שתף קטע נבחר
 

כמחצית מחולי אסתמה בישראל גדלו בבתי מעשנים

סקר שערכה עמותת "לנשום" מגלה כי מחלת האסתמה פוגעת קשה באיכות החיים, מגבילה בפעילויות בסיסיות כמו הליכה ועלייה במדרגות. כמעט מחצית דיווחו כי הם מתקשים לישון בלילה, יותר מרבע מבקרים בחדרי המיון מידי שנה

הורים לילדים הנוטים לעשן בקרבתם שימו לב: כ-44% מחולי האסתמה בישראל גדלו בבתים מעשנים, בהם עישן אחד ההורים או שניהם – כך עולה מסקר חדש שערך מכון ברנדמן עבור עמותת "לנשום" למען חולי האסתמה בישראל. הסקר נערך בקרב 160 חולי אסתמה מכל הארץ המהווים מדגם מייצג של חולים.

 

הסקר נערך על מנת לבחון את השפעתה של מחלת האסתמה על חיי היומיום של החולים בישראל. מנתוניו עולה כי אסתמה פוגעת קשה באיכות החיים: 80% מחולי האסתמה דיווחו כי המחלה מגבילה אותם בביצוע פעולות שונות. 24% מהחולים שחשו מוגבלות דיווחו על קושי בביצוע פעולות בסיסיות ובהן הליכה; 26% העידו כי הם מוגבלים ביכולת לעלות מדרגות, 30% דיווחו על מוגבלות בביצוע פעילות ספורט.

 

גם יכולתם של החולים לישון לילה שלם ללא הפרעה נפגעת כתוצאה מהמחלה. 43% מהחולים דיווחו כי הם מתקשים לישון לפחות לילה אחד בשבוע עקב מחלת האסתמה. מספר הלילות ללא שינה מהם סובלים חולי האסתמה המתקשים לישון עומד על 1.8 בממוצע מתוך שבוע. הקושי נובע מהתקפים ליליים שיכולים לבוא לידי ביטוי בקוצר נשימה או בהתקפי שיעול קשה ובלתי נשלט.

 

27% מחולי האסתמה ביקרו בחדר מיון במהלך השנה האחרונה כתוצאה מהמחלה. מספר הביקורים הממוצע עומד על 2.5. חמישית מהחולים איבדו במהלך החודש האחרון יום עבודה אחד או יותר בגלל מחלת האסתמה, כאשר מספר ימי העבודה האבודים בחודש כתוצאה מאסתמה עומד על 3.8. ממצאים אלו מחזקים את האומדן שהתפרסם לאחרונה לפיו מחלת האסתמה עולה כמיליארד שקלים למשק הישראלי מדי שנה.

 

מחלת האסתמה לא נתפסת בקרב החולים ככזו שעלולה לפגוע בסיכויים להכיר בן זוג (ציון של 1.8, בסולם של 1-5), אך היא נתפסת ככזו העשויה לפגוע בסיכוי להצליח במקום העבודה או לימודים עם ציון ממוצע של 2.4. 23% מהחולים טענו כי המחלה יכולה לפגוע מאד (ציון מעל 4) בסיכוי להצליח במקומות אלו.

 

35% מחולי האסתמה עישנו בשלב כלשהו בחייהם. מגמת הוויתור על ההרגל המגונה פחתה בקרב החולים – כיום מדווחים רק 11% כי הם מעשנים באופן קבוע.

 

69% מחולי האסתמה סובלים גם מאלרגיות כאשר מרביתם (55%) סובלים מאלרגיה לאבק. רוב הסובלים מארלגיה (גם כן 55%) סובלים ממנה כל השנה והשאר רק בעונות המעבר.

 

"ממצאי הסקר מוכיחים עד כמה קשה לחיות עם אסתמה" אמרה מנכ"לית עמותת לנשום, איילת השחר-וולף, "יש בישראל קרוב ל-400 אלף חולי אסתמה המתקשים לבצע פעילויות בסיסיות כמו עלייה במדרגות או נשיאת תינוקם. אסתמה צריכה להיות מוגדרת כבעיה לאומית ואנו קוראים להכניס את כל התרופות לאסתמה לסל הבריאות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אסתמה. חיים לא פשוטים
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים