטישוק:

2 ראשי ארטישוק

100 מ"ל שמן זית

מלח

פלפל לפי הטעם

רוטב רוקט-

200 גרם עלי רוקט שטופים ויבשים

100 גרם חמאה

1/2 כוס שמנת מתוקה

1/2 כוס יין לבן

2 שיני שום קצוצות

2 בצלי שאלוט קצוצים

 

אופן ההכנה:
  1. הדג: טורפים קלות את החלבונים ומניחים בקערה שטוחה. מניחים את האגוזים בצלחת אחרת. מקמחים את נתחי הדג - רק בצד של העור, טובלים בחלבונים ואח"כ באגוזים - בצד של העור שקומח - לא מצפים את הצד השני. לוחצים את הדג היטב לאגוזים עד שנוצרת שכבה אחידה (כמו לשניצל). ממליחים ופלפלים מעט את הנתחים.
  2. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הדגים במחבת עם מעט שמן. מטגנים את הדגים מצד אחד בלבד - הצד שצופה באגוזים. מטגנים עד השחמה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 5 דקות.
  3. סלסת פלפלים: חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות (כמו סלט ירקות קצוץ), מתבלים בלימון, מלח, פלפל, שמן זית וצ'ילי לפי הטעם.
  4. לבבות ארטישוק: מקלפים את הארטישוק עד לקבלת לב ארטישוק נקי. מכניסים לסיר עם שמן זית, מלח, פלפל ומוסיפים מים עד לכיסוי חצי מגובה הארטישוק. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ללהבה בינונית ומשאירים את הסיר על הגז עד לאידוי כל המים. מכבים את האש.
  5. רוטב רוקט: מחממים חצי מכמות החמאה במחבת ומטגנים את השאלוט והשום עד להזהבה. מוסיפים את היין ומבשלים עד שהתערובת הצטמצמה בחצי. 
  6. מוסיפים את עלי הרוקט וממשיכים לבשל 2 דקות. טוחנים בעזרת בלנדר את הרוטב ומסננים. מחזירים את הרוטב ללהבה ומוסיפים את שארית החמאה ואת השמנת ומערבבים עד שהרוטב סמיך. מתבלים את הרוטב במלח ופלפל לפי הטעם.
  7. ההגשה: חותכים את לבבות הארטישוק לארבע ומניחים שני רבעים במרכז כל צלחת. מעל מניחים את הדג כשהצד שמצופה אגוזים פונה מעלה. מניחים כמה כפותשל סלסלה, יוצקים מסביב מרוטב הרוקט ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנה למשקיענים
צילום: דן פרץ
מומלצים