בית המריבה: היהודים שוללים בדיקת המשטרה
חוות דעת של מומחה לגרפולוגיה שהוכנה לבקשת הישוב היהודי בחברון מעלה תמיהות באשר לבדיקת מסמכי הרכישה שנעשתה בידי מעבדה לזיהוי פלילי. המומחה קבע: חוות הדעת המשטרתית אינה עומדת בקריטריונים המקצועיים הנדרשים, היא עמומה ונעדרת פירוט ונימוק
"דו"ח המעבדה לזיהוי פלילי של המשטרה בעניין רכישת הבית בחברון אינו מקצועי". כך טענו אמש (יום ב') בוועד הישוב היהודי בחברון, בהתבסס על חוות דעת מומחה שהוכנה לבקשת הוועד.
המאבק על הישיבה ב"בית המריבה" מתנהל במישור המשפטי, בעוד התושבים היהודים טוענים כי רכשו את הנכס כחוק והמדינה טוענת מנגד כי מסמכי העסקה זויפו. קביעת הפרקליטות מסתמכת על דו"ח של המעבדה לזיהוי פלילי של המשטרה. דיון נוסף בסוגייה נקבע בבג"ץ ליום חמישי הקרוב.
אנשי הישוב היהודי טוענים כי המסמכים שלגביהם התעורר חשד אינם אינם מסמכי הרכישה עצמם, אלא מסמכים נלווים, כגון האישורים של הנוטריון הפלסטיני ביריחו. לצורך בדיקת המסמכים גויס הגרפולוג ד"ר מרדכי ורדי, מומחה המשמש כממונה מטעם בתי משפט לבדיקת כתבי יד.
ד"ר ורדי קובע בדו"ח שחיבר כי קביעת המז"פ שעליה מבוססת "טענת הפלישה" אינה עומדת בקריטריונים המקצועיים הנדרשים. לדבריו, מדובר בחוות דעת עמומה, הנעדרת פירוט ונימוק.
ורדי מבקר במיוחד את העובדה שחוות הדעת המשטרתית לא התייחסה כלל למסמך שעליו אין כל עוררין - הסכם המכר שעליו חתומים הפלסטינים שמכרו את הבית. לדבריו, אין ספק לגבי האותנטיות של המסמכים וחתימות הפלסטינים המעורבים בעסקה.
המומחה שגויס בידי הישוב היהודי בחברון מעלה סברה כי ייתכן שבדיקת המשטרה התבססה על "זיוף עצמי" של הפלסטינים, כלומר: אפשרות שהחתימות שנמסרו למשטרה לצורך השוואה - שובשו, כדי להטעות את חוקרי המז"פ. ד"ר ורדי מציין כי מדובר בתרגיל מוכר, שיש לתמוה כיצד לא עלה כלל כאפשרות במהלך הבדיקה.
מאבק שנמשך חודשים
המדינה טענה בשבוע שעבר בתשובה לבג"ץ בנושא, כי המשטרה תאלץ לסייע בפינוי דיירי הבית. המדינה חזרה על טענתה, לפיה "בית המריבה" שייך לפלסטיני תושב חברון והמסמכים שהציגו המתנחלים - מזוייפים.
על פי תשובת המדינה, הבעלים החוקיים של המבנה הוא באיז ראג'בי, פלסטיני תושב חברון, אשר טען לבעלות על הבית. המדינה קיבלה את טענתו כי העיסקה שנערכה בינו לבין איוב ג'באר, פלסטיני אשר ביקש לרכוש את הבית בשם המתנחלים, מעולם לא הושלמה והעברת הנכס לא בוצעה.
הפרשה החלה במארס אשתקד, אז נכנסו מאות צעירים ותלמידי ישיבה לבית של פלסטיני,
תושב חברון, כחצי קילומטר מקריית ארבע. לטענת המתנחלים, יש בידיהם אישורי בעלות על הבית, אולם הפלסטיני טוען שהבית בבעלותו.
לאחרונה התחייבה המדינה בפני ועדת הערר של המינהל האזרחי שלא לסלק את הדיירים עד להכרעת בית המשפט. זאת, לאחר שבג"ץ הוציא צו ביניים האוסר על פינוי "בית המריבה", בעקבות העתירה שהגישו ועד היישוב היהודי בחברון.