ברק אישר הכנסת סולר לרצועה באופן חד פעמי
שר הביטחון הורה לאפשר באופן חד-פעמי מעבר של סולר לרצועת עזה, לצורך הפעלת תחנת הכוח. כמו כן, אישר ברק הכנסת סיוע הומניטרי, הכולל תרופות. גורמי ביטחון ציינו, כי חלה ירידה בירי הקסאמים, אולם המגבלות יישארו בעינן
מתחילים להסיר את המצור? אחרי שברצועת עזה הופסק זרם החשמל בשל מחסור בדלק, החליט הערב (יום ב') שר הביטחון, אהוד ברק, לאפשר הכנסת סולר לרצועת עזה באופן חד פעמי, לצורך הפעלת תחנת הכוח. בנוסף הוא התיר להכניס לרצועה סיוע הומניטרי הכולל תרופות, למרות זאת המגבלות יישארו על כנן. ההחלטה התקבלה בתום עבודת מטה שריכז סגנו של ברק, מתן וילנאי.
גורמי ביטחון ציינו שלא מדובר בשינוי של ההנחיות, אלא שמדובר בהכנסת ציוד דחוף. במינהלת התיאום והקישור במחסום ארז נערכים ליישם מחר את ההנחיות ונמצאים בקשר עם הארגונים הבינלאומיים.
אין דלק ברצועה (צילום: רויטרס)
ראש מנהלת התיאום והקישור, אלוף משנה ניר פרס, אמר: "ניתן עדיפות לכל ציוד הומניטרי, שלגביו יגיעו בקשות להכניסו לתוך הרצועה, בעיקר בכל הקשור לציוד שחסר". הוא ציין כי במקביל נבחנות בקשות של חולים פלסטינים לצאת לקבלת טיפול בישראל, ובמקרים דחופים בקשות אלה מאושרות.
הגורמים הבהירו כי ישנה ירידה בירי הקסאמים לעבר יישובי עוטף עזה בימים האחרונים, אולם המגבלות ישארו כפי שהן. במהלך היום נורו שתי רקטות קסאם, לעומת יותר מ-30 שנורו בכל יום בשבוע שעבר. עם זאת אומרים הגורמים כי עדיין מוקדם להסיק מסקנות ובכל מקרה נראה כי הפעילות הצבאית של צה"ל, יחד עם ההגבלות שהכריז שר הביטחון, משפיעות על המצב ברצועה.
מוקדם יותר אמרה שרת החוץ, ציפי לבני, כי "החמאס יכול לשנות את החיים בעזה תוך דקה, אם רק יפסיק את הטרור. הוא יודע זאת, והאזרחים הפלסטינים צריכים להבין זאת". לבני הוסיפה: "אנו פועלים כדי למנוע אסון הומניטרי בעזה. המדיניות הישראלית היא לא להעניש את האוכלוסייה האזרחית בשל ההנהגה שלה - ישראל היא המקום היחיד בעולם שמספק חשמל לארגוני טרור שיורים עליו רקטות".
במקביל, הזהירה סוכנות הסיוע לפליטים של האו"ם (אונר"א) ברצועת עזה כי הם לא יוכלו להעביר סיוע לתושבי הרצועה מיום חמישי או שישי, בשל מחסור בדלק ובשקיות פלסטיק המיועדות למזון. דובר אונר"א, כריס גאנס, אמר כי הארגון יאלץ להשהות את פעילותו אם ישראל לא תסיר את המצור מעל רצועת עזה.