עיני מציע: תוספת מיידית של 15.3% למרצים
המתווה שמציע יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, כולל תוספת שכר של 15.3 אחוז למרצים בגין השחיקה בשכרם בשנים 1997-2006. בנוסף יקבלו 1.5 אחוז תוספת עד 2015 ו-5 אחוזים, בדומה לעובדי המגזר הציבורי
יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, מציע למרצים תוספת מיידית של 15.3 אחוז לשכרם, בגין השחיקה ב-2006-1997 - כך נודע בצהריים (יום ה') ל-ynet. בנוסף, יקבלו המרצים תוספת שכר של 1.5 אחוז בשנה ב-2015-2007. לכך יתווספו עוד 5 אחוזים, כפי שקיבלו כל עובדי המגזר הציבורי, וכפי שקיבלו המורים לאחר השביתה.
באחרונה הציע נשיא בית הדין לעבודה, השופט סטיב אדלר, כי בדיקת השחיקה בשכר המרצים תתבצע לפי המפתח הבא: אחוזי השחיקה ינועו ממינימום של 11% עד מקסימום של 21% תוספת עבור השחיקה משנת 2001. אם הבורר ימצא כי השחיקה בשיעור 16% ויותר, יקבלו המרצים את מלוא 21% התוספת. לעומת זאת, אם הבורר יגלה שהשחיקה בשיעור של פחות מ-16%, יקבלו המרצים תוספת אוטומטית 11% עבור השחיקה. המרצים דרשו במסגרת המשא ומתן תוספת של 35% עבור השחיקה בשכרם, ודחו את הצעת הפשרה של השופט אדלר.
היום אמורה להתקיים פגישת משא ומתן בין הצדדים במאמץ למצוא פתרון למשבר, אך עדיין לא נקבע מועד. באוניברסיטאות ממשיכים להיערך במקביל לסגירת השערים מיום ראשון הקרוב. היום יקיימו נשיאי האוניברסיטאות פגישה דחופה עם המנכ"לים של כל אוניברסיטה, כדי לדון בהבטים הלוגיסטיים של ההחלטה. ראשי האוניברסיטאות הודיעו כי אם לא יושג הסכם עד מחר בצהריים, יבוטל הסמסטר וייסגרו האוניברסיטאות.
"התאבדות, הרס ושקיעה"
נשיא האוניברסיטה העברית, פרופ' מנחם מגידור, כתב לחברי הסגל הבכיר: "האחריות כלפי הסטודנטים, האוניברסיטה העברית והציבור מחייבת אותי בשעה זו לסגור את שערי האוניברסיטה עד שיימצא פיתרון.
"האוניברסיטה איננה יכולה - לא מהבחינה הכלכלית, לא מהבחינה הציבורית ולא מהבחינה המוסרית - לשאת במחיר ביטולהּ של שנת הלימודים. זוהי התאבדות של המוסד, הרס המערכת ושקיעתה של העשייה האקדמית. כל ההישגים שהסגל נאבק עליהם בשביתה זו עלולים להתגמד לנוכח החורבן שבתוכו נצטרך לעבוד אחר-כך".
יו"ר מפלגת העבודה, שר הביטחון אהוד ברק, קרא לראש הממשלה, אהוד אולמרט, "לפעול מיידית לאימוץ הצעת יושב ראש ההסתדרות, עופר עייני, לפתרון המשבר באוניברסיטאות". בישיבת שרי מפלגת העבודה אמר ברק: "לאחר שהמרצים הסכימו למתווה עייני, על ראש הממשלה לאמץ את ההצעה עוד היום ולמנוע את ביטול שנת הלימודים, שיכול לגרום לנזק בלתי הפיך להשכלה הגבוהה בישראל".
הסטודנטים החריפו את צעדיהם, ביום ה-88 לשביתת המרצים. כ-150 סטודנטים בטכניון שבחיפה נכנסו הבוקר לבניין הסנאט של המוסד, במחאה על המשבר המתמשך באוניברסיטאות. הסטודנטים אמרו כי הם מתכוונים להתבצר בבניין עד שיימצא פיתרון להצלת הסמסטר. במקביל הגיעו כ-50 סטודנטים וכמה חברי סגל בכיר ב-20 מכוניות לכביש מספר 1 ליד מחלף בן-שמן, לכיווןן מזרח. הסטודנטים והמרצים שיבשו שם את התנועה.