שתף קטע נבחר

 

בגלל שביתת המרצים: בוטל הפסיכומטרי

המרכז הארצי לבחינות ולהערכה הודיע כי בעקבות שביתת המרצים תבוטל הבחינה המתוכננת לפברואר וייתכן שגם הבחינה באפריל תידחה. אלפי התלמידים בשיעורי ההכנה זועמים על אובדן כספם. "האטימות עברה כל גבול", הם אומרים ומתכננים פנייה לבית המשפט

השביתה הסתיימה, הסטודנטים חזרו ללימודים, אך כעת נמצא הקורבן התורן לשביתת האוניברסיטאות הארוכה בהיסטוריה: עשרות אלפי הנרשמים למבחן הפסיכומטרי ייאלצו להמתין עד סוף אפריל, לאחר שהמרכז הארצי לבחינות ולהערכה הודיע היום (ב') על ביטול הבחינה המתוכננת לפברואר ועל דחייה אפשרית של הבחינה באפריל.

 

בהודעת המרכז נכתב, כי "בשל השינויים במועדי שנת הלימודים הנובעים מהשביתה באוניברסיטאות, נבצר מהמרכז לקיים את מועד פברואר של בחינת הכניסה הפסיכומטרית ובחינת אמי"ר והוא נאלץ לאחדו עם מועד אפריל. עקב השינויים הללו ייתכן שמועד אפריל יידחה לחול המועד פסח".

 

ההודעה נמסרה לנבחנים רק שלושה שבועות לפני המועד המקורי של הבחינה. במרכז הבחינות מציינים כי נרשמים למועד פברואר שלא יוכלו להיבחן במועד אפריל, יוכלו לבחור מועד אחר כלשהו ללא דמי טיפול, או לקבל החזר מלא של דמי הבחינה ששולמו.

 

תלמידים רבים שכבר נרשמו לקורסי הכנס לפסיכומטרי הביעו זעם על דחיית הבחינות. לאימייל האדום של ynet הגיעו תגובות נזעמות של גולשים שכבר החלו ללמוד לקראת הבחינה. הגולש רואי סיפר כי אלפי תלמידים נשלחו לבתיהם באמצע שיעור הכנה באחד ממרכזי הלימוד, בשל ביטול הבחינה.

 

גולשים אחרים הגדירו את הביטול "ביזיון" והביעו צער על העוול שנגרם לתלמידי ההכנה לבחינה ועל אובדן כספם, לטענתם. "האטימות של המרכז הארצי לבחינות עברה הפעם כל גבול והיא גובלת ברוע לב", כתב אחד הגולשים.

 

לדברי ירון זמר, שאמור היה להיבחן במועד הקרוב ומיד אחריו לטוס לחו"ל, הוא וחבריו לכיתה הם חיילים משוחררים שלמדו בשלושת החודשים האחרונים בקורס יקר ואינטנסיבי וכי דחיית מועד הבחינה משבש את תוכניותיהם לחופשת השחרור מהצבא.

 

"אנשים לא עבדו והתרכזו בלימודים ועכשיו עלינו להמתין עוד חודשיים שבהם בטוח שלא נמשיך ללמוד בצורה אינטנסיבית", אמר, "הציונים שלנו ייפגעו אם ניגש למבחן רק בעוד חודשיים, לא משנה כמה 'רענונים' נעשה בדרך. אם יהיה צורך נתבע את המרכז הארצי בגין הנזק שנגרם לנו".

 

60 אלף נבחנים בשש שפות שונות

המבחן הפסיכומטרי קיים במתכונות שונות מ-1981 ומהווה מאז ועד היום את אמת המידה העיקרית לפיה קובעות האוניברסיטאות בארץ את רמת ההתאמה של המועמדים למקצועות השונים. ברוב האוניברסיטאות בישראל משוקלל הציון בבחינה כשווה ערך לציון הבגרות. למבחן ניגשים מדי שנה כ-60 אלף נבחנים, בחמישה מועדים שונים ובשש שפות שונות.

 

מלבד התלמידים, גם מכוני ההכנה לפסיכומטרי נפגעים מדחיית הבחינה. המכונים מתחייבים להכין את התלמידים לקראת הבחינה וכעת הם צפויים להתמודד עם עומס רב, בשל הצורך להכין יותר תלמידים למועד אפריל.

 

לדברי יוסי ויצמן, אחראי הוראת פסיכומטרי במכון יואל גבע, "הנפגעים העיקריים הם התלמידים. מרכז הבחינות פשוט מתעלם מעשרת אלפים נבחנים שתכננו הליך לימוד ונסיעות לחו"ל. אנחנו מנסים לעזור לתלמידים לגבש פנייה לבית המשפט להוציא צו מניעה שיכריח לקיים את הבחינה במועדה".

 

המרכז הארצי לבחינות מסר בתגובה כי מועד המבחן המקורי נקבע לפני כשנה, מתוך כוונה שהבחינות יתקיימו בכיתות האוניברסיטה בחופשת הסמסטר. "בשל השביתה, אין יכולת להספיק ולהארגן כיתות לימוד בזמן כה קצר", נמסר, "הרע במיעוטו זה לא לפגוע באלפי הסטודטים ולכן שאיחדנו את מועד פברואר ואפריל". מהמרכז נמסר עוד כי נבחנים שירצו בכך, יקבלו את כספם חזרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכאל קרמר
לומדים לפסיכומטרי. ארכיון
צילום: מיכאל קרמר
מומלצים