החטופות בקולומביה: נכלאנו עם נחשים ארסיים
קונסואלו גונזלס וקלרה רוחאס, ששוחררו שש שנים לאחר שנחטפו, סיפרו על החיים בחרדה מתמדת ועל התעללות החוטפים. "כשניסינו לברוח נענשנו ונכלאנו בתא עם נחשים ועכבישים ארסיים", סיפרה אחת מהן. במקביל, דרש נשיא ונצואלה צ'אבס להסיר את ארגוני הגרילה בקולומביה מרשימת הטרור העולמית
סיפורים מהשבי: יומיים לאחר ששוחררו מהשבי בקולומביה, החלו קונסואלו גונזלס וקלרה רוחאס לחשוף פרטים על שש השנים בהן הוחזקו בידי ארגון הגרילה הקולומביאני FARC. השתיים סיפרו כי בשלב מסוים ניסו לברוח, אולם כשנתפסו "הוענשו" והוחזקו בתא אליו הוכנסו גם נחשים ארסיים ועקרבים.
רוחאס, שנחטפה יחד עם המועמדת לנשיאות אינגריד בטנקור, סיפרה כי השתיים ארגנו מבצע הימלטות כושל ממחנה המורדים בו הוחזקו. לדבריה, הן נתפסו במהרה לאחר שלא מצאו את דרכן בסבך הג'ונגל. "לא יכולנו לעזוב את האזור שמסביב למחנה משום שלא הצלחנו למצוא את דרכנו בחשכה", סיפרה רוחאס בראיון לתחנת רדיו בונצואלה, לשם הועברו השתיים לאחר שחרורן.
לדבריה, לאחר שנתפסו ננעלו השתיים בצריף אליו הכניסו חוטפיהן נחשים ארסיים, עכבישים ואף פגר נמר שהרגו. רוחאס ובטנקור נחטפו ב-2002 בעת שהאחרונה התמודדה לנשיאות, אולם רוחאס שוחררה במסגרת עסקה שרקם נשיא ונצואלה, הוגו צ'אבס, בעוד בטנקור נותרה בשבי.
במהלך שהותה בשבי הרתה רוחאס לאחד מחוטפיה, וילדה את בנה עמנואל. במשך תקופה ארוכה האמינו הרשויות במדינה כי הילד נמצא אף הוא בשבי, אולם מאוחר יותר התברר כי הוא הועבר לידי משפחה אומנת בבבוגוטה. רוחאס אמורה להתאחד עם בנה בימים הקרובים, כשתשוב לקולומביה.
צ'אבס: להסיר את ארגוני המורדים מרשימת הטרור
גם גונזלס, שכיהנה כחברת פרלמנט בעת חטיפתה, סיפרה על השנים הארוכות אותן העבירה בחרדה מתמדת. "חיינו בתחושה נוראית של סכנה מתמדת", סיפרה גונזלס, שנחטפה בשנת 2001. לדבריה, השתיים חששו כל העת שיפגעו מהפצצות חיל האוויר הקולומביאני, שהתקיף את מחנות המורדים בהם הוחזקו. "שמענו את הפצצות נופלות מטרים ספורים מאיתנו, ואת כוחות הצבא מתקרבים. החיים במלחמה הם חיים נוראיים", אמרה.
צ'אבס, שקיים בחודשים האחרונים מגעים קדחתניים עם ארגון המורדים המרקסיסטי "צבא המהפכה של קולומביה" (FARC) שהחזיק בשתיים,
קרא אמש לנשיא קולומביה ולקהילה הבינלאומית להסיר את לוחמי הגרילה הקולומביאנים מרשימת ארגוני הטרור. לדבריו, יש להכיר בכך שמדובר ב"צבאות לכל דבר".
"אני קורא לך להכיר בפעילי הארגונים כחיילי קולומביה ולא כקבוצות טרור, ואני דורש זאת גם ממשלות בעולם המגדירות אותם ככאלה", אמר צ'אבס. נשיא קולומביה, אלווארו אוריבה, מיהר לדחות את הדרישה, בטענה כי המורדים בקולומביה הם "טרוריסטים" הממנים את פעילותם על ידי סחר בקוקאין. "הם גרמו לכאב וסבל, והביאו להגברת העוני והאבטלה", טען אוריבה.