שתף קטע נבחר

 

עדויות: עשרות פליטים סודנים צועדים לב"ש

לפי עדי ראייה, שיירה של פליטים צועדת בקור המקפיא בנגב אחרי שצבאה על שערי כלא קציעות. "זו לא הפעם הראשונה", סיפרה נציגת ארגון סיוע. בשב"ס מסבירים: אנחנו לא הגורם המוסמך לטפל

כ-30 פליטים סודנים צועדים הערב (יום א') בקור מקפיא מכלא קציעות לבאר שבע. קבוצת הפליטים הגיעה בצהריים לכלא קציעות וביקשה להיכנס, אך בשערי הכלא סירבו לקבלם, כנראה משום שלא היו בידיהם מסמכים דרושים מהצבא.

 

באין פתרון, התקדמו הפליטים לעבר הכביש המוביל לבאר שבע. עד ראייה שעבר במקום סיפר ל-ynet: "נסעתי לכיוון קציעות ולפתע הבחנתי בשיירה של פליטים שהולכים ברגל לכיוון הנגדי. המשכתי לנסוע ואז ראיתי קבוצה גדולה יותר של כ-20 פליטים סמוך לכלא קציעות, רובם גברים, לבושים היטב ולא נראים כאלו שזה עתה חצו את הגבול. כששאלתי אותם לאן מועדות פניהם אמרו לי - לבאר שבע. אין לי מושג איך הם יעשו את המרחק הזה ברגל בקור המקפיא ששורר כאן".

 

אלישבע מילקובסקי מארגון "סיוע לפליטים" הזעיקה שני פעילים המתגוררים במועצה האזורית רמת נגב ואלו מחפשים אחרי השיירה. מילקובסקי אמרה ל-ynet: "זו לא הפעם הראשונה שזה קורה. מקרה דומה קרה בקיץ. לעיתים הצבא משאיר אותם בצומת הסמוך לקציעות ולא תמיד מקבלים אותם שם".

 

מילקובסקי סיפרה כי בתקופה האחרונה כלא קציעות מלא והם אינם מקבלים פליטים נוספים. "בניגוד לקיץ", הוסיפה, "קר מאוד בלילות והם לא יוכלו לישון בחוץ ולחכות עד שיכניסו אותם. זה מדאיג אותנו מאוד ולכן הוצאנו פעילים לשטח לחפש אחריהם".

 

פליטים נוהגים לחצות את הגבול ממצרים

דובר שירות בתי הסוהר, סגן גונדר ירון זמיר, שלל את האפשרות כי היום בוצע שחרור של פליטים סודנים. "כאשר יש שחרור הוא מבוצע בצורה מסודרת והסודנים מועברים לגורמים שקולטים אותם". גורמים בשב"ס מוסיפים ואומרים כי זו אינה הפעם הראשונה שפליטים סודנים מגיעים עצמאית לכלא, ובכל מקרה כזה הגעתם מדווחת לצבא.

 

"שב"ס הוא הגורם שמחזיק אסירים ועצורים, זאת רק לאחר שהם מועברים מטעם גורם אשר עוצר אותם - כגון משטרה, צה"ל או מג"ב",

 טענו בשב"ס והוסיפו: "מכיוון שהפליטים הם אינם גורם שבסמכותנו לעצור ולהעבירם למשמורת בתוך הכלא, הגעתם דווחה לצבא".

 

מדובר צה"ל נמסר: "בהתאם להנחיית הדרג המדיני, נעשה הטיפול הראשוני במסתננים על ידי צה"ל בהתאם להוראות החוק למניעת הסתננות. זאת עד לטיפולן של הרשויות האזרחיות המוסמכות. עם זאת, לעיתים נענות בשלילה בקשותיו של צה"ל להעביר את המסתננים לרשויות האזרחיות לכן נאלץ צה"ל לשחררם בלית ברירה".

 

פליטים סודנים רבים חוצים מדי יום את הגבול המצרי לכוון ישראל. בקיץ האחרון סיכמו ישראל ומצרים על החזרת 2,000 פליטים סודנים שאינם פליטי דרפור למצרים. כ-500 פליטים נקלטו בישראל. מחנה המעבר למסתננים האפריקנים בקציעות הוגדל ויכול לקלוט כ-1,000 נפש. במקביל החלה לפעול מדיניות ל"החזרה חמה" של מסתננים מאפריקה כדי למנוע תופעה של "השתקעות" שלהם בישראל.

 

בהכנת הידיעה השתתף רענן בן צור
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מי יטפל בפליטים הסודנים? ארכיון
צילום: שרון ברוורמן
הרשויות מתווכחות. הפליטים ברחוב. ארכיון
מומלצים