"לאולמרט יש זמן לסיינפלד, אבל לא למרצים"
כ-150 סטודנטים מאוניברסיטת בן גוריון מתבצרים בבניין הסנאט ומאיימים לא לצאת עד שיימצא פיתרון לשביתת המרצים, בלי לבטל את הסמסטר. "זה נורא מתסכל לראות שכל כך בקלות הדברים עוברים לסדר היום", אומרת אחת המתבצרות, "זה חיים של סטודנטים, משפחות, ותלמידים של פרויקט פר"ח שלא מקבלים שיעורי עזר"
ביום שישי יוחלט האם לבטל את הסמסטר בעקבות שביתת המרצים , והסטודנטים לא מוותרים. כ-150 סטודנטים מתבצרים כבר כמעט 20 שעות בבניין הסנאט של אוניברסיטת בן גוריון, והיום (ד') הצטרפו למחאה כ-100 סטודנטים בתל אביב, ש"כבשו" אף הם את בניין הסנאט בקמפוס בדרישה "להציל את הסמסטר".
הסטודנטים שמתבצרים בבניין הסנאט בבאר שבע השביתו אותו מעבודה. בלילה הם קיימו מסיבת "רייב" ולאחר מכן ישנו בשקי שינה וניזונו מאוכל שנתרם. לטענתם, "לאולמרט יש זמן להיפגש עם ג'רי סיינפלד ועם יצפאן, אבל לא להיפגש עם נציג המרצים. איפה סדר העדיפויות שלך, אדוני ראש הממשלה? אנחנו מוכנים להתבצר כאן עד שהוא יתעורר".
בבניין הסנאט (צילום: ניבה סימון)
הילה שפירא, סטודנטית שנה ב' לכלכלה ופסיכולוגיה, סיפרה ל-ynet: "אנחנו מתבצרים כאן ולא מתכוונים לזוז. השביתה נמשכת כבר שלושה חודשים, ולא היתה התערבות של הממשלה חוץ מאיזה משפט שאולמרט אמר בדיון מסוים בכנסת. ברגע האחרון הוא שלח את המזכיר שלו שידבר עם נציגי המרצים. הממשלה מנסה להכניס את שוחט בין השורות, תמורת העלאת שכר ואת זה אנחנו מנסים למנוע.
"אנחנו לא רוצים לאבד שנה. זה חיים של סטודנטים, משפחות, ותלמידים של פרויקט פר"ח שלא מקבלים שיעורי עזר. זה נורא מתסכל לראות שכל כך בקלות הדברים עוברים לסדר היום. אנחנו מעדיפים לעבוד קשה מאד ולספוג את הנזקים של השביתה מאשר לדחות בשנה. יש לזה השלכות חמורות על החיים של כולנו"
מיכל רענן, גם היא לומדת פסיכולוגיה וכלכלה זו השנה השנייה, הוסיפה: "אני מתבצרת כאן כי אולי ככה הדרישה שלנו שלא יבוטל הסמסטר תישמע. נשיאת האוניברסיטה, רבקה כרמי, יצאה אלינו אתמול אחר הצהרים עם דמעות בעיניים. היא לא
חידשה יותר מדי ואמרה שכנראה כל הסיפור ירד לטמיון.
"אני אהיה כאן כמה שאצטרך, הלילה וגם מחר. אם יבטלו את השנה - זה נורא. כולנו חתמנו על שכר דירה, לא עבדנו בתקופה האחרונה כי לא ידענו מתי זה ייגמר. אם יסגרו את האוניברסיטאות ביום א', אז גם קורסים שעשיתי לא ייחשבו - כלומר שנה הבאה מתחילה מאפס".
רענן סבורה שביטול שנת הלימודים תוביל לנהירה החוצה מהאוניברסיטאות אל המכללות הפרטיות או לחו"ל, וההשכלה הגבוהה תיפגע באופן ניכר.
שר האוצר, רוני בר-און, התייחס בנאומו במליאת הכנסת לשביתת הסגל הבכיר באוניברסיטאות. השר בר-און אמר כי דרישות השכר של המרצים הן "מוגזמות באופן פראי, אסור לכבד אותן. הן דרישות מופקרות".
לדבריו, "לקחו פה מאה אלף סטודנטים בתוך בני ערובה, ומאיימים". בר-און הכחיש כי משרדו אינו גמיש בעמדתו במשא ומתן מול המרצים וטען כי הסגל הבכיר דורש כעת יותר משדרש בתחילת הדיונים.